Željka Cvijanović

Dodik sa Medvedevim: Srpska i Rusija imaju razvijene odnose

BEOGRAD - U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Sastanak Dodika i Cvijanovićeve sa Medvedevim

BEOGRAD - U Beogradu je večeras počeo sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Cvijanović: Trudimo se da svi imaju pristup zdravstvenom osiguranju

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da zdravstveni sektor Srpske ima probleme, ali da su mnoge ustanove uspjele da postignu redovnost i ažurnost kada je riječ o uplatama poreza i doprinosa i izvršavanju tekućih obaveza, što ranije nije bio slučaj.

Cvijanović sa Lindenbergom: Srpska želi da slijedi primjer Poljske

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa ambasadorom Poljske u BiH Јaroslavom Lindenbergom.

Cvijanović i Zalter: Neophodno bez odlaganja formirati vlast

Predsjednik Reublike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Johan Zalter konstatovali su danas, na sastanku u Banjaluci, da je neophodno bez odlaganja formirati Savjet ministar BiH i vlast na nivou FBiH, kako bi se efikasno sprovele reforme i napravio napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Cvijanović: Konstituisanje Savjeta ministara preduslov kretanja ka EU

BRISEL - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Briselu sa direktorom Odsjeka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u okviru Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) Angelinom Ajhorst o političkoj situaciji u BiH, odnosno paralizi zajedničkih institucija zbog opstrukcija u formiranju vlasti.

Cvijanović: Bez formirane vlasti nema ni evropskih sredstava za BiH

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Briselu da se BiH bez formirane vlasti ne može nadati sredstvima iz budžeta EU koja su namijenjena zemljama zapadnog Balkana, a koja će biti znatno veća nego što su bila u prethodnom periodu.

Cvijanović: Razgovorom riješiti probleme sa DNS-om

DOBOJ - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je nakon odluke DNS-a da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima da je moguće da postoji neki problemi koji su doveli do toga, ali da smatra da ih razgovorom treba rješavati.

Cvijanović: Smrtna kazna ne treba da postoji, podnošenje apelacije politički trik

MODRIČA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da smrtna kazna ne treba da postoji u Srpskoj, a da je podnošenje apelacije Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda politički trik, a ne njihovo opredjeljenje prema toma.

Cvijanović: Povećanje plata usmjereno ka demografskoj obnovi

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je prijedlog da od 1. januara plate u Srpskoj budu povećane od pet do 20 odsto usmjeren ka porodicama jer će to doprinijeti boljem životnom standardu što bi moglo podstaći demografsku obnovu Srpske.

Najčitanije