životinje

U supermarketu pronađena egzotična žaba veličine ljudskog palca

U jednom supermarketu u Velsu nedavno je pronađen primjerak egzotične, minijaturne vrste žabe za koju se smatra da je u Veliku Britaniju dospjela čak iz Južne Amerike.

Naučnici objasnili način kretanja leteće zmije

Tim naučnika sa Univerziteta "Virdžinija Teh" ("Virginia Tech") objavio je u rad u kojem je objasnio način na koji se leteća zmija (Chrysopelea paradisi) kreće kroz vazduh prelazeći sa jednog drveta na drugo.

Posljednjih decenija broj žirafa se smanjio za 40 odsto

Žirafe su u srodstvu s jelenima, antilopama i govedima, ali spadaju u zasebnu familiju Giraffide, u koju još spada njihov najbliži rođak okapi. Žive na prostoru od Čada do Južne Afrike.

Kako izgleda borba čovjeka i pitona dugog pet metara

Majk Kimel je iskusan lovac na pitone. Uhvatio je na stotinu zmija dužih od tri metra, ali njegov posljednji ulov je bio rekordan i nije se predao bez borbe.

Zoovrt na ostrvu Java će morati da žrtvuje neke životinje

BANDUNG - Uprava zoovrta u gradu Bandungu na indonežanskom ostrvu Java najavila je da će uskoro morati da žrtvuje neke životinje iz zoovrta da bi nahranila mesoždere koji su na ivici gladi.

U Vuhanu produžena zabrana konzumiranja divljih životinja

VUHAN - U kineskom gradu Vuhan, u kojem je krajem prošle godine izbila epidemija virusa korona, produžena je zabrana trgovine divljim životinjama, koja podrazumijeva i zabranu lova i jedenja te vrste životinje.

Veterinarske službe rade uz mjere zaštite, situacija na farmama dobra

BIJELJINA - Veterinarske službe Republike Srpske rade uprkos vanrednom stanju, ali uz redukovan broj zaposlenih i sve propisane mjere zaštite, među kojima je i ona da se svima koji ulaze u veterinarsku ambulantu mjeri tjelesna temperatura.

Američki biolog o porijeklu pandemije: Sami smo do toga doveli

LONDON - Vodeći američki biolog Tomas Lavdžoj tvrdi da su ljudi sami doveli do nastanka pandemije virusa korona pretjerano zadirući u određena prirodna staništa.

SZO: Domaće i kućne životinje ne prenose zarazu

NJUJORK - Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) potvrđuje dosadašnje studije prema kojima se psi, kokoši, svinje i patke ne mogu zaraziti virusom korona niti ga mogu prenijeti na ljude.

Zoonoze: Evo koje bolesti se prenose sa životinje na čovjeka

Gotovo 16 posto svih smrti u svijetu povezuje se sa zaraznim bolestima, s tim da 75 posto novih zaraznih bolesti čine zoonoze, tvrde američki stručnjaci. Prenose se na više mogućih načina.

Najčitanije