Željko Komšić

Dodik: Komšić neovlašteno pisao zaposlenim u Ambasadi BiH u Švedskoj

BANJALUKA - Predsjedavajući i hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić neovlašteno je pisao Ambasadi BiH u Švedskoj i mimo bilo kakvog dogovora dao instrukcije njenom osoblju u vezi sa prisustvovanjem ceremoniji dodjele Nobelove nagrade za književnost, izjavio je Srni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Komšić i Džaferović u Avganistanu: Veliki doprinos OS BiH miru i stabilnosti

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se danas sa predsjednikom Avganistana Ešrefom Ganijem.

Komšićeva instrukcija: Niko u ime BiH da ne prisustvuje dodjeli Nobela

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izdao je instrukciju uposlenicima Ambasade Bosne i Hercegovine u Švedskoj da bojkotuju dodjelu Nobelove nagrade zbog književnika Petera Handkea.

Komšić sa Andersonom: Program reformi značajan iskorak za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i zamjenik podsekretara odbrane za politiku u Ministarstvu odbrane SAD Džejms Anderson zaključili su da je usvojeni Program reformi značajan iskorak BiH u jačanju i poboljšanju saradnje sa NATO-om.

Komšić: BiH u MAP-u od decembra 2018.

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je danas da je BiH u NATO-vom Akcionom planu za članstvo još od decembra prošle godine.

Komšić čestitao Dan državnosti BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je svim bh. građanima u Bosni i Hercegovini i svijetu čestitku u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Dodikov kabinet: Džaferović i Komšić organizovali privatnu zabavu

ISTOČNO SARAJEVO - Prijem koji su večeras u Sarajevu organizovali članovi Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović i Željko Komšić povodom takozvanog dana državnosti BiH predstavlja njihovu privatnu zabavu o trošku budžeta jer 25. novembar nije praznik BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Džaferović na prijemu: Naš kompromis ne može biti ničiji poraz

SARAJEVO - Pokazali smo mnogo puta da se možemo dogovariti i postići kompromis, pronaći rješenja u institucijama Bosne i Hercegovine, koja neće biti na bilo čiju štetu, a biće u korist svih. Kompromis, dogovor svih nas u Bosni i Hercegovini, nije, niti može biti bilo čiji poraz. Naprotiv, to može biti samo pobjeda svih nas, pobjeda Bosne i Hercegovine, svakog njenog dijela i svakog njenog građanina", poručio je u Sarajevu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, na prijemu povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, javlja Anadolija.

Komšić: Odblokiran NATO put Bosne i Hercegovine

SARAJEVO - "To je deblokada NATO puta Bosne i Hercegovine", kratko je danas za Fenu prokomentarisao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić jučerašnje odluke Predsjedništva BiH.

Komšić: Postignut dogovor, dokument ide u Brisel

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je za "Nezavisne" da je postignut dogovor oko imenovanja mandatara za sastav Vijeća ministara BiH.

Najčitanije