11 septembar

U napadu na Kule bliznakinje stradala i dvojica Srba

Dok je Amerika odavala počast nedužnim žrtvama terorističkog napada od 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington, Srbi širom svijeta s pijetetom se sjećaju Vladimira Tomaševića i Bojana Kostića, dvojice mladih Beograđana, koji su tog dana poginuli u napadu na Kule bliznakinje, Svjetski trgovinski centar na Menhetnu.

Melaniju Tramp zbog haljine optužili da provocira žrtve 11. septembra

Američki predsjednik Donald Tramp je na sjećanje na napad na ''Blizance'' u Njujorku 11. septembra objavio fotografiju koja je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

Kako je skovan plan za 11. septembar?

LONDON - Na ideju za strašni teroristički napad 11.septembra 2001. godine u SAD koji je promijenio lice svijeta, bivši vođa al-Kaide Osama bin Laden došao je navodno nakon što je čuo za pilota egipatskog avioprevoznika "Egyptaira" koji je svoj avion 1999. godine zabio u površinu okeana i tako ubio 217 ljudi, među kojima stotinu Amerikanaca, prenio "Daily Mail".

'Neispričana priča': Kako je pripreman napad na kule bliznakinje?

Nekoliko dana prije nego što je ubijen u napadu američkog drona u junu 2015. godine, jedan od glavnih ljudi Al Kaide Nasir al-Vuhajši snimio je svoju ispovijest o planiranju napada na bliznakinje 11. septembra 2001. godine.

Dosad neviđene fotografije Pentagona nakon 11. septembra

VAŠINGTON - FBI je objavio nikad ranije prikazane fotografije Pentagona snimljene 11. septembra 2001. godine, kada se objekat u Vašingtonu našao na meti napada Al Kaide.

Najčitanije