Adolf Hitler

Hitlerov pilot otkrio posljednje riječi nacističkog vođe

BERLIN - U nedavno objavljenom dnevniku pilot nacističkog vođe Hans Baur otkrio je šta mu je Adolf Hitler rekao prije nego što je sa svojom ženom Evom Braun izvršio samoubistvo u bunkeru u Berlinu.

FBI istražuje da li je Hitler pobjegao u Argentinu

Američki FBI ispitao je informacije prema kojima nacistički vođa Adolf Hitler možda nije izvršio samoubistvo 30. aprila 1945, već je navodno pobjegao u Argentinu podmornicom.

Kako je britanski major spasio Hitlerovu Bubu?

Amerikanci i Rusi u Volkswagenovu fabriku su ušli 1945. Nacrti Hitlerovog automobila za narod, međutim, nisu ih zanimali. Fabriku su prepustili britanskoj vojsci, a šef je postao 29-godišnji Ivan Hirst, major i optički inženjer.

Hitlerovi vojnici u Belgiji i Britaniji još dobijaju penzije

BRISEL - U Belgiji i Velikoj Britaniji, ali i još nekim zemljama, pripadnici Hitlerovih SS jedinica ili njihove porodice, primaju njemačke penzije.

Zaplijenjena Hitlerova djela zbog sumnje u njihovu autentičnost

Njemačka policija je u Berlinu zaplijenila tri akvarela predstavljena kao djelo nacističkog vođe Adolfa Hitlera, zbog sumnje u njihovu autentičnost.

U Berlinu na prodaju tri Hitlerove slike

U Berlinu će danas biti održana aukcija slika Adolfa Hiltera, a kuća "Klos" koja je organizuje očekuje da će tri slikarska ostvarenja nekadašnjeg nacističkog lidera, rađena vodenim bojama, porodici koja ih prodaje donijeti više hiljada evra.

"Le Monde" se izvinio Makronu: Francuski predsjednik "kao Hitler"?

Francuski list "Le Monde" uputio je javno izvinjenje zbog svoje najnovije naslovne strane na kojoj se nalazi predsjednik Emanuel Makron.

Ovako bi izgledao Hitlerov glavni grad

Nacistički glavni grad svijeta bio je plod umova Adolfa Hitlera i Alberta Spira. Projekat je započet 1937. godine, a napravljena je neviđeno velika maketa.

Dosije CIA otkriva: Hitler je bio homoseksualac?

Adolf Hitler je neko vrijeme živio u gej hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi.

Hitlerova "tempirana bomba" još uvijek leži na dnu kod Gdanjska

Nije pitanje "da li će?", već "kada će" se desiti ekološka katastrofa u gdanjskoj luci. Tamo se na dnu mora nalazi olupina njemačkog broda-cisterne iz Drugog svjetskog rata – i predstavlja tempiranu bombu.

Najčitanije