Životinja

Otkrivena prva životinja kojoj ne treba kiseonik za život

Neke činjenice, poput one da je svim životinjama potreban kiseonik da bi živjele, čine se nepobitnim. Naravno, sve dok se ne dokaže suprotno, a to su upravo naučnici uradili.

Žive svinje koriste umjesto lutaka u kreš testovima

Sedam mladih svinja ubijeno je u simulacijama velike brzine za ovogodišnje istraživanje u Kini. Životinje su pretrpjele smrtne povrede uključujući razderotine kože i unutrašnje modrice. Ovaj događaj izazvao je veliki bijes grupa za prava životinja.

Mehanička životinja kao čovjekov najbolji prijatelj

​Mnogo je onih koji nemaju uslova i novca za prave kućne ljubimce, a ni za robote kao što je poznati Aibo. To ipak ne znači da će ostati sami budući da je kompanija Zoetic AI kreirala robota Kiki koji košta 1.499 dolara, što je nešto povoljnije od drugih robota sa sličnom namjenom.

Tri problema koje ima svaki vlasnik psa

Svaki vlasnik psa se može poistovjetiti s istim problemima.

Sarajevska policija uhapsila čovjeka osumnjičenog za silovanje psa

SARAJEVO - Policijski službenici Prve PU Stari Grad u Sarajevu u subotu su uhapsili muškarca G.S. (1982. godište) zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinja.

Zašto mačke grizu svoje vlasnike?

Mazite svog mezimca, on zadovoljno prede, a onda vas naglo ugrize. Da li je riječ o "ljubavnim ugrizima" ili vaša mačka pokazuje znakove agresije?

I psi lažu da bi dobili ono što žele

Rezultati nedavne studije iz Švajcarske pokazali su da psi i te kako umiju da lažu kako bi od ljudi dobili ono što žele.

More izbacilo neidentifikovano stvorenje na obalu

Jedan britanski turista snimio je neobično "pink" stvorenje koje je more izbacilo na plažu Koh Lanta na jugozapadu Tajlanda.

Pretvarao se da umire samo da bi vidio reakciju svoje mačke

Vlasnik jedne mace odglumio je da umire samo da bi vidio kako će njegova mačka da reaguje.

Trikovi koji vam mogu spasiti život u slučaju napada divlje životinje

Tajni trikovi za preživljavanje napada divljih životinja su otkriveni, a neke zanimljive fore koje vam mogu spasiti život će vas sigurno iznenaditi.

Najčitanije