ANP

Pendeš: ANP ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš rekla je da Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u (ANP), kao tehničko pitanje, ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija BiH i sprovođenju izbornih rezultata.

Dodik: ANP predstavlja zbir raznih gluposti

BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je za ANP (Godišnji nacionalni plan za NATO) da je to "sklepani dokument koji predstavlja zbir raznih gluposti", te da je potpuno besmislen.

Košarac: Ispoštovati sporazum bez usvajanja ANP-a

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je veoma važno da se ispoštuje izjava lidera SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH o principima za formiranje vlasti i da se ide u tom pravcu bez Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

Lukač: Nema slanja ANP-a, nema ni reforme policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da u Brisel neće biti poslat Godišnji nacionalni program za NATO (ANP), koji, prema riječima srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, sadrži dijelove koji podrazumijevaju reformu policije.

Dodik: Neću glasati za ANP, nekome u interesu da sruši sporazum

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je nekome očigledno u interesu da sruši Sporazum o principima za formiranje vlasti na nivou BiH koji su potpisali SNSD, HDZ BiH i SDA i da u tome uspijeva.

ANP otkrio manjkavosti na bh. granici: 432 mjesta pogodna za ilegalan ulazak

BANJALUKA, SARAJEVO - Identifikovana su 432 mjesta koja su pogodna za ilegalni prelazak državne granice, a u cilju njene efikasne kontrole potrebno je nabaviti termovizijske kamere, senzore i sličnu opremu.

Palmer: Važno je da se ANP preda

VAŠINGTON - Sjedinjene Države podržavaju sporazum tri najuticajnije stranke u BiH kojim je utvrđen kompromis kao put napred kada je riječ o EU, NATO i formiranu vlasti, izjavio je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju, Metju Palmer, i dodao da se nadaju da će se Predsjedništvo BiH okupiti i dogovoriti o putu napred koji, kako kaže, svima odgovara.

Dodik: Lažne tvrdnje SDA o godišnjem nacionalnom planu

ISTOČNO SARAJEVO - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je za "Nezavisne" da će doći na zakazanu sjednicu i da će svoj stav reći na sjednici.

Pendeš: BiH mora pokazati da je ozbiljan partner međunarodnoj zajednici

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ne može imati tri budućnosti, a članstvo u važnim i velikim organizacijama može BiH donijeti samo bolje sutra, poručila je ministarka odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Reljić: U Dodikov kabinet stigao dokument o ANP-u

SARAJEVO - Dragoljub Reljić, savjetnik za ustavno-pravna pitanja Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, kazao je danas novinarima u Sarajevu da je u Dodikov kabinet jutros u devet sati stigao dokument o Godišnjem nacionalnom planu za NATO (ANP).

Najčitanije