Žozep Borelj

Borelj: Nije fer, ne pretvaramo se, želimo zapadni Balkan u EU

BRISEL - Šef evropske diplomatije Žozep Borelj je danas poručio da Evropska unija ulaže mnogo novca u zapadni Balkan i da nije fer reći da se EU samo pretvara da želi zemlje iz regiona u svom sastavu.

Borelj: EU na raskrsnici odnosa s Rusijom

BRISEL - Žosep Borelj, šef diplomatije EU, ocijenio je danas da Moskva nije zainteresovana da radi na boljim odnosima s EU niti da se angažuje u konstruktivnom dijalogu o ljudskim pravima i političkim slobodama.

Borelj: Odnosi EU i Rusije daleko od zadovoljavajućih

BRISE - Odnosi Rusije i Evropske unije (EU) su daleko od zadovoljavajućih, navodi se u saopštenju visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja nakon zvanične posjete Moskvi.

Lavrov Borelju: Ne miješati se u unutrašnja pitanja na zapadnom Balkanu

MOSKVA - Sergej Lavrov, šef diplomatije Rusije, pozvao je EU na jačanje saradnje, ali i poštovanje principa nemiješanja u unutrašnja pitanja suverenih država zapadnog Balkana.

Borelj razgovarao sa Dodikom: Centre za migrante rasporediti na teritoriji BiH

BRISEL - Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj pozvao je vlasti u BiH da rade na održivim rješenjima za migrante, prije svega na otvaranju prihvatnih centara ravnomjernije raspoređenih u cijeloj zemlji.

I Borelj u samoizlaciji zbog korone

BRISEL - Šef diplomatije EU Žozep Borelj objavio je da se nalazi u samoizolaciji nakon vijesti da je član delegacije EU s kojim je prošle nedjelje putovao u Etiopiju testiran pozitivno na kovid-19.

Borelj: Dogovor Beograda i Prištine moguć za nekoliko mjeseci

BEOGRAD - Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je danas da je finalni dogovor Beograda i Prištine moguće postići za nekoliko mjeseci, uz rad u dobroj vejri i duhu kompromisa.

Borelj: Očekuje se važan iskorak

BEOGRAD - Šef diplomatije EU Žozep Borelj očekuje da će naredni sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, planiran za četvrtak, 16. jul, u Briselu, dovesti do važnog iskoraka ka normalizaciji odnosa.

Borelj: Pokrenuti nezavisnu naučnu istragu o porijeklu virusa

BERLIN - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj pozvao je Kinu da da značajan doprinos u borbi protiv pandemije virusa korona i da bi trebalo pokrenuti nezavisnu, naučnu istragu o porijeklu epidemije.

Borelj pozvao na nastavak dijaloga Beograda i Prištine

PRIŠTINA - Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj pozvao je Beograd i Prištinu da nastave sa dijalogom.

Najčitanije