Žitarice

Rusija ograničila izvoz žitarica zbog pandemije korone

MOSKVA - Rusija je u cilju izbjegavanja porasta cijena na domaćem tržištu zbog pandemije virusa korona, uvela kvote na izvoz žitarica do kraja juna, usljed čega je izvoz od 43,3 miliona tona snižen na sedam miliona tona.

Evo koliko zapravo treba jesti ako želite smršaviti dijetom

Američki doktor opšte prakse Michael Greger, koji se specijalizovao za kliničku prehranu, osmislio je plan prehrane za zdravo mršavljenje, pripremivši sažeti popis "najzdravijih među zdravim namirnicama" koje treba da uklopimo u svakodnevnu prehranu ako želimo da poradimo na tome da dođemo do optimalne tjelesne težine i pritom spriječimo bolesti. Plan sadrži 12 tačaka, odnosno 12 savjeta.

Pogledajte zašto jesti kvinoju

Kvinoja je istovremeno lažna, ali i majka svih žitarica.

Srbi švercovali migrante u žitu

BEOGRAD - Policija u Srbiji uhapsila je sedam srpskih državljana koji su osumnjičeni da su krijumčarili veći broj migranata afroazijskog porijekla, kojima su u kamionima sa žitaricama omogućavali nedozvoljen prelazak u Hrvatsku i dalje tranzit preko Slovenije u Italiju.

Hrana koja sagorijeva masti

Ukoliko želite da oslabite, bilo bi poželjno da znate koja hrana sagorijeva masti i dobra je za gubitak kilograma.

Integralne žitarice: Čuvaju zdravlje i održavaju dobru liniju

Loše rafinirane žitarice dovode prijeko potrebne ugljikohidrate na loš glas. Međutim, sve je više ljudi koji prepoznaju prednosti integralnih žitarica koje osim što pomažu u održavanju željene linije pozitivno utječu na zdravlje.

Najčitanije