Žan Klod Junker

Junker odbacio ponovno razmatranje sporazuma o Brexitu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker odbacio je zahtijeve Londona za zakonski obavezujućim promjenama u sporazumu o Brexitu, ali je pristao na nove razgovore o eventualnom rješenju spora oko britanskog napuštanja bloka s premijerkom Terezom Mej.

Članovima Predsjedništva BiH na sastanku s Hanom se pridružio i Junker

BRISEL - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u posjeti Briselu. Nakon jučerašnjeg sastanka s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost jutros su održali sastanak i sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Junker letio privatnim avionima, uprkos pravilima Evropske komisije?

LONDON - Tokom 2018. godine predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker koristio je privatne avione za skoro polovinu svojih službenih putovanja širom svijeta, piše Daily Mail, pozivajući se na zvanične podatke.

Afera "Luksliks": Junkerov raj za bogate

BRISEL - Žan-Klod Junker, predsjednik Evropske komisije, tvorac je afere "Luksliks", odnosno luksemburškog raja sa smiješno malim porezima, ali nijedna istražna komisija mu ne može ništa jer su izvještaji cenzurisani, navode mediji.

Evropska komisija odbacila navode da je Junker slabog zdravlja

BRISEL - Evropska komisija odbacila je danas navode da je predsjednik EK Žan-Klod Junker lošeg zdravlja, a nakon objavljenih snimaka Junkera na kojima se vidi kako posrće na prijemu u Beču.

Junker snimljen kako mrsi kosu ženi na ulazu u sjedište Evropske komisije

BRISEL - Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker snimljen je kako na bizaran način pozdravlja jednu ženu mrseći joj kosu na ulazu u sjedište Evropske komisije u Briselu.

Junker poručio italijanskom premijeru da mora smanjiti izdatke

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu da mora smanjiti državne izdatke za oko 4,5 milijardi evra kako bi izbjegao uvođenje sankcija.

Junker ponovo nasmijao svijet, ovaj put rasparenim cipelama

Žan Klod Junker (63), predsjednik Evropske komisije, koji je prije nekoliko mjeseci dospio u žižu javnosti kada se pijan teturao u Briselu tokom NATO samita, ponovo je privukao pažnju medija,ovoga puta zbog različitih boja cipela.

Junker zaplesao na bini, imitira Mejevu?

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je u govoru u Evropskom komitetu regiona pozvao na "sprečavanje marša ka ''ne-Evropi'' čija su inspiracija glupi nacionalisti".

Vučić o Junkerovoj izjavi za Balkan: Možda preterano, ali ne bih isključio

SREMSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi isključio mogućnost da zapadnom Balkanu prijeti scenario iz 90-tih godina ukoliko izgubi evropsku perspektivu, na šta je upozorio predsjedik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Najčitanije