5G

5G u Mađarskoj do kraja godine?

Mađarska bi mogla da uvede visokobrzinske 5G mobilne mreže prije kraja ove godine ako ostane pri svojim planovima, izjavio je generalni sekretar Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) Houlin Džao nakon razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Tehnologija 5G čini automobile pametnijim, a putovanje sigurnijim

Tehnologija zasnovana na 5G, koja bi mogla automobile učiniti pametnijim, a putovanje sigurnijim mogla bi stići na ulice već 2022. godine, piše cnet.com.

5G podrška stiže i na Honor V30

Naredni premijum telefon kompanije Honor će imati 5G podršku, prema navodima predsednika brenda Zhao Minga.

Velika Britanija: Odluka o dozvoli za "Huawei" na jesen

Velika Britanija će na jesen donijeti odluku o tome da li će dozvoliti da se telekomunikaciona oprema kineskog proizvođača "Huawei" koristi u 5G mrežama, izjavila je danas ministar za digitalne tehnologije Niki Morgan.

Grad Beč nagrađuje ideje za 5G-rješenja sa 400.000 evra

U okviru "5G Vienna Use Case Challenge“, svi zainteresovani startupovi, IT-kompanije i firme drugih branši mogu dostaviti idejna rješenja za primjene 5G-tehnologija.

Najveći broj prodatih telefona u 2023. godini biće 5G

Analitičarska kuća Gartner, objavila je izvještaj u kome se predviđa da će 2023. godine, 51 procenat prodatih telefona biti 5G kompatibilan.

Vodafone pokrenuo prvu 5G mrežu u Njemačkoj

​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldorfu, Kelnu, Dortmundu i nekim drugim gradovima, priopćila je njemačka novinska agencija dpa.

Vozićemo automobile iz fotelje

Peta generacija mobilne telefonije očekuje se da donese revoluciju u komunikacijama, a posebno se potencira daleko manje vreme kašnjenja u odnosu na ranije generacije telefonije.

Huawei dominira 5G tržištem sa 50 komercijalnih ugovora

Tokom "5G is now" samita u Šangaju, upravni direktor kompanije Huawei je iskoristio priliku da istakne kompanijin dosadašnji uspjeh na polju 5G poslovanja.

Apple će praviti vlastite modeme za 5G mrežu?

U Appleu još uvijek razmatraju mogućnost preuzimanja Intelovog odjeljenja za proizvodnju modema sa sjedištem u Njemačkoj.

Najčitanije