2020

Godina koju želimo da zaboravimo

Kada je sat tog 31. decembra 2019. otkucao ponoć, a građani BiH kao i svake godine do tada jedni drugima zaželjeli sretnu novu 2020. godinu, ništa nije ukazivalo da će predstojeća godina biti u bilo čemu posebna ili drugačija od prethodnih.

HDZ BiH Mostar: Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova

MOSTAR - Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar oglasio se saopštenjem u kojem najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru, precizirajući da se radi o poznatoj i neskrivenoj krađi hiljada glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara.

Plenković podržao HDZ BiH i Marija Kordića, nosioca liste za Mostar

MOSTAR - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas se obratio javnosti i dao punu podršku HDZ-u BiH i doktoru Mariju Kordiću, nosiocu liste te stranke za Gradsku izbornu jedinicu Mostar.

Miralem Pjanić i Marica Gajić najbolji sportisti BiH za 2020. godinu

Fudbaler Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, odlučio je jednoglasno žiri 20. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH.

U ponedjeljak 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste BiH

Pod sloganom sport je borba, sport je zdravlje, sport je život i upornost u ponedjeljak 14. decembar biće održan 20. jubilarni Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH na EP nakon dvije decenije

Žensku košarkašku reprezentaciju BiH jedna pobjeda dijeli od plasmana na Evropsko prvenstvo 2021. godine u Španiji i Francuskoj.

Predstavljamo Ajlu Čajić: Vođa novog talasa rukometašica

Ajla Čajić rođena je 28. maja 2003. godine u Sarajevu. Posljednjih pet godina aktivno trenira u RK Hadžići, u kojem je prošla sve omladinske kategorije, a posljednje dvije godine nastupa za seniorku ekipu, u kojoj je postala jedan od zaštitnih znakova.

Predstavljamo plivačicu Lanu Pudar, čudo od djeteta

Lana Pudar rođena je 19. januara 2006. godine u Mostaru. Čudo od djeteta, članica Kluba vodenih sportova Orka, dospjela je u žižu ne samo domaće, nego i svjetske sportske javnosti u novembru.

Predstavljamo Gorana Loju: Srušio veliku Rusiju

Goran Lojo rođen je 2. avgusta 1976. godine u Sarajevu. Nakon sjajnih rezultata u omladinskim selekcijama BiH, na klupi "zmajica" nalazi se od 2017. godine.

Predstavljamo: Odbojkašica Ajla Paradžik blista u francuskoj eliti

Ajla Paradžik rođena je 29. jula 1994. godine u Goraždu. Jedna je od najboljih odbojkašica BiH i standardna reprezentativka. Dubok trag ostavila je igrajući za brčansko Jedinstvo, te u Mađarskoj.

Najčitanije