5G

Dauden: Odluka Britanije o kompaniji Huawei nije uklesana u kamen

Odluka Velike Britanije da dozvoli kompaniji Huawei ograničenu ulogu u izgradnji 5G mreže nije uklesana u kamen, izjavio je danas britanski ministar za digitalna pitanja Oliver Dauden.

Hrvati izabrali ko će da im gradi 5G mrežu

Hrvatski Telekom i Erikson Nikola Tesla (ENT) danas su potpisali prvi 5G ugovor o saradnji.

"BiH ne treba uvoziti opremu od kineskih kompanija"

BiH ne bi trebalo da uzima opremu od kineskih kompanija, poruka je ambsadora SAD u BiH Erika Neslona.

Hrvatski Telekom testirao 5G tehnologiju u Samoboru

Hrvatski Telekom testirao je u Samoboru tehnologiju kojom je omogućio brzo pokrivanje 5G uslugama na većim područjima, saopštila je danas ta kompanija.

5G mreža pokorila Ameriku

Podaci u Dalasu, američkoj državi Teksas, u okviru mreže OTA šalju se brzinom od 4,7Gbps zahvaljujući najsavremenijoj 5G mreži, potvrđeno je iz Nokia kompanije.

Mapa koja prati razvoj 5G mreže, u Sarajevu jedna bazna stanica

Kompanija Ookla, najpoznatija po Ookla speed testu kojim se mjeri brzina interneta, napravila je interaktivnu mapu za praćenje širenja 5G mreže u svijetu.

I u Kanadi zapaljen 5G toranj

MONTREAL - U blizini Montreala prošle noći izgorio je toranj 5G mreže u podmetnutom požaru, a šteta se procjenjuje na više od milion dolara.

Neobična kretanja nebom: Uskoro će svaki dio biti prekriven signalom

Građani regiona ovih dana primijetili su neobična kretanja na nebu, kolonu satelita kompanije "Spejs iks", koji se kreću u jednoj liniji.

U Južnoj Koreji cvjeta prodaja 5G uređaja

Dok u većem dijelu svijeta korišćenje 5G mreže još nije ni počelo, negdje se njeni korisnici broje milionima, piše sajt Gadgets now.

Kraj SMS-a, stigle su 5G poruke

S dolaskom 5G mreža bićemo u mogućnosti da koristimo i novi tip tekstualnih poruka, koje će zamijeniti klasične SMS poruke.

Najčitanije