Žrtve rata

Identifikovane tri srpske žrtve iz prošlog rata

Tri žrtve srpske nacionalnosti iz proteklog rata, koje su nestale na području Sanskog Mosta, Majevice i Bosanskog Petrovca, danas su identifikovane u Banjaluci na osnovu naredbe Tužilaštva BiH i banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Održana zajednička molitva za žrtve rata u BiH

SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, jerej Nemanja Đureinović iz Srpske pravoslavne crkve (SPC) i hazan Jevrejske opštine Sarajevo Igor Bencion Kožemjakin danas su moleći se svako u skladu sa svojom tradicijom a u zajedničkom duhu održali u Jevrejskoj zajednici zajedničku molitvu četiri vjerske zajednice u sjećanje na sve žrtve proteklog rata u BiH, ali i svih drugih ratova.

Žene žrtava rata RS idu u Stokholm da podrže Handkea

BEOGRAD - Na zvaničan poziv Srpskog udruženja "Sodertelje" iz Stoklhoma, Žene žrtava rata Republike Srpske uputile su se na dodjelu Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu.

Za žrtve seksualnog nasilja u ratu više od milion KM

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o zaštiti žrtava ratne torture predviđeno je da se za finansiranje mjesečnih primanja za lica koja su pretrpjela seksualno nasilje u ratu kao najteži oblik torture na godišnjem nivou obezbijedi 1.096.200 KM, rečeno je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Novi zakon briše diskriminacije žena žrtava rata u RS

BANJALUKA - Žene žrtve rata suočavaju se sa raznim problemima, a jedan od njih je i zapošljavanje, međutim zahvaljujući Udruženju žena žrtava rata RS ova kategorija ostvarila je veliki pomak, te bi do kraja prvog kvartala sljedeće godine trebalo da ima svoj status zakonom.

Jeziva ispovijest srpskih žrtava: Vezivali su nam kosu za tenkove, pa nas vukli

Žene, žrtve rata iz Republike Srpske, vezivane su kosom za tenkove i vučene po putu, zabadani su im ekseri po tijelu i ostavljane su da vise na drvenim ogradama...

Najčitanije