AVIO-SAOBRAĆAJ

"Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto"

LONDON - Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za 89 odsto u februaru u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, jer je ponovo zabilježen porast zaražavanja kovidom-19, saopštila je danas Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Njemačka razmatra potpuno obustavljanje letova

BERLIN - Njemačka administracija razmatra mogućnost potpunog obustavljanja letova ka Njemačkoj u nastojanju da spriječi unošenje mnogo zaraznijih sojeva virusa korona, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer.

Grčka aviokompanija otkazala sve linije ka Hrvatskoj do kraja 2020.

Grčka kompanija Aegean Airlines, član Star alijanse otkazala je sve letove planirane ove godine za Hrvatsku zbog slabe potražnje, prenosi SeeBiz.

Poslije zastoja nastavljeni građevinski radovi na aerodromu u Bihaću

BIHAĆ - Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolišnu dozvolu Javnom preduzeću "Aerodrom Bihać" i time dalo zeleno svjetlo za nastavak izgradnje aerodroma na lokalitetu Golubić, u neposrednoj blizini ovoga grada.

BiH i UAE potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko i direktor Generalne uprave za civilnu avijaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Saif Muhamed el-Suvajidi (Saif Mohammed Al-Suwaidi) potpisali su u Dubaiju sporazum između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o vazdušnom saobraćaju između i izvan njihovih teritorija.

Više letova za Sarajevo iz Beča

Bečki aerodrom objavio je zimski red letenja 2018./2019. sa više redovnih linija novih aviokompanija poput Hainan Airlines i Air Arabia Maroc.

"Ryanairovo" osoblje iz četiri države najavilo štrajk za kraj mjeseca

BRISEL – Kabinsko osoblje irskog avio prevoznika "Ryanaira" stupiće na kraju jula u štrajk u Italiji, Portugalu, Španiji i Belgiji, objavio je u četvrtak belgijski sindikat radnika CNE, potvrdivši pisanje belgijskih medija.

Najčitanije