Žičara

Okrivljeni za nesreću na žičari u Italiji pušteni iz pritvora

MILANO - Italijanska sudija Donatela Banći Buonamići odlučila je da se trojica optuženih za nesreću na žičari 23. maja, u kojoj je poginulo 14 ljudi na sjeveru Italije, puste iz pritvora, ali će jedan od njih morati da ode u kućni pritvor.

Troje uhapšeno zbog nesreće na žičari u Italiji

RIM - Tri osobe uhapšene su rano jutros u okviru istrage o pucanju kabla i padu kabine sa žičare na sjeveru Italije, gdje je prošlog vikenda poginulo 14 ljudi, javila je italijanska agencija ANSA pozivajući se na tužilaštvo.

Italija: U padu žičare stradalo i dijete

TORINO - Najmanje 14 osoba, među kojima je i pet Izraelaca, poginulo je, a dvije osobe su povrijeđene, kada se srušila kabina žičare koja povezuje grad Stresa na obali jezera Mađore i planinu Motarone u regionu Pijemont, na sjeveru Italije, saopštili su spasioci.

Tragedija u Italiji: Srušila se žičara, najmanje devet žrtava

RIM - Najmanje devet osoba poginulo je danas, a dvoje djece je povrijeđeno kada se srušila žičara koja povezuje grad Stresa, na obali jezera Mađore, i planinu Motarone, u regiji Pijemont na sjeveru Italije.

Trebevićka žičara ponovo počela sa radom

SARAJEVO - Nakon što je 20. marta, u cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19, obustavljen njen rad, Trebevićka žičara danas je ponovo počela s radom.

Prva žičara u Banjaluci od Srpskih toplica do Banj brda?

BANJALUKA - Žičara, zasad idejni projekat studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta (AGGF), jednog dana bi mogla prevoziti građane i turiste od Srpskih toplica do Banj brda.

Avion se zaglavio u kablovima žičare

RIM - Manji avion zaglavio se među kablovima žičare i ostao je da visi okrenut naopačke kod odmarališta Prato Valentino u italijanskim Alpima.

Dječak visio na žičari obješen za kapuljaču

​U subotu popodne na Kupreškom skijalištu dječak je zapeo na žičari. Nije uspio da siđe na vrijeme i skije su mu se zapetljale za nosače.

Kristalna žičara od 60 miliona dolara i prozirnim podom

​Industrija zabave po svemu sudeći je pronašla svoj novi vrhunac sa novom vožnjom Matterhorn Glacier Ride u Zermatu, u Švajcarskoj, koja nudi pogled na jednu od najviših planina Evrope iz godnole vrijedne 60 miliona dolara, koja je dekorisana sa milion Swarovski kristala.

Trebevićka Žičara u prva tri dana rada prevezla više od 13.000 putnika

SARAJEVO - Trebevićka žičara je, u prva tri dana rada uspješno prevezla više od 13.000 putnika, koji su uživali ili u panoramskoj vožnji ili u odlasku na olimpijski Trebević.

Najčitanije