Aerodrom

Zaražen direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo

SARAJEVO - Dva uposlenika Međunarodnog aerodroma Sarajevo zaražena su virusom korona, među njima je direktor Alan Bajić, potvrdili su za "Nezavisne" iz ovog aerodroma.

Na aerodromu "Heathrow" roboti vrše dezinfekciju

Londonski aerodrom "Heathrow" uveo je robote za čišćenje i druge mjere u nastojanju da se smanji rizik od širenja virusa korona pošto je Britanija ublažila određene restriktivne mjere za putovanja.

U Hrvatskoj u maju pad broja putnika na aerodromima za 98 odsto

U maju 2020. godine hrvatski aerodromi zabilježili su 19.315 putnika ili 98,3 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada je ostvaren promet od 1.115.680 putnika, objavio je Državni zavod za statistiku Hrvatske.

Turci sletjeli u Sarajevo pa vraćeni istim letom u Istanbul

SARAJEVO - Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo vraćeno je 17 državljana Turske jer nisu ispunjavali uslove za ulazak u BiH.

Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH

Međunarodni aerodrom u Sarajevu zatražio je pomoć Vlade Federacije BiH kako bi se izborio sa gubicima koje je pretrpio usljed ekonomskih posljedica pandemije virusa korona.

Kineske bespilotne letjelice stigle na aerodrom Batajnica

Na beogradski vojni "Aerodrom pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sletio je danas "iljušin" sa isporukom bespilotnih letjelica iz Kine.

Demokrate traže da se ime Džona Vejna skloni sa aerodroma zbog rasizma

Lideri Demokratske partije u okrugu Orindž u SAD traže da se ime poznatog glumca Džona Vejna skloni iz imena aerodroma, da se skloni statua i sve drugo čime se on veliča zbog njegovih rasističkih stavova.

Pet kompanija uspostavilo letove iz Sarajeva, od danas za Istanbul

SARAJEVO – Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se polako normalizuje, a trenutno je pet kompanija uspostavilo letove, potvrđeno je Feni iz tog preduzeća.

Bečki aerodrom postaje testni aerodrom za mjere protiv korone

SARAJEVO - Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) odabrala je Bečki aerodrom za testni aerodrom kada su u pitanju bezbjednosne mjere povodom kovida-19.

Pet zemalja u Evropi koje nemaju aerodrom

Neke manje zemlje nemaju aerodrome, a mi izdvajamo pet država u Evropi koje ne mogu da se pohvale pistom sa koje polijeću i na koju slijeću avioni.

Najčitanije