ANP

Šarović: ANP skinut sa dnevnog reda

SARAJEVO – Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici nije raspravljao o Godišnjem nacionalnom planu za NATO, potvrdio je nakon sjednice Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Šarović: Naravno da ćemo skinuti ANP sa dnevnog reda

SARAJEVO – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, izjavio je danas da će skinuti Nacionalni godišnji plan za NATO (ANP) sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara BiH.

Mektić: Savjet ministara neće razmatrati ANP

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić nagovijestio je da Savjet ministara BiH naredne sedmice neće razmatrati Nacrt ANP, iako je ova tačka uvrštena u dnevni red sjednice zakazane za utorak.

ANP podijelio HDZ i SDA

MOSTAR - Dok HDZ BiH smatra da Godišnji nacionalni program za NATO (ANP) ne bi trebalo vezati za imenovanje novog predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, SDA se s tim ne slaže.

Pendeš: ANP ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš rekla je da Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u (ANP), kao tehničko pitanje, ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija BiH i sprovođenju izbornih rezultata.

Dodik: ANP predstavlja zbir raznih gluposti

BANJALUKA – Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je za ANP (Godišnji nacionalni plan za NATO) da je to "sklepani dokument koji predstavlja zbir raznih gluposti", te da je potpuno besmislen.

Košarac: Ispoštovati sporazum bez usvajanja ANP-a

SARAJEVO - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da je veoma važno da se ispoštuje izjava lidera SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH o principima za formiranje vlasti i da se ide u tom pravcu bez Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

Lukač: Nema slanja ANP-a, nema ni reforme policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da u Brisel neće biti poslat Godišnji nacionalni program za NATO (ANP), koji, prema riječima srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, sadrži dijelove koji podrazumijevaju reformu policije.

Dodik: Neću glasati za ANP, nekome u interesu da sruši sporazum

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je nekome očigledno u interesu da sruši Sporazum o principima za formiranje vlasti na nivou BiH koji su potpisali SNSD, HDZ BiH i SDA i da u tome uspijeva.

ANP otkrio manjkavosti na bh. granici: 432 mjesta pogodna za ilegalan ulazak

BANJALUKA, SARAJEVO - Identifikovana su 432 mjesta koja su pogodna za ilegalni prelazak državne granice, a u cilju njene efikasne kontrole potrebno je nabaviti termovizijske kamere, senzore i sličnu opremu.

Najčitanije