Željeznice FBiH

Željeznicama FBiH više od 7,5 miliona maraka

SARAJEVO - Federalna vlada usvojila je 7.673.000 KM vrijedan ovogodišnji program utroška kapitalnih transfera javnim preduzećima, namijenjen sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture.

Operativna dobit "Željeznica FBiH" za prošlu godinu 19 miliona KM

SARAJEVO - Operativna dobit prije izdataka za kamate, porez na dobit i amortizaciju "Željeznica Federacije BiH" prošle godine iznosila je oko 19 miliona KM i veća je za 60.791 KM nego 2017. godine.

Željeznice FBiH najavile tužbu zbog zaustavljanja voza s migrantima

BIHAĆ - Iz "Željeznica FBiH" saopšteno je da je danas MUP Unsko-sanskog kantona ponovo nezakonito "zarobio" u Bihaću "BH voz" i da je došlo do nasilnog prekida odvijanja redovnog saobraćaja zbog čega je ovo preduzeće najavilo da će podnijeti tužbu za nadoknadu štete od Vlade Unsko-sanskog kantona i podnijeti prijave protiv ministra i komesara MUP-a ovog kantona.

Lokomotiva "Željeznica FBiH" vozi gubitke

SARAJEVO - Federalni revizori utvrdili su da "Željeznice FBiH" kontinuirano iskazuju gubitke u poslovanju te da je u prošloj godini taj gubitak iznosio 4.230.171 KM, što je dovelo do značajnog smanjenja kapitala i potpune nesolventnosti i nelikvidnosti.

U sudaru vozova poginula dva radnika "Željeznica FBiH"

SARAJEVO,MOSTAR - U teškoj željezničkoj nesreći u Jablanici poginuli su radnici "Željeznica Federacije BiH" iz Sarajeva čiji su inicijali F. T. i J.Ć, dok je mašinovođa H.K. teško povrijeđen i prebačen u bolnicu u Mostaru.

Električni voz Sarajevo - Bihać na proljeće

BIHAĆ - Radovi na elektrifikaciji dijela Unske pruge u dužini od 47 kilometara, od mjesta Blatna, nadomak Novog Grada do Bihaća, trebalo bi da započnu ovih dana nakon što su "Željeznice FBiH" potpisale ugovor s preduzećem "Step" iz Sarajeva, koje će biti izvođač projekta.

Sezonska linija Sarajevo-Čapljina i nakon 30. septembra

SARAJEVO - Sezonski brzi voz Sarajevo-Čapljina-Sarajevo zbog velikog interesovanja putnika nastaviće da saobraća i nakon 30. septembra, saopšteno je iz Željeznica Federacije BiH (FBiH).

Ekipa "Nezavisnih" putovala talgo vozom: Vagonima se šire miris kafe i muzika

BANJALUKA, SARAJEVO - Željeznički saobraćaj u BiH dugo je bio sinonim za neudobnost, kašnjenje vozova i dugotrajna putovanja, ali juče smo se putujući talgo vozom na relaciji Banjaluka - Sarajevo uvjerili da se mnogo toga promijenilo nabolje.

Krenuo voz na relaciji Sarajevo - Banjaluka

BANJALUKA - Na željezničkoj liniji između Sarajeva i Banjaluke preko Doboja danas je, uz saglasnost Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, uspostavljen saobraćaj.

Sarajevo, Doboj i Banjaluka od danas povezani i vozovima

Željeznice Federacije BiH od danas vozovima povezuju Sarajevo, Doboj i Banjaluku.

Najčitanije