Život

Dubočanin: Pilates uči tijelo da pravilno "korača" kroz svakodnevicu

Uprkos dugoj i uspješnoj tradiciji, pilates je postao popularan širom svjeta tek posljednjih godina. Na njegovu popularnost je donekle uticalo i to što su ga počele praktikovati poznate ličnosti poput Novaka Đokovića, Madone, Megan Foks, Sandre Bulok, Opre ali i mnogi drugi.

Kako bi kibernetički rat uticao na život ljudi

Rat u kibernetičkom prostoru u slučaju sukoba velikih sila, potpuno bi promijenio način života većine ljudi, upozorava izvršni direktor bezbjednosne kompanije "Vatreno oko" (FireEye) Kevin Mandia.

Pet sigurnih znakova da traćite svoj život

Okruženi smo knjigama samopomoći i savjetima kako bi trebalo da živimo svoj život. Ipak, svako želi da živi svoj život kako on hoće, a ne držeći se tuđih savjeta. Međutim, postoje određeni znaci koji nam ukazuju da smo ipak skrenuli s puta i koji nam mogu pomoći da otkrijemo kako da ne traćimo svoje živote.

Francuski epidemiolog o povratku u "normalu"

PARIZ - Ljudi u Francuskoj mogli bi da se vrate nekoj vrsti normalnog života do jeseni 2021. godine pod uslovom da veliki program vakcinacije protiv virusa kovid-19 da efekta, rekao je danas naučni saradnik francuske vlade Arno Fontane.

Naučnici imaju novu teoriju o signalima iz svemira

Napori naučnika da pronađu znakove drugih civilizacija u galaksiji Mliječni put vrlo su kompleksni, ali imamo alate. Na osnovu sopstvenih tehnoloških mogućnosti, možemo da pretpostavimo koje signale vanzemaljska tehnologija može da emituje i onda možemo da ih tražimo.

Fondacija "Za Život" ograđuje se od političkih kampanja

Nevladina i ne stranačka organizacija "Fondacija Za Život", čija je vizija izgradnja društva u kojem je ljudski život najveća vrijednost a zdrava porodica sa više djece prirodno stanje društva i države, saopštila je da se ograđuje od bilo kakve povezanosti sa političkom kampanjom i politizacijom projekta "Ponosna kartica - cijene minus za 3+".

Iđirot: Onaj koji produžava život

Iđirot (Atorus calamus) je široko rasprostranjena višegodišnja biljka koja hiljadama godina raste na istoku - u Kini, Indiji i Japanu. Veoma je cijenjen u tradicionalnoj kineskoj medicini, a jedan car čak mu je dao ime "onaj koji produžava život".

Boris Tubić: Fondacija "Za život" posrednik između humanosti i roditeljstva

Projekat "Ponosna kartica 2020 - cijena minus za 3+" može poslužiti kao dobar primjer zajedništva i sloge u našoj životnoj i radnoj sredini. Saradnja javnog i privatnog sektora, društveno odgovornih lokalnih zajednica, nevladinog sektora te Fondacije "Za život" doprinijela je boljem statusu roditelja sa troje i više djece.

Razveo se i ušao u vezu sa dvije žene: Sada svi skupa žive srećno

Preduzetnik Šaj Fišerman bio je u braku sa svojom suprugom Danijelom 19 godina kada je shvatio da nije srećan. Ovaj 46-godišnjak iz Pensilvanije osjetio je da ga priroda monogamije koči da bude ispunjena ličnost. Inspirisani TV emisijom o poliamoriji, Šaj i Danijela odlučili su da svoj brak učine "otvorenim". Ali situacija nije prijala Danijeli i oni su se razveli prije šest godina.

Anja Ilić: Glumac dužan da igra, makar pred jednim gledaocem

Žiri 39. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu dodijelio je nedavno glumici Anji Ilić iz Narodnog pozorišta RS nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u komadu "Škola za žene", Žana Baptista Poklena Molijera, koji je režirala Đurđa Tešić.

Najčitanije