AVION

Avion EUFOR-a motrio vježbu MUP-a RS

ISTOČNO SARAJEVO - Taktičko-pokaznu vježbu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koja je u petak održana na dvije lokacije, odnosno u Donjim Baraćima, kod Mrkonjić Grada, i na Jahorini, na ovoj olimpijskoj planini je nadgledao avion EUFOR-a, što, ističu iz MUP-a RS, nije najavljeno.

Avion se srušio pri polijetanju, svi preživjeli

HJUSTON - Avion MD-87 sa 18 putnika i tri člana posade srušio se danas u blizini mjesta Kejti, u američkoj državi Teksas, dok je pokušavao da poleti, saopštila je Savezna uprava za vazduhoplovstvo.

Avion udario u kombi, ima mrtvih

Najmanje dvije osobe su poginule su kada se avion cesna 340 srušio u predgrađu San Dijega u Južnoj Kaliforniji.

Kiša spriječila skokove, ali pomen za stradale drugove nije izostao

BANJALUKA - Memorijalni kup "Pet zvijezda", koji se održava devetu godinu zaredom u čast pet članova Vazduhoplovnog kluba "Skydive" stradalih u avio-nesreći, danas je završen.

U padu aviona poginulo 19 osoba

U padu ruskog aviona L-410 u nedjelju u blizini grada u regiji Tatarstan poginulo je najmanje 16 osoba, dok je sedam povrijeđeno, prenosi RT.

Srušio se avion sa marihuanom na granici Crne Gore i Albanije

TIRANA - Sportski avion srušio se u Albaniji nedaleko od granice sa Crnom Gorom, a policija već dva dana ne uspijeva da identifikuje vlasnika i pilota, pa opozicija spekuliše da je riječ o letjelici kojom se švercuje marihuana, javljaju albanski mediji.

Milano: Avion udario u zgradu, poginulo šestoro ljudi

MILANO - Šest osoba poginulo je danas kada je mali avion udario u praznu dvospratnu poslovnu zgradu u predgrađu italijanskog grada Milana, saopštili su italijanski mediji.

Čudo kod Knina: Ostali bez goriva i pronašli idealno mjesto za slijetanje

U popodnevnim satima došlo je do prisilnog slijetanja privatnog aviona u Mokrom Polju, kod Knina, saznaje Feral News.

Kako će izgledati avioni budućnosti - sa ili bez prozora

Veliki virtuelni prozori, komande osjetljive na dodir, hologramske tastature i još mnogo toga u avionskim kabinama budućnosti.

Kornjača odložila pet letova u Japanu

Kornjača na pisti drugog najprometnijeg aerodroma u Japanu odložila je polijetanje pet aviona, javlja BBC.

Najčitanije