Žan Klod Junker

Junker se oporavlja nakon hitne operacije

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker uspješno je operisan tokom vikenda i nalazi se u bolnici na oporavku, saopštila je Evropska komisija.

Predsjednik Evropske komisije hitno prebačen u bolnicu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker (64) prekinuo je godišnji odmor i hitno je prebačen u bolnicu u Luksemburgu gdje će biti podvrgnut operaciji žučne kese.

Junker: Sjeverna Makedonija dobija datum za pregovore u julu

BRISEL - Sjeverna Makedonija će najvjerovatnije dobiti datum za pretpristupne pregovore u julu, izjavio je predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Junker: Vratiti kulturu političkog kompromisa na Balkan

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker ponovio je da ni jedna zemlja neće biti primljena u EU dok ne riješi sve bilateralne probeleme, ukazavši istovremeno na neophodnost obnove kulture kompromisa na Balkanu.

Merkel: Poštujem odluku Mej; Junker: Hrabra žena

BRISEL/BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel "s poštovanjem" je primila odluku britanske premijerke Tereze Mej da podnese ostavku, a predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je ona "hrabra žena, koju mnogo poštuje".

Junker: Nije potreban novi referendum, već kompromis

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je ono što ne voli u diskusiji u Velikoj Britaniji to što sve ukazuje na to da je toj zemlji važnije da zamijeni premijera nego da unutar sebe pronađe kompromis.

Junkerov nasljednik želi Balkan u EU

BANJALUKA, BRISEL - Manfred Veber, njemački političar konzervativne Hrišćansko demokratske unije iz Bavarske, i Frans Timermans, holandski socijaldemokrata i zamjenik sadašnjeg predsjednika Evropske komisije, imaju najveće šanse da u novembru zamijene Žan-Kloda Junkera na čelu najmoćnije evropske institucije, Evropske komisije.

Junker: Britanija odlučuje kada će da ode

STRAZBUR - Velika Britanija odlučuje o tome kada će da istupi iz EU, rekao je danas predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Junker zamalo zapalio prvu damu Ruande

Od predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera se uvijek može očekivati neočekivano. Zgode, ali mnogo učestalije nezgode Junkera su odavno postale sastavni dio njegove političke karijere.

Junker: Opasno je dijeliti Evropu na Istočnu i Zapadnu

BRISEL - Šef Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je protiv geopolitičke podjele Evropske unije na Zapadnu i Istočnu Evropu.

Najčitanije