Željezara Zenica

Vlada FBiH uvezala staž 55 radnika zeničke "Željezare" u stečaju

ZENICA - Ovosedmična odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da izdvoji 1,4 miliona KM za uvezivanje staža za penzionisanje 55 bivših radnika preduzeća "Željezara" Zenica u stečaju, unijela je dodatni optimizam među radnike tog preduzeća - izjavio je za Fenu predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica Avdija Halilović.

Protest radnika zeničke "Željezare": Traže uvezivanje staža

ZENICA - Okupljeni na protestima ispred direkcije "Željezare" Zenica danas su zatražili uvezivanje radnog staža za 51 radnika i ubrzavanje prodaje imovine preduzeća.

Vlada FBiH odobrila 3,5 miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) večeras je odobrila gotovo 3,5 miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika Željezare Zenica u stečaju.

Finansijska policija da ispita zeničku "Željezaru"

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je zadužila federalnu finansijsku policiju da izvrši uvid u privrednom društvu "Željezara" Zenica, ispita i utvrdi činjenično stanje, te na osnovu toga preduzme mjere i aktivnosti i o tome informiše Vladu.

Radnici Željezare Zenica se naguravali s policijom, ima povrijeđenih

ZENICA - U Zenici je danas došlo do sukoba između štrajkača Željezare Zenica i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a zbog pokušaja obespravljenih radnika da blokiraju magistralnu cestu M17.

Novalić radnicima Željezare Zenica: Suzdržite se od radikalnih poteza

ZENICA - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić rekao je kako želi da se novo preduzeće u okviru stečaja Željezare Zenica otvori što prije, ali je zamolio za strpljenje, te je zamolio radnike da se suzdrže od radikalnih poteza.

Radnici Željezare Zenica stupili u štrajk glađu

ZENICA - Više od 300 radnika Željezare Zenica danas je stupilo u štrajk glađu s ciljem da njihov vlasnik Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ispuni obećanja koja su im data otvorenjem stečajnog postupka.

Radnici zeničke Željezare blokirali magristralu dva sata

SARAJEVO - Radnici Željezare Zenica držali su u blokadi magistralni put na petlji u zeničkom naselju Radakovo, a razišli su se nezadovoljni nakon dva sata jer im se nije obratio niko od zvaničnika Federacije BiH.

Radnici "Željezare" Zenica nakon jednostanog protesta odblokirali put

SARAJEVO - Više desetina radnika zeničke "Željezare" koji su danas blokirali magistralni put M-17 u 11,30 sati, odblokirali su put nakon sat vremena protesta upozorenja Vladi Federacije Bosne i Hercegovin

Najčitanije