Željko Komšić

Komšić o Plenkovićevoj najavi za BiH: Što je babi milo to joj se i snilo

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, na sarajevskom Business Forumu komentarisao je najavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da će biti održana nova runda pregovora o izbornom zakonu. Kazao je kako su temelji izborne reforme od početka pogrešno postavljeni.

Dodik: Komšić se sprema za još jednu izbornu krađu, bezobrazluk nedovršenog čovjeka

BANJALUKA - Nazvati tzv. Armiju BiH i "zlatne ljiljane" antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo istorijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komšić: Možemo biti ponosni na svoja dva antifašistička pokreta, NOP i Armiju RBiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić naveo da 9. maj slave ujedno i kao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana, iako borba protiv ideologija zla i fašizma traje i danas, toliko godina nakon sloma fašističkih i nacističkih režima u prošlom vijeku.

Komšić: Milanović mi nikad nije bio jaran, bio je predmet sprdnje

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je danas nedavne izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o njihovom navodnom "jaranstvu", ali da to više nisu.

Milanović: Komšić mi je bio jaran dok nisam vidio da je lopov

VUKOVAR - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas prilikom posjete Vukovaru da će na samitu NATO-a staviti veto na ulazak Finske u alijansu dok ne budu rješena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Džaferović i Komšić posjetili Stolac

STOLAC - Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić borave u Stocu gdje su najprije obišli kuću u kojoj je stradala Elmira Sefokoja, a zatim razgovarali s članovima njene porodice.

Komšić u Donjoj Gradini: Ne smijemo zaboraviti nevine žrtve

KOZARSKA DUBICA - Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, povodom 77. godišnjice proboja logoraša iz ustaškog koncentracionog logora Jasenovac, danas je na Spomen-području Donja Gradina položio vijence i odao počast na spomen-obilježju nevino stradalim žrtvama, na grobnom polju Topole i kod Topole užasa.

Komšić: Šmit mora poništiti sve antiustavne zakone

SARAJEVO - Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, rekao je da između toga da postupi ili odstupi, Kristijan Šmit, visoki predstavnik kojeg Republika Srpska ne priznaje, on je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno.

Komšić: Sankcije su jasna poruka Velike Britanije

SARAJEVO - Sankcije Velike Britanije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović zbog pokušaja nezakonitog i antiustavnog otimanja državnih nadležnosti, jasna su poruka koja govori šta vlasti Velike Britanije misle o antidržavnim aktivnostima političara iz Republike Srpske, kazao danas hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić: Ako Šmit nema hrabrosti neka odstupi s funkcije

SARAJEVO - Visoki predstavnik mora odmah staviti van snage antiustavni Zakon o nepokretnoj imovini RS, a ako nema hrabrosti da ove antiustavne zakone stavi van snage, onda neka odstupi sa pozicije, poručio je danas Željko Komšić, član Predsjedništva BiH Kristijanu Šmitu, visokom predstavniku u BiH kojeg RS ne priznaje.

Džaferović i Komšić uputili telegrame saučešća Vučiću

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i član Predsjedništva Željko Komšić uputili su telegrame saučešća predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom pogibije osam rudara u rudniku "Soko" kod Sokobanje.

Komšić: Ne postoji niko u BiH ko želi da uvuče Srbiju u sukob

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je, komentarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da države regiona, uključujući i Sarajevo žele da uvuku Srbiju u sukob, da on tako nešto u BiH ne primjećuje.

Dodik: Obraćanje Komšića ličilo na osvetu zlog patuljka

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića evroparlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

Komšić situaciju u BiH uporedio sa onom u Donjecku i Lugansku

BRISEL - Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, pred Odborom Evropskog parlamenta za spoljna pitanja, uporedio je situaciju u BiH sa onom u Donjecku i Lugansku, optuživši Srbiju i Hrvatsku da se miješaju u unutrašnje stvari u BiH.

Komšić: Izbore ne smiju ugroziti trenutne geopolitičke okolnosti

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da Bosna i Hercegovina u novonastaloj geopolitičkoj situaciji, odnosno u konfrontaciji dvaju vrsta vrijednosti, demokratske i autokratske, ne može sebi dopustiti takav luksuz kao što je eksperimentisanje sa izbornim procesom.

Najčitanije