žene

Ženski zatvor sve tješnji

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - U jedinom zatvoru za žene u Republici Srpskoj, u Kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu, postoji potreba za povećanjem smještajnog kapaciteta s obzirom na trend blagog rasta broja zatvorenica koje upućuju iza rešetaka.

Žene koje su mijenjale istoriju: Vahida Maglajlić, banjalučka heroina

Oduvijek su postojale istaknute ženske ličnosti, koje su mijenjale tok svjetske istorije. Svojim postignućima su postavile nova mjerila. Takvih je žena za vrijeme Drugog svjetskog rata bilo i u bivšoj Jugoslaviji. Jedna od njih je i hrabra Vahida Maglajlić, heroj Narodnooslobodilačke borbe.

Samostalne žene žele emotivnog partnera

Iako se većina muškaraca drži na distanci od uspješnih, samostalnih žena, nekima veza sa ovakvom ženom predstavlja pravi izazov. Snažne i ambiciozne žene tačno znaju šta žele od života, a i od ljubavi.

Sve za žene: Audi mijenja dizajn

Audijevi modeli su posljednjih godina ojačali i vizualno, a mišićavi dizajn je tu jer su tako poželjele upravo žene.

Najljepše obučene žene u 2018: Trejsi Elis Ros kraljica stila

Kraj godine uvijek je vrijeme za sumiranje rezultata i analiziranje proteklog perioda. Tako je u svim sferama, pa i u svijetu mode. Tim povodom kultni modni magazin "Vogue" sastavio je svoju listu 10 najbolje obučenih žena u 2018. godini.

Rukometašice Francuske evropske šampionke

Rukometašice Francuske nove su evropske šampionke!

Rukometašice Srbije izgubile od Švedske golom razlike

Poslije pobjede u prvom susretu nad Poljskom (33:26) rukometašice Srbije su izgubile u drugom kolu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj od Švedske, 22:21.

PMS i osjećaj gladi: Evo zašto tada stvarno treba da jedete više

Da li svakog mjeseca, kada ste u PMS-u osjećate da biste mogle da jedete cijeli dan?

U Hrvatskoj za pet godina ubijena 91 žena

ZAGREB - U Hrvatskoj je u proteklih pet godina ubijena 91 žena, a više od polovine njih usmrtili su partneri, objavila je Hrvatska radio-televizija /HRT/ povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

U Narodnu skupštinu RS izabrano samo 14 žena

BANJALUKA - U novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biće zastupljeno svega 14 žena, što je za čak šest manje nego u dosadašnjem sastavu.

Najčitanije