Žuta

"Žuta kuća" koči brži saobraćaj

BANJALUKA - "Žuta kuća" na uglu između Pionirske i Ulice braće Jugovića u naselju Obilićevo uskoro bi mogla biti srušena, a decenijski problem saobraćaja u ovom dijelu grada riješen.

Zašto su američki taksiji žute boje?

Žuti taksiji jedan su od najprepoznatljivijih simbola Amerike, pogotovo Nju Jorka. Nije moguće reći kada je i gdje počeo voziti prvi taksi žute boje, no svjesna upotreba počela je 1915. u Čikagu.

Del Ponte: Prekasno je za istinu o 'žutoj kući'

BEOGRAD - Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte smatra da je prošlo previše godina od zločina na Kosovu i da ne očekuje da će Specijalni sud doći do istine i zadovoljiti pravdu.

Za nekoliko mjeseci odluka o optužnici za "žutu kuću"

BEOGRAD - Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da će Specijalno tužilaštvo za zločine OVK za nekoliko mjeseci donijeti odluku da li podiže ili odustaje od optužnica za "žutu kuću" u vezi sa trgovinom organima Srba otetih na Kosmetu.

Uključite žutu boju u dekoraciju doma

Žuta je jarka boja i rijetko ko je bira pri dekoraciji doma. To je zato što je ova boja prilično jaka i mnogi ljudi misle da ona ne prija oku.

Narednih dana u BiH žuta kiša, pljuskovi i grad

BANJALUKA - Žućkasta kiša koje je bilo juče u pojedinim predjelima BiH, očekuje se i narednih dana, jer je strujanje takvo da se skuplja vazduh sa sjevera Afrike koji u sebi ima čestice pjeska i koji uzrokoje obojenu kišu.

Modni hit: Proljeće u žutom

Nakon duge i teške zime nema bolje modne detoksikacije od rasplesanih komada u živim bojama poput žute. Najmodernija nijansa je limun žuta, ali i senf žuta. Odaberite svoju omiljenu nijansu ove boje i hrabro zakoračite u proljećne dane.

Žuta majica stiže u Banjaluku

Žuta majica, simbol najbržeg bicikliste i jedno od najpoznatijih obilježja biciklizma, stigla je u Banjaluku, tačnije pobjednik trke "Beograd - Banjaluka" prvi put će obući ovu majicu.

Najčitanije