2020

Počelo veliko foto-takmičenje Wikimedijine zajednice RS

Foto-konkurs "Tragom duše 2020", koji se sprovodi u organizaciji Wikimedijine zajednice Republike Srpske i koji predstavlja jedno od najvećih foto-takmičenja ikada organizovanih na ovim prostorima, počeo je u vikendu iza nas i trajaće sve do 30. septembra tekuće godine.

Jezero s NASA piše istoriju

Ovih dana počeo je projekat Američke aeronautičke i svemirske administracije koji će, kako god da se završi, ispisati novu stranicu svjetske istorije.

Izložba fotografija "Foto emocija 2020" otvorena u Banjaluci

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović otvorio je večeras u Banjaluci Devetu međunarodnu izložbu fotografija "Foto emocija 2020", u okviru koje posjetioci mogu da vide radove 240 autora iz 44 države.

Međunarodni festival komedije u Mostaru s domaćim snagama

MOSTAR - Međunarodni festival komedije "Mostarska liska 2020" biće održan od 25. do 30. septembra ove godine u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar, u kojem se inače i održava. Festival je trebalo da bude održan u aprilu, ali je odložen zbog pandemije virusa kovid-19.

Najavljena dodjela "Grammyja": Nove zvijezde ispisuju stranice istorije

Nekoliko umjetnika ima veliku šansu da ispiše nove stranice istorije ukoliko se održi ovogodišnja 63. dodjela nagrada "Grammy". Organizacija najprestižnijih muzičkih nagrada je još u fazi pripreme i konačan datum dodjele još nije poznat zbog pandemije virusa korona.

Forbes: Hrvatska i Crna Gora najpoželjnije destinacije u 2020. godini

Prema uticajnom američkom časopisu Forbes, među 20 najsigurnijih i najboljih evropskih destinacija za post korona putovanja i turizam, uvrštene su tri hrvatske destinacije, Zagreb, Cavtat i Rijeka, ali i crnogorski Kotor kao i Bohinj u Sloveniji.

Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i visoki funkcioner SNSD-a biće kandidat za prvog čovjeka Banjaluke i na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

Svi ljetni festivali u RS biće održani

Organizatori četiri najveća festivala u Republici Srpskoj "Run And More Weekenda", "Nektar OK festa", "Moto festa" i "Fresh Wave" festivala okupili su se u jednu asocijaciju s ciljem da zajedničkim mjerama prevaziđu novonastalu situaciju izazvanu virusom korona.

Ustavni sud BiH ruši odluku o izborima?

​BANJALUKA, SARAJEVO - Zbog odgađanja lokalnih izbora u BiH sa 4. oktobra na 15. novembar SNSD će sutra ujutro podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH, u kojoj će tražiti ocjenu ustavnosti odluke Centralne izborne komisije BiH o odgađanju izbora, rekao je "Nezavisnim" Luka Petrović, generalni sekretar te stranke.

Filmovi sa Kana na jesenjim festivalima

Filmski festival u Kanu će početkom juna odabrati nekoliko filmova i zatim ih predstaviti na drugim filmskim festivalima. Razlog za ovu odluku je činjenica da je pojava pandemije virusa korona uticala na organizaciju festivala.

Najčitanije