žrtve

Amputirci kroz vjetar i maglu osvojili najviši vrh BiH

BANJALUKA, BRČKO, SARAJEVO - Pet amputiraca, preživjelih žrtava mina, uspjelo je u velikom izazovu i osvojili su najviši vrh Bosne i Hercegovine - Maglić i visinu od 2.386 metara s ciljem da se skrene pažnja javnosti na opasnosti od mina.

Vuković: Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je Srni da je 9. septembar datum kada svi moraju da se prisjete NATO agresije na srpske položaje, ali i da se još jednom osvježi sjećanje na period 1995. godine.

Srušio se restoran u Kini, poginulo 13 ljudi

PEKING - U Kini je stradalo 13 ljudi nakon što se restoran na dva sprata srušio za vrijeme skupa koji je u njemu održan jutros, prenosi Asošijeted pres.

Identifikovane tri srpske žrtve iz prošlog rata

Tri žrtve srpske nacionalnosti iz proteklog rata, koje su nestale na području Sanskog Mosta, Majevice i Bosanskog Petrovca, danas su identifikovane u Banjaluci na osnovu naredbe Tužilaštva BiH i banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Osnovan fond za žrtve silovanja Džefrija Epstina

Fond za žrtve silovanja Džefrija Epstina osnovan je i aktiviran godinu dana od njegovog hapšenja i samoubistva u zatvorskoj ćeliji, izvijestio je Rojters.

U Ljubinju živi sjećanje: Nišan među krstovima

LJUBINJE - Kod spomen-kapele, sagrađene pored jame Pandurice, nadomak Ljubinja, u koju su u noći između 13. i 14. juna 1941. godine ustaše pobacale 36 nevinih žrtava ljubinjskog kraja, služen je pomen stradalim mučenicima.

Velika Britanija postala zemlja s najviše žrtava u Evropi

LONDON - Velika Britanija prevazišla je Italiju po broju preminulih od posljedica virusa korona i postala zemlja s najviše žrtava u Evropi.

Održana zajednička molitva za žrtve rata u BiH

SARAJEVO - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, jerej Nemanja Đureinović iz Srpske pravoslavne crkve (SPC) i hazan Jevrejske opštine Sarajevo Igor Bencion Kožemjakin danas su moleći se svako u skladu sa svojom tradicijom a u zajedničkom duhu održali u Jevrejskoj zajednici zajedničku molitvu četiri vjerske zajednice u sjećanje na sve žrtve proteklog rata u BiH, ali i svih drugih ratova.

U oluji "Glorija" stradalo najmanje 13 ljudi

MADRID - Raste broj stradalih u oluji "Glorija" koja je pogodila mediteranski dio Španije, a lokalne vlasti su saopštile da je poginulo 13 osoba, dok se četiri vode kao nestale.

Broj stradalih u erupciji vulkana porastao na 20

VELINGTON - Broj stradalih nakon erupcije vulkana na Novom Zelandu porastao je na 20, a dvije osobe, koje su se vodile kao nestale, zvanično su proglašene mrtvim, saopštili su danas zvaničnici Novog Zelanda.

Najčitanije