5G

Kina će 2021. izgraditi više od 600.000 5G baznih stanica

Kina će 2021. godine izgraditi više od 600.000 baznih stanica 5G mreže, saopštilo je kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Ovo je najprodavaniji 5G telefon na svijetu

Predstavljanje iPhone 12 modela označilo je da Apple dolazi na tržište 5G telefona. Moglo bi se reći da su malo "zakasnili", s obzirom na to da su se prvi 5G telefoni pojavili još 2019. godine, ali ispostavilo se da to možda i nije bilo važno.

BiH korak bliže 5G mreži

TIRANA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina od danas je korak bliže uvođenju 5G mreže.

Vodafon Grčka pokreće 5G uslugu početkom 2021.

Telekomunikaciona kompanija Vodafon će pokriti 60 odsto teritorije Grčke 5G mrežom u naredne tri godine, a sa komercijalnim pružanjem 5G usluge krenuće u prvom kvartalu 2021, po završetku tenderske procedure za prodaju radiotalasa krajem ove godine.

Austrijanci sumnjičavi prema 5G mreži

BEČ - Dok politika i privreda guraju izgradnju nove generacije mobilne telefonije 5G, jedna trećina Austrijanaca je protiv uvođenja i podizanja te mreže.

BiH čeka odluku EU o kineskoj 5G tehnologiji

BANJALUKA, SARAJEVO - Evropska unija će u narednom periodu raditi na povećanju bezbjednosti mreža koje će se uvoditi na osnovu 5G tehnologije, ali još nije donesena odluka da li će biti zabranjena ugradnja kineske telekomunikacione opreme.

Uklanja se 3.000 Huavejevih mobilnih antena u Francuskoj

Francuski Buige će do 2028. demontirati i zamijeniti 3.000 Huavejevih antena za mobilnu telefoniju u toj zemlji, nakon odluke državnih vlasti da iz gusto naseljenih obasti uklone opremu koju je proizvela kineska kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ovo je prvi grad kompletno pokriven 5G mrežom

Južni kineski grad Šendžen prvi je grad u zemlji koji je kompletno pokriven 5G nezavisnim umrežavanjem, izjavio je u ponedjeljak gradonačelnik tog grada Čen Žugui.

Pompeo o Kini i 5G mreži, Janša o komunizmu

Američki državni sekretar Majk Pompeo posetio je danas Sloveniju u okviru mini evropske turneje i tom prilikom ponovio je da se plima okreće protiv Kineske komunističke partije koja pokušava da kontroliše ljude i druge ekonomije, dok je slovenački premijer Janez Janša rekao da se ta zemlja bez SAD ne bi oslobodila komunističkog režima.

Ruski stručnjak objašnjava kakav će uticaj 5G imati na organizam

U cjelini, razvoj 5G mreže neće uticati na organizam čovjeka, pošto se organizam odlično adaptira na nove životne uslove, rekao je za Sputnjik medicinski direktor servisa "SberZdravlje" Vladislav Mohamed Ali.

Najčitanije