Željko Komšić

Cvijanović: Džaferović i Komšić blokiraju evropski put

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su članovi Predsjedništa BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić blokirali sve procese na evropskom putu i tako predodredili BiH za još jedan neuspjeh.

Kovačević: Na djelu rušenje demokratskog poretka u BiH

BANJALUKA - Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je izjava hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da "priželjkuje da Savjet ministara iz prošlog mandata ostane još četiri godine u tehničkom mandatu" u najmanju ruku skandalozna i da je to poziv na rušenje demokratskog poretka u BiH.

Komšić ima novi uslov za podršku Tegeltiji

BANJALUKA - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

Komšić poručio Brnabić: Granice BiH se ne mogu mijenjati

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je danas na izjavu premijerke Republike Srbije Ane Brnabić, koja je, govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova, kazala da su "očigledno granice na stolu i sada imamo da za neke (Kosovo i Albaniju) mogu da budu, a za Republiku Srpsku ne mogu".

Komšić i Džaferović zatežu izbor Tegeltije zbog NATO-a

SARAJEVO, BANJALUKA - I pored toga što su Željko Komšić i Šefik Džaferović, članovi Predsjedništva BiH, poručili da će zbog blokade puta BiH ka NATO-u "zatezati" imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, vlasti u Banjaluci ponovile su da, uprkos tome, od ulaska BiH u NATO neće biti ništa.

Komšić: Prestanimo da se zavaravamo evropskim putem BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić, poručio je danas da oni koji ne žele da sprovedu presude Evropskog suda za ljudska prava nemaju više nikakvo pravo da govore o evropskoj perspektivi BiH.

Komšić: Na sto treba vratiti reformu policije

SARAJEVO - Hrvatski član Predsedništva BIH Željko Komšič kaže da je krajnje neumjesno i cinično da vlasti RS hapse i krivično gone čovjeka koji samo traži pravdu i koji je traži od istih tih institucija.

Komšić smijenio 12 hrvatskih diplomata

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić smijenio je 12 diplomata Hrvata iz Bosne i Hercegovine koje je imenovao Dragan Čović.

Komšića za spoljnu politiku savjetuje ljekar

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zaposlio je kao savjetnika u instituciji zaduženoj za spoljnu politiku BiH specijalistu interne medicine Rusmira Mesihovića.

Komšić: CIK prekršio Ustav, ovo nije nikakvo kompromisno rješenje

SARAJEVO - Nakon odluke Centralne izborne komisije da se za popunu Doma naroda Parlamenta FBiH koristi popis stanovništva iz 2013. godine oglasio se i član Predsjedništva BiH Željko Komšić kazavši da je CIK BiH ovom odlukom prekršio Ustav FBiH.

Najčitanije