Žan Klod Junker

Putin i Junker nastavljaju lične kontakte

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin i Žan-Klod Junker, donedavni predsjednik Evropske komisije, dogovorili su se u telefonskom razgovoru da će nastaviti da održavaju lične kontakte, saopštio je danas Kremlj.

Junker napustio bolnicu nakon tri sedmice

BRISEL - Odlazeći predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker vratio se kući u Luksemburg nakon operacije na stomaku koja ga je zadržala u bolnici duže od tri sedmice, saopštila je njegova portparolka u petak.

Junker: Velika Britanija će napustiti EU do 31. januara

BRISEL - Odlazeći predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je kako vjeruje da će Velika Britanija do 31. januara 2020. godine napustiti Evropsku uniju (EU).

Han: Dobar sastanak sa Vučićem u Briselu

BRISEL - Evropski komesar za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han saopštio je na Twitteru da je dobro protekao sastanak koji je zajedno sa predsjednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom imao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

Junker optužuje Džonsona da je širio laži

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker optužio je britanskog premijera Borisa Džonsona da je širio laži tokom kampanje povodom referenduma o Brexitu, piše britanski dnevnik The Independent.

Francuska ima novu ideju: Makron nudi Balkanu specijalno partnerstvo

BANJALUKA, SARAJEVO - Francuska je pokrenula nezvanične diplomatske konsultacije da se pojedinim zemljama zapadnog Balkana umjesto punopravnog članstva ponudi privilegovano specijalno partnerstvo, potvrđeno je "Nezavisnim".

Junker: Čuvaj se Evropo

STRAZBUR - Odlazeći predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je da Evropa slabi demografski, ekonomski i politički, kao i da sama mora da se bori protiv nacionalizma.

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

Junker: Brexit gubljenje vremena i energije

STRAZBUR - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je Brexit "gubljenje vremena i energije".

Fon der Lajen u problemu, Junkeru se produžava mandat?

BRISEL - Imenovanoj predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen tri nedjelje pred planirani početak mandata nedostaju tri komesara, za proširenje, za transport i unutrašnje tržište i za odbranu, a u Briselu se procjenjuje da bi problemi s izborom novog tima Komisije mogli produžiti mandat odlazećem predsjedniku Žanu Klodu Junkeru na još najmanje mjesec dana.

Najčitanije