ABA liga

Dobrić i Davidovac produžili su ugovore sa Zvezdom

Košarkaši Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac potpisali su produžetak aktuelnih ugovora sa Crvenom zvezdom na još godinu dana, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Galovej je novi centar Zadra

Američki košarkaš Džonatan Galovej novi je centar Zadra s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Rašić generalni menadžer Unije igrača ABA lige

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić imenovan je za generalnog menadžera Unije igrača ABA lige "Voice".

ABA po uzoru na NBA: Laktaši domaćini prvog turnira?

Nova sezona košarkaške ABA lige bi trebala počne u oktobru, ali još uvijek se traži format takmičenja. Postoji mogućnost da se igra turnirski sistem po uzoru na najjaču ligu svijeta - NBA ligu, a jedan od domaćina bi mogli da budu Banjaluka i Laktaši.

Odbačen prijedlog Partizana da se izbaci FMP iz ABA lige

Burna sjednica Skupštine ABA lige završena je poslije čak sedam sati.

Odlaže se početak ABA lige?

Regionalna košarkaška ABA liga najvjerovatnije će biti odložena, odnosno, planirani početak biće pomeren za dve nedelje.

ABA drugoligaši odgovorili klubovima

Tri bh. kluba koji ove sezone trebaju da nastupe u ABA ligi 2, Sloboda, Spars i Široki Brijeg reagovali su na zahtjev devet bh. klubova koji su na adresu Košarkaškog saveza BiH poslali dopis u kojem traže da sve ekipe koje igraju drugi rang regionalne lige moraju od početka da igraju i Ligu BiH.

Bivši igrač Cibone na korak do Zvezde

Nekadašnji košarkaš Cibone, Amerikanac Lengston Hol mogao bi da pojača Crvenu zvezdu, prenosi Sportando navodeći da su pregovori u završnoj fazi.

Osnovana Unija igrača ABA lige

Sa željom da se zaštite prava igrača ABA lige, ali i unaprijede uslovi koji su neophodni za razvoj košarkaša osnovana je Unija igrača ABA lige pod nazivom VOICE.

Zvanično: Kodi Miler-Mekintajer u Partizanu

Bivši košarkaš Cedevita Olimpije i Zenita iz Sankt Peterburga, Kodi Miler-Mekintajer, od danas je zvanično igrač Partizana, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Najčitanije