Žene

Avganistanke u Kabulu traže svoja prava, ne žele ropstvo

KABUL - U glavnom gradu Avganistana Kabulu žene su izašle na ulicu i od talibanskog pokreta traže da buduća vlada zaštiti njihova prava i slobode.

Šamsija Hasani umjetnica koja utjelovljuje glas avganistanskih žena

Šamsija Hasani, prva je avganistanska umjetnica koja u svojim umjetničkim radovima prikazuje avganistanske žene kako se suočavaju s ponovo oživljenim talibanskim prijetnjama.

Istraživanje pokazalo kakve grudi muškarci najviše vole

Rezultati istraživanja su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka.

Fondacija "Udružene žene": Tokom pandemije usijao se SOS broj

BANJALUKA - Fondacija "Udružene žene", u okviru koje djeluje SOS broj za pomoć i podršku ženama žrtvama porodičnog i rodno zasnovanog nasilja tokom godinu dana pandemije virusa korona primila je 20 odsto više poziva u odnosu na period prije pandemije.

Povodom Međunarodnog praznika žena: Mozzart podržao "Udružene žene"

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, kompanija Mozzart ugostila je predstavnice Fondacije "Udružene žene". Ova nevladina organizacija bavi se unapređenjem društvenog položaja žene i njenog prava na život bez nasilja u porodici i javnom životu.

U svijetu sve više žena na čelu država, vlada i međunarodnih organizacija

U posljednjih nekoliko godina značajno je povećan broj žena koje su izabrane za liderke zemalja širom svijeta ili su imenovane na čelne pozicije međunarodnih organizacija.

Od 406.898 zaposlenih žena u BiH, 10.290 na rukovodećoj poziciji

SARAJEVO - U BiH je prema popisu iz 2013. godine bilo 406.898 zaposlenih žena od čega je njih 315.056 ili 77 odsto radilo u sedam djelatnosti, dok je od ukupnog broja zaposlenih 10.290 bilo na poziciji rukovodioca/menadžera, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Organizacija žena DNS obilježila Svjetski dan ljubaznosti

BANJALUKA - Organizacija žena Demokratskog narodnog saveza Banjaluka obilježila je Svjetski dan ljubaznosti darujući svojim sugrađanima poruke kojima ih podsjećaju da svi danas nekome možemo uljepšati dan i da se toga prisjećamo svaki dan.

Dvanaest djevojačkih grešaka pri izboru muža

Mnogo je brakova koji traju, a u kojima su oba partnera nesrećna. Svako od nas na prvi pogled može da prepozna takve supružnike; oni jednostavno "ne idu" jedno uz drugo - vole različite stvari, kad razgovaraju ne gledaju jedno drugo u oči, među njima se ne vidi bliskost i posvećenost jedno drugome. Neki od takvih brakova završe razvodom, a neki potraju "dok ih smrt ne rastavi".

Šta muškarci misle kada za ženu kažu da je seksi, slatka ili lijepa?

Ako postoji "50 nijansi sive", zamislite koliko postoji nijansi muškog uma. I žene se ništa manje ne razlikuju jedna od druge. Neke ne vole kad im partner ponavlja da su seksi, druge žive samo za to da to čuju. Neke žene se odmah osjete bolje kad im momak kaže da su slatke, pogotovo kad su zbog nečega tužne ili se baš ne osjećaju sjajno.

Najčitanije