Željko Komšić

Komšić: Nije dobro da BiH ostane sa ovim Savjetom ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da ne bi bilo dobro da BIH do narednih izbora ostane sa Savjetom ministara u tehničkom mandatu.

Komšić: BiH je bila država i onda kada većina današnjih država nije bilo

BEČ - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je na manifestaciji održanoj u Beču povodom obilježavanja 830. godišnjice Povelje Kulina bana da dok je Bosanaca i Hercegovaca koji vole svoju domovinu i žele je unaprijediti, njenu budućnost niko neće oteti.

Grabar-Kitarović objasnila šta je mislila pod "od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska"

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odbacila je danas optužbe o navodnom svojatanju teritorije BiH za šta ju je zbog izjave o Hrvatskoj "od Visa do Kupresa" optužila stranka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, javlja Hina.

Dodik: Komšić može da piše privatno Nobelovom komitetu

GRADIŠKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da neće biti ništa od najave hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića o slanju protestne note Nobelovom komitetu u vezi sa nagradom Peteru Handkeu, navodeći da se odluke o takvim pitanjima u ime BiH mogu donijeti samo uz saglasnost sva tri člana.

Komšić najavio protestnu notu Nobelovom komitetu zbog Handkea

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić najavio je danas u Beču da će naredne sedmice Švedskoj akademiji nauka i Nobelovom komitetu biti poslato protestno pismo zbog dodjele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

Komšić se sastao sa Belenom: Austrija najveći investitor u BiH

SARAJEVO/BEČ - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas u Beču sa predsjednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom.

Komšić: Srbija da prepozna Sarajevo kao glavni grad BiH

BEOGRAD - Trenutni odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine nisu "antagonistički", ali su neka pitanja otvorena godinama, što govori da "ipak nešto ne štima", ocjenjuje predsedavajući Predsedništvu BiH Željko Komšić, uz poruku da je Sarajevo glavni grad BiH i da će sve ići lakše kada Srbija to prepozna.

Komšić: Autoput simbol budućih boljih odnosa Srbije i BiH

SREMSKA RAČA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je danas na obilježavanju početka izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo da je ta saobraćajnica simbol budućih odnosa Srbije i BiH i prijateljskih veza između naroda i zemalja.

Komšić: Javile se i ideje za projekte koji se tiču željezničke infrastrukture

BEOGRAD - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da se na trilateralnom sastanku Srbije, Turske i BiH u Beogradu razgovaralo o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo, njegovim krakovima, mogućnostima finansiranja i načinima izvođenja, ali da su javile i ideje za nove projekte koji se tiču željezničke infrastrukture.

Počela trilaterala Srbija-Turska-BiH

BEOGRAD - U Beogradu je danas počeo trilateralni samit Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je domaćin predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu i članovima Predsjedništva BiH, Željku Komšiću, Miloradu Dodiku i Šefiku Džaferoviću.

Najčitanije