5G

Huawei objavio listu tehnologija koje će uz 5G transformisati svijet

Ovogodišnji Global Mobile Broadband, forum mobilne širokopojasne mreže, okuplja više od 1600 predstavnika prevoznika, proizvođača opreme, organizacija za standardizaciju, analitičkih firmi i medija.

Kina od 1. novembra uvodi 5G mrežu

PEKING - Kineske telekomunikacijske kompanije saopštile su da će od sutra u mnogim velikim gradovima u ovoj zemlji biti uvedena 5G usluga mobilne telefonije, praveći ključni korak u ambicijama Pekinga da postane tehnološka supersila.

Tokom naredne godine stižu čak četiri 5G iPhone-a?

Apple je preskočio implementiranje 5G tehnologije na posljednjoj generaciji svojih telefona.

Berlin neće isključiti Huawei iz 5G mobilnih mreža

Njemačka je saopštila da neće isključiti kinesku kompaniju Huawei iz svojih 5G mobilnih mreža, jer želi da stvori ravnopravan teren za prodavce.

5G u Mađarskoj do kraja godine?

Mađarska bi mogla da uvede visokobrzinske 5G mobilne mreže prije kraja ove godine ako ostane pri svojim planovima, izjavio je generalni sekretar Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) Houlin Džao nakon razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Tehnologija 5G čini automobile pametnijim, a putovanje sigurnijim

Tehnologija zasnovana na 5G, koja bi mogla automobile učiniti pametnijim, a putovanje sigurnijim mogla bi stići na ulice već 2022. godine, piše cnet.com.

5G podrška stiže i na Honor V30

Naredni premijum telefon kompanije Honor će imati 5G podršku, prema navodima predsednika brenda Zhao Minga.

Velika Britanija: Odluka o dozvoli za "Huawei" na jesen

Velika Britanija će na jesen donijeti odluku o tome da li će dozvoliti da se telekomunikaciona oprema kineskog proizvođača "Huawei" koristi u 5G mrežama, izjavila je danas ministar za digitalne tehnologije Niki Morgan.

Grad Beč nagrađuje ideje za 5G-rješenja sa 400.000 evra

U okviru "5G Vienna Use Case Challenge“, svi zainteresovani startupovi, IT-kompanije i firme drugih branši mogu dostaviti idejna rješenja za primjene 5G-tehnologija.

Najveći broj prodatih telefona u 2023. godini biće 5G

Analitičarska kuća Gartner, objavila je izvještaj u kome se predviđa da će 2023. godine, 51 procenat prodatih telefona biti 5G kompatibilan.

Najčitanije