Život

Anja Ilić: Glumac dužan da igra, makar pred jednim gledaocem

Žiri 39. Pozorišnih/kazališnih igara BiH u Jajcu dodijelio je nedavno glumici Anji Ilić iz Narodnog pozorišta RS nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu u komadu "Škola za žene", Žana Baptista Poklena Molijera, koji je režirala Đurđa Tešić.

Tražili smo vanzemaljce na pogrešnom mjestu

Potraga za vanzemaljskim životom u svemiru obično se fokusira na egzoplanete koje kruže oko udaljenih sunca, ali nova teorija istraživača iz Njujorka sugeriše da ekstremni oblik "nuklearnog života" možda živi unutar zvijezda.

Umalo da sahrane živu ženu - otvorila oči u mrtvačnici

Detroit - U predgrađu Detroita došlo je do nevjerovatnog događaja, kada je mlada žena otvorila oči u pogrebnom domu, prenosi Gardijan, pozivajući se na Asošijeted Pres.

Tijelo preminulog brazilskog radnika ostavljeno na podu marketa

Jedna prodavnica u Brazilu nastavila je s normalnim radom, iako im je radnik preminuo tokom radnog vremena. Tijelo su ostavili da leži.

Dolina smrti: Kako se živi na najtoplijem mjestu na svijetu

U nedjelju je u Dolini smrti u Kaliforniji, nacionalnom parku Sjedinjenih Američkih Država, izmjerena najviša zabilježena temperatura na Zemlji u posljednjih 100 godina - 54,4 stepena Celzijusa.

"Nevidljivi" heroji svjedoci bitke za svaki dah

Teško je kada svaki dan gledate zaražene kako se bore da udahnu, da dišu punim plućima i stanu na svoje noge. U očima im vidite strah, uznemirenost i pokušavate da ih ohrabrite da ne gube nadu, a ni sami ne znate šta vas čeka, da li ćete pokupiti virus radeći svoj posao i toplinu doma zamijeniti bolesničkom posteljom.

Bilećanin izgubio u Trebinju novčanik, pronašao ga Fočak

TREBINJE - Fočak Marko Novaković pronašao je u trebinjskom naselju Police, u blizini Osnovne škole "Vuk Karadžić", novčanik s novcem, ali i svim ličnim dokumentima i kreditnim karticama Bilećanina Milorada Perućice i odmah ga odnio u policiju, koja je ubrzo pronašla i vlasnika i vratila mu novčanik.

Uništen najpoznatiji teleskop za traženje vanzemaljaca

Opservatorija "Aresibo" - ogromni teleskop u Portoriku poznat po skeniranju kosmosa u potrazi za asteroidima i vanzemaljskim životom - prošle nedjelje je ugašen nakon nesreće u kojoj su stradali reflektorski tanjiri teleskopa.

Deset činjenica koje dokazuju da Šveđani "nisu s ove planete"

Kvalitet života u Švedskoj drugačiji je nego u drugim krajevima svijeta, a to što su počeli ljudima da ugrađuju mikročipove, samo je podgrijalo shvatanje po kojima Šveđani "kao da nisu s ove planete".

Decenija od odlaska Nebojše Zubovića, sjećanje na glumački zanos

BANJALUKA - Deset godina od smrti Nebojše Zubovića navršeno je danas, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), matične pozorišne kuće ovog glumca. Zubović je rođen u Banjaluci, 12. aprila 1959. godine. Glumačku karijeru započeo je u Dječijem pozorištu Banjaluka.

Najčitanije