5G

Njemački ministar: Huawei nam je potreban za izgradnju mreže 5G

Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer izjavio je kako smatra da ta zemlja u kratkom periodu ne može izgraditi mobilnu mrežu 5G bez kineskog giganta u toj oblasti Huaweija.

Analitičar: Apple će prodati 80-85 miliona 5G iPhone-a

Ming-Či Kuo, pouzdani analitičar Apple ekosistema, je objavio izvještaj u kojem predviđa da će Apple predstaviti četiri iPhone-a sa 5G podrškom, kao i da će prodati veliki broj ovih uređaja.

Kinezi nestrpljivo čekaju "5G"

"Pametni telefoni" će i u narednoj deceniji biti dominantni potrošački aparati, ali dolazak nove, pete generacije mobilnih mreža "5G" ne garantuje rast njihove popularnosti, osim u Kini i Južnoj Koreji, pokazuje istraživanje svjetskog udruženja GSMA.

Da li će ovo biti godina 5G Samsunga?

Samsung je prodao 6,7 miliona 5G telefona u 2019. godini. Kako iz ove kompanije tvrde, telefoni koje su oni prodali pokrivaju 53,9 odsto globalnog 5G tržišta.

Huawei dobio zeleno svjetlo za radove na 5G mreži

Huawei sada i zvanično ima priliku da pomogne drugom najvećem interenet tržištu na svijetu da izgradi 5G mrežu.

Samsung se sprema za lansiranje prvog 5G tableta na svijetu

Samsungov Galaxy Tab S6 uskoro će biti dostupan sa podrškom za 5G mrežu, što će ga vjerovatno učiniti prvim tabletom sa bržom internet konekcijom.

Huawei otvorio 5G Innovation centar u Londonu

Huawei je zvanično otvorio svoj 5G Innovation and Experience centar u Londonu, što će im pomoći da ostvare bolju kolaboraciju sa britanskim 5G ekosistemom, ali i da bolje prouče potencijalne uticaje 5G tehnologije u realnom radu.

Samsung Galaxy S11 će biti opremljen novim 5G čipom

Svi znakovi upućuju na to da će Samsung Galaxy S11 biti telefon koji će podržavati 5G mrežu bez potrebe da korisnici kupuju dodatni 5G modem, piše Tech Radar.

Merkel: Ne treba nikoga na startu isključiti za 5G mrežu

LAJPCIG - Njemačka ne treba na startu da isključi ponudu nijedne kompanije za izgradnji 5G mobilne mreže, poručila je danas kancelarka Angela Merkel na kongresu njene Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na kojem su ambicije "Huaveja" da učestvuje u toj izgradnji kontroverzna tema.

Xiaomi će naredne godine lansirati najmanje deset 5G telefona

Xiaomi planira da sledeće godine pokrije cjelokupnu cjenovnu gamu telefona sa 5G modelima. Time bi 5G telefoni postali jednako pristupačni i uobičajeni kao što su danas 4G modeli.

Najčitanije