Žene

Fondacija "Udružene žene": Tokom pandemije usijao se SOS broj

BANJALUKA - Fondacija "Udružene žene", u okviru koje djeluje SOS broj za pomoć i podršku ženama žrtvama porodičnog i rodno zasnovanog nasilja tokom godinu dana pandemije virusa korona primila je 20 odsto više poziva u odnosu na period prije pandemije.

Povodom Međunarodnog praznika žena: Mozzart podržao "Udružene žene"

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, kompanija Mozzart ugostila je predstavnice Fondacije "Udružene žene". Ova nevladina organizacija bavi se unapređenjem društvenog položaja žene i njenog prava na život bez nasilja u porodici i javnom životu.

U svijetu sve više žena na čelu država, vlada i međunarodnih organizacija

U posljednjih nekoliko godina značajno je povećan broj žena koje su izabrane za liderke zemalja širom svijeta ili su imenovane na čelne pozicije međunarodnih organizacija.

Od 406.898 zaposlenih žena u BiH, 10.290 na rukovodećoj poziciji

SARAJEVO - U BiH je prema popisu iz 2013. godine bilo 406.898 zaposlenih žena od čega je njih 315.056 ili 77 odsto radilo u sedam djelatnosti, dok je od ukupnog broja zaposlenih 10.290 bilo na poziciji rukovodioca/menadžera, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Organizacija žena DNS obilježila Svjetski dan ljubaznosti

BANJALUKA - Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza Banjaluka obilježila je Svjetski dan ljubaznosti darujući svojim sugrađanima poruke kojima ih podsjećaju da svi danas nekome možemo uljepšati dan i da se toga prisjećamo svaki dan.

Dvanaest djevojačkih grešaka pri izboru muža

Mnogo je brakova koji traju, a u kojima su oba partnera nesrećna. Svako od nas na prvi pogled može da prepozna takve supružnike; oni jednostavno "ne idu" jedno uz drugo - vole različite stvari, kad razgovaraju ne gledaju jedno drugo u oči, među njima se ne vidi bliskost i posvećenost jedno drugome. Neki od takvih brakova završe razvodom, a neki potraju "dok ih smrt ne rastavi".

Šta muškarci misle kada za ženu kažu da je seksi, slatka ili lijepa?

Ako postoji "50 nijansi sive", zamislite koliko postoji nijansi muškog uma. I žene se ništa manje ne razlikuju jedna od druge. Neke ne vole kad im partner ponavlja da su seksi, druge žive samo za to da to čuju. Neke žene se odmah osjete bolje kad im momak kaže da su slatke, pogotovo kad su zbog nečega tužne ili se baš ne osjećaju sjajno.

Britanac osuđen na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pikasa

LONDON - Jedan muskarac osuđen je danas na 18 mjeseci zatvora jer je uništio sliku Pabla Pikasa, vrijednu 20 miliona funti, u umjetničkoj galeriji u Londonu.

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol, a u poljima o polu biće samo - krstići. Dosad su ih stavljali samo ljudi koji se nisu bili odlučili kog su pola - transrodne osobe.

"Žene više rade u domaćinstvu jer su manje uključene na tržište rada"

BANJALUKA, MOSTAR - U Bosni i Hercegovini 93,8 odsto žena obavlja sve kućne poslove, što ostavlja negativne posljedice na njihov privatni i profesionalni život, rezultati su istraživanja koje je sprovela Agencija za ravnopravnost polova BiH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Najčitanije