Željko Komšić

Džaferović i Komšić se susreli s Đukanovićem

PODGORICA - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić susreli su se večeras s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Podgorici na svečanoj večeri tokom koje su razgovarali o međusobnim odnosima dvije zemlje.

Dodik, Komšić i Džaferović primili Krivokapića: Nema otvorenih pitanja

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Dodik: Komšić ne propušta priliku da se izblamira

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Željko Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže.

Džaferović: Podjela BiH vodi region i Evropu u rat

SARAJEVO - Bošnjački i hrvatski član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, o navodnom slovenačkom non paperu koji predviđa raspad BiH i promjene granica u regionu, poručuju da neće dozvoliti da se atakuje na teritoriju te države, njenu nezavisnost i integritet.

Fajon: Neodgovorno ponašanje Janše može dovesti do novog rata

SARAJEVO - Iako je Janez Janša demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument o navodnom mirnom razlazu BiH, oglasila se evroparlamentarka Tanja Fajon pozivom slovenačkom premijeru da objasni šta se nalazi u tom dokumentu.

Komšić potvrdio: Pahor je pitao o mirnom razlazu u BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da je predsjednik Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavne posjete BiH, rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Selaković sa članovima Predsjedništva BiH i na srpskom groblju

SARAJEVO - U okviru dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas s članovima Predsjednistva BiH, trenutno predsjedavajućim članom Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Komšić: Ako samo jedna vakcina spasi jedan život, sve ovo vrijedi

SARAJEVO - Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva BiH, zahvalio se na pomoći.

Lovrinović: Komšić i Džaferović se ponijeli sramotno i nediplomatski

SARAJEVO - Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponijeli su se sramotno i nediplomatski prema ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu, izjavio je Srni šef Kluba poslanika HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović.

Vučić: Uvredljivo ne dočekati gosta, ali svako bira svoj put

BEOGRAD - Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras, povodom odbijanja dva člana Predsjedništva BiH, iz redova bošnjačkog i hrvatskog naroda, da se susretnu s ruskim ministrom Sergejem Lavrovom, da je lako pokazati gordost i podići tenzije na jedan dan, ali da od toga građani nemaju ništa, a i uvredljivo je prema gostu.

Najčitanije