2018

Opšti izbori nisu završeni u Federaciji BiH

SARAJEVO - Opšti izbori 2018. godine još nisu završeni pošto nije završen dio posrednih izbora koji se odnosi na izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH /FBiH/, konstatovala je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.

Ovo su 3 najtraženija programska jezika

​Imajući u vidu ogroman broj savremenih programskih jezika, kada treba da donesete odluku o tome koji bi trebalo da počnete prvi da učite i koristite, to nije nimalo lak zadatak.

Tužioci provjeravaju da li je bilo izbornih prevara

BANJALUKA, SARAJEVO - Nadležna tužilaštva vode nekoliko istraga širom BiH u vezi sa sumnjom na izborne prevare, među kojima su i istrage u Zvorniku, Brčkom i još nekoliko gradova, saznaju "Nezavisne".

Godina izbora i migracija

SARAJEVO, BANJALUKA - Godinu na izmaku obilježili su brojni politički, društveni, sportski i kulturni događaji, a svakako u najvećoj mjeri sve je bilo podređeno izborima, koji su održani u oktobru ove godine.

Stranke za kampanju potrošile skoro 10 miliona maraka, SDS prekoračio zakonski limit

Stranke i nezavisni kandidati za predizborne aktivnosti utrošili su blizu 10 miliona maraka, podaci su Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Ali, riječ je o djelimičnim podacima, s obzirom na to da izvještaje nije podnijelo još dvanaest političkih subjekata i 19 kandidata koji su izašli na izbore, tako da će konačni zbir biti znatno veći.

Finale SP u Rusiji preko tv prenosa gledalo 1,12 milijardi ljudi

Finale fudbalskog svjetskog prvenstva u Rusiji između Francuske i Hrvatske preko TV prenosa direktno je posmatralo 1,12 milijardi gledalaca, što je za oko pet posto manje u odnosu na prošlo SP prije četiri godine u Brazilu, dok je cijeli Mundijal pratilo je 3,576 milijardi ljudi, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija FIFA.

Pogledajte kako je bilo na dodjeli nagrada "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja"

BANJALUKA - Tradicionalna manifestacija "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2018." u organizaciji "Nezavisnih novina" održana je večeras u Banjaluci na kojoj je 16. put izabrana "Ličnost godine".

"Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja 2018.": Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske

BANJALUKA - Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja za 2018. godinu je Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, a nagradu joj je uručio prošlogodišnji dobitnik ove prestižne nagrade, gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

Zoran Krešić dobitnik novinarske nagrade "Nikola Guzijan"

Prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine dodjeljuje Zoranu Krešiću.

Privrednik godine Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina

Zahvaljujući izuzetnim poslovnim uspjesima, nagrada privrednik godine pripala je generalnom direktoru "Olimpijskog centra Jahorina" Dejanu Ljevnaiću.

Najčitanije