Željko Komšić

Sastanak Komšića, Nelsona i Filda u Predsjedništvu BiH

SARAJEVO - U zgradi Predsjedništva BiH počeo je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića sa američkim i britanskim ambasadorima u BiH Erikom Nelsonom i Metju Fildom.

Komšić: Ne krijem se iza Mišljenja Evropske komisije

SARAJEVO - Dosljedno provođenje Mišljenja Evropske komisije predstavlja problem za politiku blokada Milorada Dodika, izjavio je hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, reagujući na Dodikovu izjavu da "Komšić otvoreno podriva sistem na kojem počiva BiH".

Dodik: Komšić otvoreno podriva sistem na kojem BiH počiva

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da su svi pokušaji koji osporavaju taj ustavni princip antiustavni i antidejtonski.

Komšić odgovorio HNS-u: Neka pročitaju mišljenje Evropske komisije o BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je navode Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da je on, navodno, na grub i potpuno direktan način napao same temelje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

HNS: Sankcionisati Komšića za napad na ustavni poredak BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) upozorio je da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavama da odbacuje načelo konstitutivnosti naroda u BiH direktno napao samu osnovu ustavnog poretka BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma, te pozvao da njegovo takvo ponašanje bude sankcionisano.

Dodik za "Nezavisne": Predsjedništvo BiH o mandataru 20. avgusta

​SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predjedništva BiH, kazao je danas za "Nezavisne" da je on tražio da predsjedavajući Željko Komšić zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra.

Komšić: Sjednica Predsjedništva o imenovanju čim se ispoštuju procedure

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je Srni da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.

Komšić: Raspuštanje Doma naroda ne bi ništa značilo

SARAJEVO - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je za "Nezavisne" da se boji da u ovakvim okolnostima raspuštanje Doma naroda BiH ne bi ništa značilo.

Grabar-Kitarović: Komšić mora shvatiti da je i politički predstavnik Hrvata

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za Hrvatski radio je rekla da je Hrvatska Bosni i Hercegovini (BiH) prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić mora shvatiti da je ne samo etnički, nego i politički predstavnik hrvatskog naroda u toj zemlji.

Komšić: Problemi sa Hrvatskom moraju biti tretirani zajedno

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je navode o namjerama Republike Hrvatske da nuklearni otpad odlaže na Trgovskoj gori te je u izjavi istaknuo kako svi granični i pogranični problemi sa Republikom Hrvatskom moraju biti tretirani zajedno.

Najčitanije