5C

Za dvije dionice Koridora "5C" 140 miliona evra, evo kako će izgledati

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda i direktor Evropske investicione banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Mateo Rivelini danas su u Sarajevu potpisali sporazum vrijedan 140 miliona evra namijenjenih za finansiranje izgradnje dvije dionice autoputa na Koridoru "5C".

Nastavlja se gradnja Koridora 5C kroz RS

BANJALUKA - Preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" saopštilo je da nastavlja planiranu izgradnju autoputa na panevropskom Koridoru "5C" kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, što ujedno predstavlja i obilaznicu oko Doboja.

Koliko je do sada izgrađeno Koridora 5C i šta predstoji?

Projekat izgradnje autoputa na Koridoru 5C jedan je od najvažnijih strateških projekata, kako za entitet FBiH, tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Potpisan ugovor o izgradnji tunela Ivan na koridoru 5c

MOSTAR - U sjedištu Javnog preduzeća "Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine" u Mostaru danas je svečano potpisan ugovor o izgradnji nove dionice autoputa na koridoru 5c.

Mještani mostarskih naselja traže promjenu trase koridora 5C

MOSTAR - Pedesetak mještana mostarskih naselja Kosor, Malo Polje, Ortiješ, Hodbina, Lakiševina i Kočine okupilo se u petak na protestnom skupu na saobraćajnici Kosor-Blagaj kako bi skrenuli pažnju na problem trasiranja koridora 5C južno od Mostara.

Topić: Veoma značajna podrška EU izgradnji autoputa kroz Srpsku

​BANJALUKA - Direktor "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić izjavio je danas Srni da je za izgradnju prve dionice auto-puta na Koridoru 5C kroz Srpsku veoma značajan grant EU od 12,9 miliona evra i da je time zaokružena finansijska konstrukcija za ovaj projekat.

BiH dobila 15 miliona evra od EU, veći dio za koridor 5C

​SARAJEVO - Sporazum o bespovratnim sredstvima Evropske unije u vrijednosti od 15 miliona eura za sufinansiranje nove dionice Koridora Vc između Johovca i Rudanke kod Doboja, potpisan je danas između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Pogledajte kako bi trebalo da izgleda dionica Koridora 5C Tarčin - tunel Ivan

SARAJEVO - Nastavlja se proces izgradnje izgradnje Koridora 5C u BiH, a preduzeće Autoceste FBiH objavilo je javni poziv za dostavljanje ponuda za izgradnju dionice Tarčin - tunel Ivan.

Dvije godine za izgradnju prve dionice koridora 5C

DOBOJ - Direktor preduzeća "Autoputevi" Dušan Topić rekao je da ugovoreni rok za izgradnju prve dionice auto-puta na Koridoru "Pet ce" na pravcu Johovac /Tovira/-Rudanka /Kostajnica/ iznosi dvije godine, a kao najveći izazov trase naveo je izgradnju drugog tunela "Putnikovo brdo", jer prelazi entitetsku liniju.

Vigemark sutra na gradilištu autoputa Koridor 5c kod Doboja

SARAJEVO - Lars-Gunar Vigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH posjetiće sutra građevinske radove na autoputu Koridor 5c, petlja Johovac – Rudanka, u blizini Doboja.

Najčitanije