Adolf Hitler

Zaplijenjena Hitlerova djela zbog sumnje u njihovu autentičnost

Njemačka policija je u Berlinu zaplijenila tri akvarela predstavljena kao djelo nacističkog vođe Adolfa Hitlera, zbog sumnje u njihovu autentičnost.

U Berlinu na prodaju tri Hitlerove slike

U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje donijeti više hiljada evra.

"Le Monde" se izvinio Makronu: Francuski predsjednik "kao Hitler"?

Francuski list "Le Monde" uputio je javno izvinjenje zbog svoje najnovije naslovne strane na kojoj se nalazi predsjednik Emanuel Makron.

Ovako bi izgledao Hitlerov glavni grad

Nacistički glavni grad svijeta bio je plod umova Adolfa Hitlera i Alberta Spira. Projekat je započet 1937. godine, a napravljena je neviđeno velika maketa.

Dosije CIA otkriva: Hitler je bio homoseksualac?

Adolf Hitler je neko vrijeme živio u gej hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi.

Hitlerova "tempirana bomba" još uvijek leži na dnu kod Gdanjska

Nije pitanje "da li će?", već "kada će" se desiti ekološka katastrofa u gdanjskoj luci. Tamo se na dnu mora nalazi olupina njemačkog broda-cisterne iz Drugog svjetskog rata – i predstavlja tempiranu bombu.

Izraelski radio se izvinio: Emitovao operu Hitlerovog omiljenog kompozitora

Izraelski državni radio izvinio se slušaocima nakon kršenja tabua emitovanjem djela njemačkog kompozitora Riharda Vagnera, bojkotovanog u Izraelu zbog njegovih antisemitskih izjava, rekla je portparolka radija.

Hitlerovo odmaralište postaje luksuzan resort

BERLIN - Veliko odmaralište koje se prostire duž gotovo pet kilometara Baltičkog mora, Prora, izgrađeno u sklopu nacističkog programa odmora njemačkih vojnika i fabričkih radnika, i službeno postaje luksuzan turistički hotelski kompleks.

Napravljena video igra sa Adolfom Hitlerom

Kompjuterska igra "Through the Darkest of Times", koja je ove nedjelje predstavljena na sajmu Gamescom u Kelnu, prva je u kojoj je dozvoljeno prikazivanje kukastih krstova i u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler.

Hitlerov pribor za jelo prodat za 14.000 evra

Dva noža, tri kašike i tri viljuške ukrašeni nacističkim orlom, svastikom i Hitlerovim inicijalima - pribor za jelo napravljen za nacističkog vođu Adolfa Hitlera za njegov 50. rođendan prodat je na aukciji za oko 14.000 evra.

Najčitanije