Žitopromet

Odluka o stečaju “Žitoprometa” iduće sedmice

BIJELJINA – Odluka o pokretanju stečaja u preduzeću "Žitopromet" iz Bijeljine biće donijeta iduće sedmice, zaključeno je nakon današnjeg ročišta u Okružnom privrednom sudu u tom gradu.

Zahtjev za pokretanje stečaja u "Žitoprometu": Radnici strahuju za imovinu giganta

BIJELJINA - Advokatska kancelarija "Stevanović" podnijela je jutros u ime 120 radnika Okružnom privrednom sudu u Bijeljini zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u AD "Žitopromet".

Radnici "Žitoprometa" primili tri plate, nastavljen rad firme

BIJELJINA - U semberskom mlinskom gigantu "Žitoprometu", poslije intervencije republičke vlasti, prekinut je jednomjesečni štrajk i 190 radnika od jutros je ponovo na poslu, rečeno je Srni u ovoj firmi.

Riješen problem poljoprivrednika i radnika, prekinut štrajk u "Žitoprometu"

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, nakon razgovora u Bijeljini sa rukovodstvom i radnicima preduzeća "Žitopromet" koji štrajkuju mjesec dana, da će država preuzeti isplatu pšenice domaćim proizvođačima koja je uskladištena u ovom preduzeću.

Vlada Srpske će otkupiti pšenicu smještenu u "Žitoprometu"

BRČKO - Vlada Republike Srpske isplatiće 1.900.000 KM poljoprivrednim proizvođačima čija je pšenica smještena u "Žitoprometu", dogovoreno je danas na sastanku premijera Srpske Željke Cvijanović, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Steve Mirjanića i radnika "Žitoprometa" iz Bijeljine.

Tomić: "Briž" nije uvezao iz "Žitoprometa" sporni kukuruz

BIJELJINA - Vršilac dužnosti direktora bijeljinskog "Žitoprometa" Tomislav Tomić izjavio je Srni da nije tačno da je brčanska kompanija "Briž" uvezla kukuruz iz bijeljinskog "Žitoprometa" za spornu kukuruznu krupicu koja je povučena sa tržišta, ističući da bijeljinska firma poštuje sve zakonske propise kada je riječ o genetski modifikovanoj hrani.

Najčitanije