Životinje

Šta se dešava kada milijarde morskih životinja uginu u jednom danu

"Toplotna kupola" koja se u junu nadvila nad sjeverozapadom Pacifika donijela je nezabilježen pomor stanovnika okeana. Procjenjuje se da će se posljedice osjećati godinama.

Retriver nije mogao sakriti šok kada je vidio mače u svom krevetu

Zlatni retriver Bailey prilično se šokirao kada je vidio mače kako leži u njegovom krevetu.

Jato delfina u Piranskom zalivu

U Piranskom zalivu je, u ranim jutarnjim časovima, primijećeno jato delfina. To je prvi put od početka godine da su se ovi sisari pojavili u zalivu.

Švedska zabranila uzgoj lasica do kraja godine

STOKHOLM - Švedska je zabranila uzgoj lasica do kraja godine usljed bojazni od novih mutacija virusa korona. Uvedena je i zabrana uvoza živih lasica.

Čopori vukova nadomak sanskih sela, rastrgli psa, prijetnja i za stoku

SANSKI MOST - Više čopora vukova primijećeno je ovih dana u rubnim dijelovima općine Sanski Most, a zabilježeno je i nekoliko napada ovih životinja na nomadska stada ovaca, kao i na pse.

Mačak izvađen iz otpada imenovan počasnim pomoćnikom ministra

Mačak spasen iz kese u Centralnoj ruskoj fabrici za preradu otpada u Uljanovsku imenovan je za počasnog pomoćnika regionalne ministarke za zaštitu okoline, objavili su ruski mediji.

Provjerite koji je savršeni ljubimac za vaš horoskopski znak

Kućni ljubimci obogaćuju naš život na više načina. Kad vodite računa i volite drugo stvorenje, radite nešto dobro za sebe. Kada šetamo svoje pse, poboljšavamo svoje zdravlje. Kada mazimo svoje mačke, oslobađamo se stresa. Postoji mnogo različitih vrsta kućnih ljubimaca i može biti veoma teško odlučiti se samo za jednog, ali vaš horoskopski znak vam može pomoći pronaći savršenog ljubimca.

Novo otkriće - hobotnice disciplinuju ribe koje im pomažu u lovu

Naučno otkriće koje čini se savršeno odgovara ovoj godini dolazi iz Lisabona, a stručnjaci sa gradskog univerziteta utvrdili su bizarno ponašanje hobotnica koje su snimili kako pipcima bez razloga udaraju ribe koje im se približe.

U Parku prirode Papuk nakon 60 godina pojavio se vuk

VIROVITICA - Na području Parka prirode Papuk u Hrvatskoj nakon više od 60 godina pojavio se vuk.

Patke prošetale banjalučkim naseljem i iznenadile vozača golfa

Vozača golfa tri prijatno su iznenadile patke koje su prelazile preko jedne ceste u naselju Lazarevo.

Najčitanije