Adolf Hitler

Dosije CIA otkriva: Hitler je bio homoseksualac?

Adolf Hitler je neko vrijeme živio u gej hostelu u Beču, tvrdi profil koji je CIA sastavila o nacističkom vođi.

Hitlerova "tempirana bomba" još uvijek leži na dnu kod Gdanjska

Nije pitanje "da li će?", već "kada će" se desiti ekološka katastrofa u gdanjskoj luci. Tamo se na dnu mora nalazi olupina njemačkog broda-cisterne iz Drugog svjetskog rata – i predstavlja tempiranu bombu.

Izraelski radio se izvinio: Emitovao operu Hitlerovog omiljenog kompozitora

Izraelski državni radio izvinio se slušaocima nakon kršenja tabua emitovanjem djela njemačkog kompozitora Riharda Vagnera, bojkotovanog u Izraelu zbog njegovih antisemitskih izjava, rekla je portparolka radija.

Hitlerovo odmaralište postaje luksuzan resort

BERLIN - Veliko odmaralište koje se prostire duž gotovo pet kilometara Baltičkog mora, Prora, izgrađeno u sklopu nacističkog programa odmora njemačkih vojnika i fabričkih radnika, i službeno postaje luksuzan turistički hotelski kompleks.

Napravljena video igra sa Adolfom Hitlerom

Kompjuterska igra "Through the Darkest of Times", koja je ove nedjelje predstavljena na sajmu Gamescom u Kelnu, prva je u kojoj je dozvoljeno prikazivanje kukastih krstova i u kojoj se pojavljuje Adolf Hitler.

Hitlerov pribor za jelo prodat za 14.000 evra

Dva noža, tri kašike i tri viljuške ukrašeni nacističkim orlom, svastikom i Hitlerovim inicijalima - pribor za jelo napravljen za nacističkog vođu Adolfa Hitlera za njegov 50. rođendan prodat je na aukciji za oko 14.000 evra.

Hitlerov pribor za jelo prodat na aukciji

Pribor za jelo napravljen specijalno za nacističkog vođu Adolfa Hitlera povodom njegovog 50. rođendana prodat je na aukciji za 12.500 funti (oko 14.220 evra).

Bivši češki diplomata: Bez Hitlera i Staljina ne bi bilo EU

BEČ - Bivši šef češke diplomatije Karel Švarcenberg smatra da je Evropska unija najveći uspjeh koji je ikada postignut i dodaje da bez Hitlera i Staljina nikada ne bi došlo do evropskog ujedinjenja.

Naučno istraživanje potvrdilo teoriju da je Hitler umro 1945. godine

Posljednja naučna istraživanja potvrdila su opšteprihvaćeno teoriju da je lider nacističke Njemačke Adolf Hitler umro 1945.godine.

RT: Sovjeti za 50 godina neće biti pobjednici već agresori

MOSKVA - Priča o tome da je Crvena armija spasila Evropu od nacista briše se iz zapadnih istorijskih knjiga, a sovjetske vojnike sve češće nazivaju agresorima.

Najčitanije