Žan Klod Junker

Evropski zvaničnici upozoravaju: Kina postaje glavni igrač na Balkanu

BERLIN, STRAZBUR, SARAJEVO - Kina bi mogla zamijeniti Evropsku uniju (EU) kao glavni igrač u regionu zapadnog Balkana ako se ne dese neke promjene u evropskom pristupu, rekao je tokom govora u Bundestagu Hajko Mas, ministar spoljnih poslova Njemačke.

Junker: Naredna godina ključna za EU i njeno mjesto u svijetu

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u svom Pismu o namjerama Evropske komisije pozvao na veće jedinstvo EU kako bi se ojačala i stabilnost zapadnog Balkana.

Junker: EU da definiše pritup Zapadnog Balkana

STRAZBURG - Predsjednik Evropske Komsije, Žan Klod Junker, pozvao je EU da definiše pristup kada je riječ o ulasku Zapadnog Balkana u Uniju.

Junker ima plan: Policija EU na hrvatskoj granici?

Na proljeće 2020. dok Hrvatska bude predsjedavala Savjetom Evropske unije,osim borbenih aviona F-16 Barak i uklonjenih graničnih kontrola prema ostalim državama članicama Evropske unije, mogla bi se pojaviti još jedna velika novost - evropska granična straža koja čuva hrvatske granice, koje su istovremeno i vanjske granice Evropske unije.

Junker: Predložićemo da se ukine ljetno računanje vremena

BRISEL - Evropska komisija će predložiti da se ukine ljetno računanje vremena u Evropskoj uniji, izjavio je u petak predsjednik Komisije Žan Klod Junker u intervjuu za njemačku televiziju.

Junker: Odgovorićemo na carine na automobile

BERLIN - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je danas da se nada da će opstati dogovor iz jula sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom da se ne uvode carine na automobile, ali da će EU uvesti sopstvene carine ukoliko Amerika promijeni stav.

Junker zabrinut za EU

BEČ - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker veoma je zabrinut za EU i upozorava da može doći do jačanja desnice na sljedećim izborima za Evropski parlament.

Junker: Neće biti carina na uvozne automobile

VAŠINGTON - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom postigao dogovor da se ne uvode carine na uvozne automobile dok se nastavljaju pregovori o uklanjanju ostalih trgovinskih barijera.

Junker demantovao da je bio pijan

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je demantovao da je bio pijan u prošlu srijedu prije radne večere priređene za čelnike NATO.

Junker posrtao, lideri NATO ga jedva održavali na nogama

BRISEL- Predsjednik Evropske komisije Zan-Klod Junker sinoć je pred gala večeru lidera NATO izgubio ravnotežu nekoliko puta, hodao nesigurno i posrtao, prenosi AP.

Najčitanije