Žan Klod Junker

Junker ponovo nasmijao svijet, ovaj put rasparenim cipelama

Žan Klod Junker (63), predsjednik Evropske komisije, koji je prije nekoliko mjeseci dospio u žižu javnosti kada se pijan teturao u Briselu tokom NATO samita, ponovo je privukao pažnju medija,ovoga puta zbog različitih boja cipela.

Junker zaplesao na bini, imitira Mejevu?

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas je u govoru u Evropskom komitetu regiona pozvao na "sprečavanje marša ka ''ne-Evropi'' čija su inspiracija glupi nacionalisti".

Vučić o Junkerovoj izjavi za Balkan: Možda preterano, ali ne bih isključio

SREMSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne bi isključio mogućnost da zapadnom Balkanu prijeti scenario iz 90-tih godina ukoliko izgubi evropsku perspektivu, na šta je upozorio predsjedik Evropske komisije Žan Klod Junker.

Junker: Do novembra moguć dogovor o Brexitu

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker smatra da bi do novembra mogao da bude postignut dogovor između EU i Velike Britanije o Brexitu.

Junker: Balkanu potrebna perspektiva članstva u EU da ne doživimo devedesete

BEČ - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je u Beču na rizik od izbijanja rata na Balkanu ako Evropska unija dopusti da se ugase nade u pristupanje zemalja iz te regije Uniji.

Junker: Države zapadnog Balkana neće u Uniji prije 2025. godine

BEČ - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da države zapadnog Balkana treba da ostvare veći napredak prije nego što postanu članice EU i da to ne očekuje prije 2025. godine.

Junker: Britanci neinformisani, misle da EU napušta njih

BRISEL - Diskusija u Britaniji u vezi sa njenim napuštanjem EU i dalje je daleko od realnosti, rekao je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker na javnom forumu u Frajburgu u Njemačkoj.

Junker o EU i Britaniji:Oprezno, kao dva zaljubljena ježa

BEČ - Evropska unija i Britanija bi trebalo jedna prema drugoj da se odnose kao dva zaljubljena ježa koja ne žele jedno drugo da povrede, izjavio je predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Evropski zvaničnici upozoravaju: Kina postaje glavni igrač na Balkanu

BERLIN, STRAZBUR, SARAJEVO - Kina bi mogla zamijeniti Evropsku uniju (EU) kao glavni igrač u regionu zapadnog Balkana ako se ne dese neke promjene u evropskom pristupu, rekao je tokom govora u Bundestagu Hajko Mas, ministar spoljnih poslova Njemačke.

Junker: Naredna godina ključna za EU i njeno mjesto u svijetu

STRAZBUR - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u svom Pismu o namjerama Evropske komisije pozvao na veće jedinstvo EU kako bi se ojačala i stabilnost zapadnog Balkana.

Najčitanije