Životinje

Pitonu bila potrebna pomoć pošto se prejeo

Pošto je progutao preveliki plijen, jednom pitonu u Indiji bila je potrebna hitna pomoć.

Iznenadila ih borba medvjeda pred kućom

Jedna porodica u Kaliforniji iznenadila se kada su otkrili da su im, umjesto provalnika, na tremu kuće završili medvjedi.

Lisica Leposava turistička atrakcija u Ovčar Banji

Leposava, mlada lija, zahvaljujući domaćinu Planinarskog doma u Ovčar Banji, postala je stalni gost. Rado se druži sa turistima, pozira na fotografijama, ali često zna ponešto i da ukrade.

Zoo-vrt prikuplja novac da napravi crvenoj pandi babine

Mei Mei i Mošu, bračni par crvenih panda u Zoološkom vrtu Oregon, dočekao je prinovu 18 juna ove godine. Ovaj mališan je odličnog zdravlja, i po riječima osoblja Zoo vrta, "drijema kao šampion". Ali, postoji jedan problem, mališan je bio neplanirana panda. Dolazak mališana na svijet je sve prijatno iznenadio, ali sada zoološki vrt treba da adekvatno opremi stanište crvene pande, te su se obratili posjetiocima za pomoć.

Rusija pravi vakcinu protiv virusa korona za životinje

Rusija je počela da pravi vakcinu protiv virusa korona koja će štiti životinje, prvenstveno kune i mačke.

Kako ostati smiren kada u šumi sretnete radoznalog medvjeda

Grupa planinara u Meksiku uspela je da ostane toliko smirena da je čak snimila i selfi sa radoznalim medvedom koji im je prišao na šumskoj stazi.

Poplave usmrtile nekoliko nosoroga u Indiji

LONDON - Najmanje 100 životinja, među kojima je oko osam nosoroga, uginulo je u nedavnim poplavama koje su pogodile nacionalni part Kaziranga u Indiji.

Napala ga zmija dok je vozio, policija ga zaustavila zbog brze vožnje

Bizarna situacija dolazi nam sa ulica daleke Australije. Život u Australiji često nije lak, baš zbog velikog broja zmija otrovnica, ali i insekata čiji otrovni ujed zaista može da bude smrtonosan.

Sina čuvenog lovca na krokodile zmija ugrizla za lice

Robert Irvin, sin pokojnog lovca na krokodile Stiva Irvina, sve više liči na svog oca. I njega zanimaju divlje životinje, pa je odlučio da snimi dokumentarac o njima. međutim, stvari ponekad ne krenu očekivanim putem.

U supermarketu pronađena egzotična žaba veličine ljudskog palca

U jednom supermarketu u Velsu nedavno je pronađen primjerak egzotične, minijaturne vrste žabe za koju se smatra da je u Veliku Britaniju dospjela čak iz Južne Amerike.

Najčitanije