Željeznice FBiH

Željeznice FBiH od 1. juna pokreću putnički saobraćaj

SARAJEVO - Željeznice Federacije BiH od 1. juna uspostavljaju putnički prevoz u lokalnom saobraćaju.

Ponovo saobraćaju putnički vozovi za Banjaluku i Bihać

SARAJEVO - "Željeznice Federacije BiH" najavile su da će nakon završene sanacije klizišta na području koje pokrivaju "Željeznice Republike Srpske" danas i sutra ponovo biti uspostavljen redovan saobraćaj brzih putničkih vozova za Banjaluku i Bihać.

Obustava željezničkog saobraćaja na dijelu pruge Doboj-Banjaluka

BANJALUKA - Željeznice FBiH saopštile su da će od 3. do 12. marta doći do potpune obustave odvijanja željezničkog putničkog saobraćaja na području Željeznica RS, na dijelu pruge Doboj- Banjaluka.

Željeznicama FBiH više od 7,5 miliona maraka

SARAJEVO - Federalna vlada usvojila je 7.673.000 KM vrijedan ovogodišnji program utroška kapitalnih transfera javnim preduzećima, namijenjen sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture.

Operativna dobit "Željeznica FBiH" za prošlu godinu 19 miliona KM

SARAJEVO - Operativna dobit prije izdataka za kamate, porez na dobit i amortizaciju "Željeznica Federacije BiH" prošle godine iznosila je oko 19 miliona KM i veća je za 60.791 KM nego 2017. godine.

Željeznice FBiH najavile tužbu zbog zaustavljanja voza s migrantima

BIHAĆ - Iz "Željeznica FBiH" saopšteno je da je danas MUP Unsko-sanskog kantona ponovo nezakonito "zarobio" u Bihaću "BH voz" i da je došlo do nasilnog prekida odvijanja redovnog saobraćaja zbog čega je ovo preduzeće najavilo da će podnijeti tužbu za nadoknadu štete od Vlade Unsko-sanskog kantona i podnijeti prijave protiv ministra i komesara MUP-a ovog kantona.

Lokomotiva "Željeznica FBiH" vozi gubitke

SARAJEVO - Federalni revizori utvrdili su da "Željeznice FBiH" kontinuirano iskazuju gubitke u poslovanju te da je u prošloj godini taj gubitak iznosio 4.230.171 KM, što je dovelo do značajnog smanjenja kapitala i potpune nesolventnosti i nelikvidnosti.

U sudaru vozova poginula dva radnika "Željeznica FBiH"

SARAJEVO,MOSTAR - U teškoj željezničkoj nesreći u Jablanici poginuli su radnici "Željeznica Federacije BiH" iz Sarajeva čiji su inicijali F. T. i J.Ć, dok je mašinovođa H.K. teško povrijeđen i prebačen u bolnicu u Mostaru.

Električni voz Sarajevo - Bihać na proljeće

BIHAĆ - Radovi na elektrifikaciji dijela Unske pruge u dužini od 47 kilometara, od mjesta Blatna, nadomak Novog Grada do Bihaća, trebalo bi da započnu ovih dana nakon što su "Željeznice FBiH" potpisale ugovor s preduzećem "Step" iz Sarajeva, koje će biti izvođač projekta.

Sezonska linija Sarajevo-Čapljina i nakon 30. septembra

SARAJEVO - Sezonski brzi voz Sarajevo-Čapljina-Sarajevo zbog velikog interesovanja putnika nastaviće da saobraća i nakon 30. septembra, saopšteno je iz Željeznica Federacije BiH (FBiH).

Najčitanije