Željka Cvijanović

Cvijanovićeva za "Nezavisne": Građani i reforme važniji od Brisela

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je ove godine propustila odličnu šansu da dođe do kandidatskog statusa, jer nismo mogli da obezbijedimo ni najosnovniju stvar - da formiramo vlast nakon izbora, kaže Željka Cvijanović, predsjednica RS.

Cvijanović: Nisu potrebna dodatna sredstva za Oružane snage BiH

MRKONJIĆ GRAD - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nije potrebno izdvajati dodatna sredstva za Oružane snage BiH jer je njihov mandat limitiran.

Cvijanović: Jačati institucije da bismo očuvali slobodu

GRADIŠKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da ne smije biti zaboravljeno 16 heroja koji su poginuli u Bok Jankovcu, braneći Gradišku i Republiku Srpsku.

Dodik i Cvijanovićeva sutra na obilježavanju dana sjećanja na Oluju

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće sutra kod Manastira Krušedol obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja".

Cvijanović: Neformiranje vlasti na nivou BiH je namjerna blokada

VUKOSAVLJE - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da neformiranje vlasti na nivou BiH predstavlja namjernu blokadu, što je nepotrebna situacija za Republiku Srpsku koja ne želi biti dio ambijenta u kojem se ne može ništa produktivno uraditi.

Cvijanović i Vigemark: Srpska opredijeljena ka Evropskom putu

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas opredjeljenje institucija Srpske prema evropskom putu, te naglasila da je za dalje kretanje ka evropskim integracijama neophodno sprovesti volju građana iskazanu na opštim izborima prošle godine i formiranje kredibilne i legitimne vlasti na svim nivoima u BiH.

Cvijanović: Za svako preglasavanje ćemo tražiti zaštitu vitalnog interesa

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se u ovom mandatu Predsjedništva BiH prvi put dogodilo preglasavanje srpskog člana Milorada Dodika i da je principijelni stav institucija Srpske da svaki put kada dođe do toga treba tražiti zaštitu vitalnog interesa u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Brnabić zamolila Hana da pomogne da profunkcioniše "Bratoljub"

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je zamolila evropskog komesara za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana da pomogne da bude otvoren granični prelaz Bratunac-LJubovija i poručila da je Srbija spremna da za to donira tri miliona evra, samo da bi ljudi konačno mogli da pređu most "Bratoljub" koji je davno završen.

Srbija pomaže Srpskoj da uvede 500 digitalnih učionica

BEOGRAD - Srbija će pomoći da sljedeće godine bude uvedeno 500 digitalnih učionica širom Republike Srpske, dogovoreno je u Beogradu na sastanku predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Razgovor Brnabićeve i Cvijanovićeve u Beogradu

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Beogradu sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Najčitanije