Aerodrom

Aerodrom u Bihaću gradi testnu stazu za polijetanje

BIHAĆ - Za potrebe izgradnje aerodroma u Bihaću Vlada Federacije BiH će u ovoj godini izdvojiti 3,5 miliona maraka i ova sredstva će biti iskorištena za izradu testne dionice poletno-sletne staze i nastavak eksproprijacije privatnog zemljišta.

Ugrožena bezbjednost aviona iznad Mostara

MOSTAR - Agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja BiH (BHANSA) prijavila je Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona da laserski zraci iznad Međunarodnog aerodroma Mostar ometaju posade aviona, čime je ugrožena bezbjednost vazušnog saobraćaja i putnika, koje mogu imati ozbiljne posljedice, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Policija istražuje ko laserima ometa avione iznad aerodroma u Mostaru

MOSTAR - Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) započeli su potragu za osobama koje su usmjeravajući laserske svjetiljke u pravcu aviona iznad aerodoroma u Mostaru ugrožavali živote putnika i posade.

Aerodrom Mostar obnovio linije za Njemačku

MOSTAR - Njemačka niskobudžetna aviokompanija Eurowings nastaviće saradnju sa Aerodromom Mostar i u 2019. godini.

Pijana Ruskinja lomila stakla na beogradskom aerodromu

BEOGRAD - Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" jedna pijana putnica je kasno sinoć protivpožarnim aparatom razbijala stakla na jednom od izlaznih terminala.

Sirijac napravio pometnju na sarajevskom Aerodromu

SARAJEVO – Državljanin Sirije ušao je danas u restriktivnu zonu Aerodroma u Sarajevo, utvrđeno je nakon što je Granična policija otkrila nepoznato lice koje nije imalo potrebnu dozvolu.

Drama u Sarajevu: Bez provjere ušli na pistu Aerodroma

SARAJEVO - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jutros se odvijala prava drama. Nepoznate osobe ušle su na pistu aerodroma, prije polijetanja aviona Austrian Airlinesa za Beč. Reagovala je Granična policija i uhapsila osobe koje su bez bezbjednosnih provjera ušle u prostor Aerodroma, saznaje N1.

Na banjalučkom aerodromu otkriveni lažni pasoši Turske

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Banjaluka u nedjelju su na letu za Berlin kontrolom pasoša četvero stranih državljana otkrili falsifikovane specijalne pasoše Republike Turske, kojima su pokušali izaći iz BiH.

Državljanin Katara pokušao unijeti dva jagnjeta na let Sarajevo - Doha

SARAJEVO - Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu danas se dogodila nezapamćena scena kada je državljanin Katara pokušao u avion unijeti dva jagnjeta, saznaje Klix.ba.

Nesvakidašnja scena na aerodromu: Zajedno sa stvarima prošao kroz pokretnu traku

Putnici koji se prvu put sretnu sa sigurnosnim provjerama na aerodromima ostanu izgubljeni na koji način se šta provjerava,

Najčitanije