Željko Komšić

Komšić izašao iz samoizolacije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izašao je iz samoizolacije, potvrđeno je za Fenu iz Predsjedništva BiH.

Komšić još u izolaciji, na sjednici Predsjedništva putem videolinka

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić još se nalazi u izoloaciji nakon posjete Kanadi, ali će učestvovati u radu današnje vanredne sjednice Predsjedništva putem videolinka, rečeno je u Komšićevom kabinetu.

Komšić u samoizolaciji

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je večeras da se nalazi u samoizolaciji i da će, ukoliko se ukaže potreba, biti testiran na virus korona.

Dodik: Komšić bi da ostavi migrantski problem u BiH

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi.

Komšić: Ne mogu raspravljati sa Dodikovim bijesnim glistama

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarišući poziv Milorada Dodika, srpskog člana Predsjendištva BiH da podnese ostavku, kazao da "može imati razumijevanja za neka stanja Milorada Dodika, ali da ne može raspravljati sa njegovim bijesnim glistama o svemu".

Džaferović: Komšić nikoga nije obmanuo

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je da Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nije nikoga obmanuo kada je u pitanju imenovanje stranog sudije u Ustavnom sudu BiH.

Dodik danas otvara pitanje Komšićeve odgovornosti

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH srpski član, Milorad Dodik, otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsjedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava.

Vulin: Ako je Komšiću stalo do BiH neka poštuje Dejton

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da, ako je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću stalo do BiH, neka onda poštuje Dejtonski sporazum.

"Komšić prećutao imenovanje novog sudije Ustavnog suda BiH"

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prećutao je drugoj dvojici članova Predsjedništva da je u novembru dobio pismo od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava Linos-Aleksandre Sicilianosa u kojem se traži mišljenje Predsjedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića

BEOGRAD - Licemjerne su i bezobrazne izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije reagovao na poruke srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ocijenio je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta.

Najčitanije