Žrtve

Velika Britanija postala zemlja s najviše žrtava u Evropi

LONDON - Velika Britanija prevazišla je Italiju po broju preminulih od posljedica virusa korona i postala zemlja s najviše žrtava u Evropi.

Održana zajednička molitva za žrtve rata u BiH

SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, jerej Nemanja Đureinović iz Srpske pravoslavne crkve (SPC) i hazan Jevrejske opštine Sarajevo Igor Bencion Kožemjakin danas su moleći se svako u skladu sa svojom tradicijom a u zajedničkom duhu održali u Jevrejskoj zajednici zajedničku molitvu četiri vjerske zajednice u sjećanje na sve žrtve proteklog rata u BiH, ali i svih drugih ratova.

U oluji "Glorija" stradalo najmanje 13 ljudi

MADRID - Raste broj stradalih u oluji "Glorija" koja je pogodila mediteranski dio Španije, a lokalne vlasti su saopštile da je poginulo 13 osoba, dok se četiri vode kao nestale.

Broj stradalih u erupciji vulkana porastao na 20

VELINGTON - Broj stradalih nakon erupcije vulkana na Novom Zelandu porastao je na 20, a dvije osobe, koje su se vodile kao nestale, zvanično su proglašene mrtvim, saopštili su danas zvaničnici Novog Zelanda.

Hončaruk: Kijev će isplatiti odštetu porodicama žrtava

KIJEV - Ukrajina će isplatiti po 8.350 dolara porodicama poginulih u putničkom avionu, koji je oboren 8. januara kod Teherana, rekao je danas ukrajinski premijer Aleksij Hončaruk.

Vuković: Bira se lokacija za spomen-obilježje žrtvama NATO-a

ISTOČNO SARAJEVO - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da su u toku razgovori o najprikladnijoj lokaciji za spomen-obilježje žrtvama NATO bombardovanja od kojeg stanovnici Srpske i danas osjećaju posljedice.

Žene žrtava rata RS idu u Stokholm da podrže Handkea

BEOGRAD - Na zvaničan poziv Srpskog udruženja "Sodertelje" iz Stoklhoma, Žene žrtava rata Republike Srpske uputile su se na dodjelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu.

Četiri žrtve požara u Australiji

Vlasti Australije saopštile su danas da je četvrta osoba nastradala u požarima u prirodi koji ove sedmice bukte duž istočne obale ove zemlje.

Bulbul odnio 13 života u Indiji i Bangladešu

NJU DELHI - Ciklon Bulbul prolazi kroz obalsko područje Bangladeša i Indije, pri čemu je smrtno stradalo najmanje 13 osoba, a oko dva miliona su proveli noć u skloništima.

Dvije djevojke poginule u požaru u Kaliforniji

KALIFORNIJA - Najmanje dvije osobe izgubile su život u Kaliforniji, nakon što su smrtonosni požari opustošili gradove na granici između SAD i Meksika.

Najčitanije