Žair Bolsonaro

Sudija naredio Bolsonaru da nosi masku

BRAZILIJA - Brazilski federalni sudija Renato Boreli naredio je predsjedniku države Žairu Bolsonaru da nosi zaštitnu masku u javnosti, u skladu sa odlukom suda koja je danas objavljena, a radi usporavanja širenja korona virusa.

Brazilski predsjednik najavio mogućnost povlačenja iz SZO-a

BUENOS AJRES - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro najavio je u subotu da bi Brazil mogao napustiti Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO), kritikujući ponašanje zdravstvene agencije UN-a.

Bolsonaro napao Kongres i sudove

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro napao je danas Kongres i sudove, u trenutku kada je u toj zemlji borj zaraženih virusom korona prešao 100.000.

Tjelohranitelj brazilskog predsjednika novi načelnik policije

BRAZILIJA - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro imenovao je danas svog šefa obezbjeđenja i porodičnog prijatelja Aleksandra Ramagema za prvog čovjeka federalne policije u jeku istrage koja se vodi protiv predsjednikovog sina, nekoliko dana nakon ostavke ministra pravde i sumnji da se brazilski šef države miješa u rad policije, izvijestio je Rojters.

Twitter uklonio snimak razgovora Bolsonara i uličnog prodavca

Twitter je uklonio snimak na kojem se vidi kako brazilski predsjednik Žair Bolsonaro, tokom posete jednoj pijaci, razgovara sa uličnim prodavcem o tome koliko je važno raditi u vrijeme epidemije korona virusa.

Hospitalizovan predsjednik Brazila, okliznuo se u kupatilu

RIO DE ŽANEIRO – Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro hospitalizovan je nakon što je pao u predsjedničkoj rezidenciji.

Brazilski predsjednik Gretu Tunberg nazvao derištem

Nakon što je švedska aktivistica Greta Tunberg govorila kako je zabrinuta zbog krčenja šume u Amazonu, uslijedio je oštar komentar brazilskog predsjednika Žaira Bolsonara, koji ju je nazvao malim derištem.

Putin će se sastati sa Bolsonarom u Brazilu

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastaće se sa predsjednikom Brazila Žairom Bolsonarom na marginama samira zemalja BRIKS-a, koji će biti održan 13. i 14. novembra u Braziliji, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Bolsonaro: Mediji lažu o požarima u Amazoniji

NJUJORK - Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro odbacio je, kako je naveo, medijske laži o požarima u Amazoniji i rekao da ta kišna šuma nije uništena.

"Tropski Tramp": Šest činjenica o čovjeku koji je digao svijet na noge

Amazonija gori, a predsjednik Brazila Žair Bolsonaro svojim stavovima doliva ulje na vatru. Za manje od godinu dana na funkciji uzburkao je svjetsku javnost.

Najčitanije