Žrtva

Porast seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja: Dvije maloljetnice među žrtvama silovanja

BANJALUKA - U toku 2020. godine registrovano je 89 krivičnih djela protiv polnog integriteta i seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, što je više za 20,3 odsto u odnosu na 2019. godinu, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Žrtva nikad nije kriva, reagovala je najbolje kako je mogla

Različiti oblici zlostavljanja, prirodne katastrofe, rat ili izbjeglištvo su jako stresne i teške situacije, ali za neke osobe i izvori traume.

Otkrivena najstarija žrtva ajkule stara 3.000 godina

Naučnici su otkrili posmrtne ostatke najstarije žrtve napada ajkule koji su stari 3.000 godina.

Raste broj žrtava sukoba Izraela i Palestinaca

JERUSALIM - U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava danas je porastao na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, javlja Rojters.

U Petrinji sahranjena Laura, najmlađa žrtva razornog potresa

Danas je na groblju u Petrinji pokopana djevojčica Laura (13), najmlađa žrtva razornog potresa koji je u utorak pogodio Hrvatsku.

U Lombardiji najmanji broj žrtava virusa od 27. februara

ÐENOVA - U Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije virusom COVID-19, zabilježena su tri smrtna slučaja, što je najmanji dnevni bilans žrtava tog virusa u posljednja skoro četiri mjeseca, odnosno od 27. februara.

Više Amerikanaca će stradati od COVID-19 nego u Vijetnamu?

ATLANTA - U Sjedinjenim Američkim Državama do sada je od koronoa virusa umrlo više od 47.000 ljudi a, čak i uz pretpostavku da je epidemija u toj zemlji već dostigla vrhunac, vrlo je moguće da će u narednih nedjelju dana ukupan broj preminulih premašiti 58.000, što je broj Amerikanaca koji su izgubili život u ratu u Vijetnamu, navodi CNN.

Peta žrtva virusa korona u Sloveniji, ukupno zaraženih 528

LJUBLJANA - U Sloveniji je danas potvrđen peti smrtni slučaj od virusa korona, pošto je u staračkom domu Šmarje pri Jelšah, jednom od žarišta epidemije u zemlji, umrla još jedna osoba.

Ponovo raste broj žrtava u Italiji, u jednom danu umrlo 743 ljudi

RIM - Broj umrlih od epidemije korona virusa u Italiji povećan je za 743 - 6.820, saopštila je danas Agencija za civilnu zaštitu.

U Italiji 602 umrlih, broj konačno pada

RIM - Broj preminulih od virusa korona u Italiji porastao je danas za 602 i iznosi 6.078, saopštila je Služba za civilnu zaštitu, ističući da je došlo do smanjenja broja smrtnih slučajeva za 11 odsto, što nagovještava trend pada.

Najčitanije