Abortus

U UKC RS sve više porođaja, sve manje abortusa

​BANJALUKA - Od 2010. do 2018. godine na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS urađeni su 28.491 porođaj i 3.287 legalnih prekida trudnoće, a posljednjih godina uglavnom se povećava broj porođaja, dok je broj abortusa manji iz godine u godinu, potvrdili su u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Luizijana postala šesta američka država koja zabranjuje abortus

NJUJORK - Guverner Luizijane Džon Bel Edvards potpisao je zakon kojim se zabranjuje abortus već u šestoj sedmici trudnoće.

Guvernerka Alabame potpisala zakon o zabrani abortusa

MONTGOMERI - Guvernerka Alabame Kej Ajvi potpisala je zakonski prijedlog kojim se zabranjuju skoro sve vrste abortusa u toj saveznoj državi, a ljekarima koji bi izvršili tu intervenciju prijeti doživotni zatvor.

Hrvatice masovno odlaze na abortus u Sloveniju

ZAGREB - Posljednja tri mjeseca za 25 odsto se povećao broj žena koje odlaze na abortus u slovenački grad Brežice, koji se nalazi blizu granice sa Hrvatskom, a razlog za to je što u Hrvatskoj 60 odsto ginekologa odbija da obavi pobačaj smatrajući da je to u suprotnosti s njihovom savješću.

Žene koje se odluče na abortus u Teksasu mogle bi biti kažnjene smrću

U Teksasu je predložen novi zakon koji zabranjuje abortus u bilo kojem mjesecu trudnoće te žestoko osuđuje žene koje donesu takvu odluku i ljekare koji ih obavljaju. Najgori mogući oblik kazne za abortus je smrtna kazna.

Hrvatska obezbijedila pilulu za medicinski abortus

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) odobrila je pilulu za medicinski abortus koja se može poručiti u apotekama.

Silovanoj djevojčici zabranili abortus, javnost ogorčena

BUENOS AJRES - Argentina je na nogama zbog potresne sudbine 11-godišnje Lucije. Ova djevojčica, i sama začeta nakon silovanja, doživjela je isto što i njena majka.

U RS 12.177 abortusa za šest godina

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u šest godina urađeno je 12.177 abortusa, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Demonstracije protiv abortusa u Parizu

PARIZ - Hiljade ljudi marširalo je u Parizu na demonstracijama protiv abortusa i vještačke oplodnje lezbejskih parova, javili su francuski mediji.

Skrivena poruka: Zašto sve više žena tetovira "ofingere"?

Na Instagramu se u posljednje vrijeme često mogu vidjeti fotografije s tetovažama malih ofingera.

Najčitanije