8 MART

Turska policija suzavcem rastjerala žene sa marša povodom 8. marta

ISTANBUL - Turska policija ispalila je suzavac kako bi rastjerala nekoliko hiljada žena, koje su se okupile u centru Istanbula kako bi učestvovale na maršu povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, javlja Reuters pozivajući se na očevice.

Učenici Tehnološke škole bake sredili za modnu reviju

BANJALUKA - Nove frizure, šminka, uređeni nokti i veselo druženje je ono u čemu su danas uživale bake iz Dnevnog centra za stara lica Banjaluka, a taj tretman i nezaboravno druženje priredili su im učenici banjalučke Tehnološke škole.

Muški dio redakcije "Nezavisnih novina" priredio iznenađenje koleginicama

BANJALUKA - Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, novinari, urednici i fotoreporteri "Nezavisnih novina" odlučili su da obraduju koleginice.

Dodik: Žene - stabilniji dio strukture stranke

LAKTAŠI - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Laktašima da ova stranka ima veliki broj žena organizovanih u brojne mjesne i opštinske odbore, te da one čine stabilniji dio strukture SNSD-a.

Dan žena mogao bi postati državni praznik u Sloveniji

LJUBLJANA - Međunarodni dan žena 8. mart mogao bi da u Sloveniji postane državni praznik ako se usvoji inicijativa koju su danas predložili Socijalni demokrati (SD), jedna od stranaka u koalicionoj vladi premijera Marjana Šarca.

Udruženje direktora osnovnih škola traži od Forte da povuče odluku o 8. martu

SARAJEVO - Udruženje direktora sarajevskih osnovnih škola poslalo je saopštenje u kojem izražavaju neslaganje s odlukom premijera KS Edina Forte da se za 8. mart u institucijama u kojima je moguće osigurati nesmetan proces rada zaposlenima dozvoli slobodan dan.

8. mart neradni dan ženama zaposlenim u javnim ustanovama Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, odlukom premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, svim ženama zaposlenim u javnim ustanovama ovog kantona petak će biti neradni dan.

Za 8. mart dame biraju i Izrael

BANJALUKA - Prodaja turističkih aranžmana za Dan žena - 8. mart, uveliko traje, a dame se najčešće ove sezone odlučuju za Istanbul, Pariz, ali i za Izrael i Ohrid.

Dodik: Podrška ženama cijelu godinu, a ne samo 8. marta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da su žene u Srpskoj možda i njen najbolji dio, jer su u svom postojanju i radu pokazale veliku umješnost, posvećenost, istrajnost i odgovornost.

Na Dan žena, protesti u svijetu zbog rodne neravnopravnosti

MADRID/PEKING/MANILA - Na Međunarodni dan žena, širom svijeta danas se održavaju protesti žena zbog rodne neravnopravnosti, pri čemu su u Španiji otkazani polasci velikog broja vozova uoči najavljenog štrajka zaposlenih u železnici.

Najčitanije