Životinja

Rijetki snimci sniježnih leoparda

Porodica sniježnih leoparda je tokom zime i proljeća u više navrata snimljena u Rezervatu Xitianshan u Kini. Ovakvi su snimci inače vrlo rijetki.

Naučnici objasnili način kretanja leteće zmije

Tim naučnika sa Univerziteta "Virdžinija Teh" ("Virginia Tech") objavio je u rad u kojem je objasnio način na koji se leteća zmija (Chrysopelea paradisi) kreće kroz vazduh prelazeći sa jednog drveta na drugo.

U BiH se nakon šest godina pojavilo smrtonosno bjesnilo

SARAJEVO - U BiH se krajem maja, poslije šest godina, pojavilo bjesnilo, a iz Instituta za zdravlje upozoravaju na oprez.

Priveden zbog mučenja i ubijanja životinja

BANJALUKA - Policija je u petak uhapsila M.V. zbog krivičnog djela mičenje i ubijanje životinja, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Otkrivena prva životinja kojoj ne treba kiseonik za život

Neke činjenice, poput one da je svim životinjama potreban kiseonik da bi živjele, čine se nepobitnim. Naravno, sve dok se ne dokaže suprotno, a to su upravo naučnici uradili.

Žive svinje koriste umjesto lutaka u kreš testovima

Sedam mladih svinja ubijeno je u simulacijama velike brzine za ovogodišnje istraživanje u Kini. Životinje su pretrpjele smrtne povrede uključujući razderotine kože i unutrašnje modrice. Ovaj događaj izazvao je veliki bijes grupa za prava životinja.

Mehanička životinja kao čovjekov najbolji prijatelj

​Mnogo je onih koji nemaju uslova i novca za prave kućne ljubimce, a ni za robote kao što je poznati Aibo. To ipak ne znači da će ostati sami budući da je kompanija Zoetic AI kreirala robota Kiki koji košta 1.499 dolara, što je nešto povoljnije od drugih robota sa sličnom namjenom.

Tri problema koje ima svaki vlasnik psa

Svaki vlasnik psa se može poistovjetiti s istim problemima.

Sarajevska policija uhapsila čovjeka osumnjičenog za silovanje psa

SARAJEVO - Policijski službenici Prve PU Stari Grad u Sarajevu u subotu su uhapsili muškarca G.S. (1982. godište) zbog sumnje da je počinio krivično djelo mučenje i ubijanje životinja.

Zašto mačke grizu svoje vlasnike?

Mazite svog mezimca, on zadovoljno prede, a onda vas naglo ugrize. Da li je riječ o "ljubavnim ugrizima" ili vaša mačka pokazuje znakove agresije?

Najčitanije