Željko Komšić

Komšić: Kada pobijedim, ukinuću Ured člana Predsjedništva u Mostaru

SARAJEVO - Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će ukoliko pobijedi na izborima ukinuti Kabinet člana Predsjedništva, koji je aktuelni član Predsjedništva BiH Dragan Čović otvorio u Mostaru.

Komšić pozvao druge kandidate: Izađite i vi s programom i vizijom

BRČKO - Nakon što je danas u javnosti predstavljena "Predsjednička vizija napretka", u kojoj je Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH, predložio, kako kaže, konkretne korake, on je na skupovima u Brčkom i Lukavcu pozvao druge kandidate da učine isto.

Komšić pozvao Dodika da odustane od kandidature

SARAJEVO - S obzirom na tehničku nemogućnost predstavljanja interesa BiH u svijetu, pa i interesa RS, a sve zbog čvrstog prisustva na crnoj listi SAD, kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik morao bi da odustane od kandidature, kazao je danas predsjednik DF-a Željko Komšić.

Komšić: Nedopustiva saradnja Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pozvao je danas Predsjedništvo BiH da hitno reaguje i zaštiti interesa države jer smatra nedopustivim unapređenje saradnje Republike Srpske i Srbije u oblasti namjenske industrije.

Venecijanska komisija o Izbornom zakonu: Nećemo davati prijedloge, ali šaljemo eksperta

STRAZBUR, SARAJEVO, BANJALUKA - Venecijanska komisija još nije primila zahtjev za mišljenje povodom izmjena Izbornog zakona BiH, niti u ovoj fazi planira iznositi vlastita mišljenja, potvrdio je "Nezavisnim" u petak Panos Kakaviatos, portparol Venecijanske komisije u Savjetu Evrope u Strazburu.

DF pozvao lidere partija ljevice na nastavak pregovora: SDP se dvoumi za sastanak

SARAJEVO - Nakon iznesenih zaključaka Socijaldemokratske partije (SDP) mi ne smatramo da je kraj priče, jer želimo da dogovorimo model zajedničkog nastupa na izborima, što je najmanje do čega treba da dođemo.

Nema ujedinjenja ljevice po Komšićevim uslovima

SARAJEVO - Predsjedništvo Socijademokratske partije (SDP) BiH odbilo je danas prijedlog Demokratske fronte (DF) o ujedinjenju stranaka ljevice, koji predviđa i ukidanje SDP-a, imena i grba ove partije, te donijelo dva seta zaključaka koji se tiču mogućnosti nastavka pregovora o ujedinjenju, te odgovora DF-u Željka Komšića.

Ljevica u jednom kolu

SARAJEVO - Socijaldemokratska partija (SDP) BiH obaviće razgovore sa svim građanskim strankama s ciljem utvrđivanja najproduktivnijih modela za zajednički nastup na opštim izborima u oktobru.

"Nezavisne" saznaju: Komšić neće u Predsjedništvo BiH ako se vrati "aprilski paket"

SARAJEVO, BANJALUKA, MOSTAR - Željko Komšić, lider Demokratske fronte (DF), spreman je da odustane od kandidature za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ukoliko u državni parlament bude vraćen aprilski paket ustavnih promjena.

Komšić: Neću odustati ni da se udruže Tramp, Putin i Kim Džong Un

SARAJEVO - Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić izjavio je da neće odustati od kandidature za člana Predsjedništva BiH i ako bude pritiska međunarodne zajednice da to učini. On je poručio da neće odustati od kandidature ''sve i da se udruže Tramp i Putin i da dodaju Kim Džong Una''.

Najčitanije