Žena

Pežoom udario ženu

TUZLA - Šezdesetčetvorogodišnja žena iz Bistarca čiji su inicijali H.Đ. povrijeđena je u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu u mjestu Bistarac Gornji kod Lukavca, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Književnici: Apsurdno je misliti da će muški pisci biti čitaniji

Sama pojava žene u književnosti, odnosno položaj žene kao pisca, vijekovima unazad dovođena je u pitanje. Naime, žene kao pisci su od početka njihovog pojavljivanja u književnosti bile u inferiornijem položaju u odnosu na muške pisce. Na sve promjene njihovog položaja u književnosti uticali su brojni faktori u kulturnom i umjetničkom razvoju kroz vijekove.

Pokušao da otruje bivšu ženu i šestogodišnju kćerku krofnama

CELJE - Tridesetdvogodišnji slovenački državljanin iz Celja suočava se s optužbama za pokušaj trovanja krofnama svoje bivše partnerke i njihove šestogodišnje kćerke, kao i za prijetnje upućene njima, za šta mu prijeti i više od 15 godina zatvora, izvijestili su danas novine Dnevnik i Večer.

Maloljetnik osumnjičen za seksualno uznemiravanje žena

GORNJI MILANOVAC - Policija u Gornjem Milanovcu podnijeće krivičnu prijavu tužilaštvu protiv 17-godišnjaka iz tog grada zbog sumnje da je juče na ulici neprimjereno dodirivao 35-godišnju ženu, kao i da je 7. decembra na sličan način uznemirio 56-godišnju ženu.

"Žena od sultana": Maltretirao me ceo dan pa tuširao hladom vodom

Pjevačica Tijana Milentijević nedavno se našla u žiži interesovanja kada je prijavila svog momka da ju je pretukao.

"Ženu od sultana" pretukao momak, prijavila ga policiji

Pjevačica Tijana Milentijević prijavila je policiji da je pretučena od strane momka M.K. sa kojim je bila u vezi.

Uhapšene dvije žene zbog podvođenja maloljetnice

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije, uhapsili su J.N. (1968) i Đ.N. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo trgovina ljudima.

Bezos objavio snimak rada motora koji će "odvesti prvu ženu na Mjesec"

Džef Bezos, koji je osnivač i predsjednik "Amazona", objavio je na Instagramu video-snimak ispitivanja motora koji će, kako je istakao, "odvesti prvu ženu na površinu Mjeseca".

"Žene i djevojčice u BiH snažnije pogođene pandemijom"

Rezultati procjene, koju je sprovela UN Women kancelarija u BiH, pokazuju da su posljedice pandemije COVID-19 različite za muškarce i za žene, i da utiču na povećavanje postojećih rodnih nejednakosti u BiH.

Pandemija nesrazmerno jače utiče na žensko preduzetnistvo

Pandemija kovid-19 nesrazmerno je jače uticala na žene preduzetnice širom svijeta, pri čemu čak 87 posto vlasnica firmi kaže da su pogođene negativnim uticajima, pokazuju rezultati istraživanja kompanije Masterkard.

Najčitanije