životinje

Sa lica zemlje nestalo više od 50 odsto životinja

Populacija životinja koje žive u svjetskim šumama smanjila se za više od 50 odsto u posljednjih 50 godina.

Životinjske iznutrice plutaju rijekama

BIHAĆ - Zbog nesavjesnih pojedinaca, ovih dana su na brojnim mjestima u prirodi i rijekama u USK bačene velike količine otpada animalnog porijekla koje zagađuju okoliš i mogu dovesti do zaraza.

Kućni ljubimci su dobri za zdravlje

Ako imate kućne ljubimce, već znate za radost i ljubav koju donose. I nauka potvrđuje koliko su oni zaista korisni za ljude – i mentalno i fizički.

Biljke nestaju duplo brže od životinja

​Skoro 600 vrsta biljaka nestalo je u divljini u proteklih 250 godina, pokazuju nova istraživanja.

Ivanovič o terapiji uz pomoć životinja: Odlični učitelji, ali ih treba znati slušati

​Životinje nas ne etiketiraju, one nas prihvataju takve kakvi jesmo. Za njih nije bitno kakav auto vozimo, da li smo debeli, visoki, predsjednik države ili radnik u fabrici. To ljudi treba da nauče od njih. Životinje su odlični učitelji, samo ih moramo naučiti slušati, kaže Urška Ivanovič iz Udruženja "Ambasadori osmijeha", prvog slovenačkog udruženja koje koristi životinje kao vid terapije za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Nasilje nad životinjama u BiH sve šokantnije

BANJALUKA - U toku 2018. i u prva tri mjeseca ove godine u BiH je evidentirano 40 krivičnih djela mučenja i ubijanja životinja, potvrđeno je "Nezavisnim" u MUP-u RS i FUP-u.

Novi izgled kenijskih kovanica: Životinje umjesto lidera

​Kenija je odlučila da na svojim kovanicama umjesto fotografija predsjednika stavi divlje životinje, za šta se vjeruje da je pokušaj da se spriječi glorifikacija lidera zemlje.

Srbija zabranila ubijanje životinja radi proizvodnje krzna

​U Srbiji je u utorak na snagu stupila zabrana uzgoja i ubijanja životinja radi proizvodnje krzna, a taj su čin pozdravile mnoge udruge za zaštitu životinja, ali i mnogi ljubitelji životinja i prirode širom svijeta.

Kako spremiti ljubimca za hladne dane?

Jesen je doba godine koje mnogi vole, kako zbog prelijepih boja, tako i zbog predaha nakon paklenih vrućina.

Otkrivene nove životinjske vrste u vodama Kariba?

Naučnici iz SAD su završili istraživanje u vodama oko Portorika i Djevičanskih ostrva uz najdublje ronjenje u tom regionu, koje je trajalo 22 dana, tokom kojeg su možda otkrili nove životinjske vrste.

Najčitanije