Aerodrom

Incident na beogradskom aerodromu, sudar na pisti

​BEOGRAD - Na beogadskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je došlo do manjeg incidenta van piste, u kome je učestvovalo vozilo koje opslužuje avione keteringom i cisterna sa gorivom za avione, a koji nije uticao na redovnost aviosaobaćaja, rečeno je Tanjugu na aerodromu.

FlyBosnia povezala Sarajevo sa Londonom

Aviokompanija FlyBosnia povezala je Sarajevo sa Londonom, što predstavlja prvu vazdušnu vezu između glavnih gradova BiH i Ujedinjenog Kraljevstva nakon 12 godina.

Irci preuzimaju fri šopove na crnogorskim aerodromima

​PODGORICA - Kompanija “Er Rianta Internešenel” iz Dablina preuzeće od oktobra fri šopove na dva crnogorska aerodroma, u Podgorici i Tivtu, iako ugovor o zakupu sa Aerodromima Crne Gore još nije potpisan.

Testna avio-pista u Bihaću biće gotova do kraja septembra

BIHAĆ - Radovi na testnoj dionici poletno-sletne piste budućeg aerodroma u Bihaću, u dužini od 300 metara, izvode se prema planu i ukoliko vrijeme posluži izvođače trebalo bi da budu okončani do kraja septembra.

Sudar dva aviona u Moskvi

MOSKVA - Avioni kompanija "Aeroflot" i "Rojal flajt" sudarili su se tokom šlepanja na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi, prenijeli su ruski mediji.

Otvoren 14. Blanik kup na aerodromu Urije u Prijedoru

Na aerodromu Urije u Prijedoru danas je otvoren 14. Blanik kup na kome učestvuje četrdesetak jedriličara iz svih bivših jugoslovenskih republika.

Na sarajevskom aerodromu pala međunarodna krijumčarka ljudi

SARAJEVO - Sud BiH odredio je prije tri dana jednomjesečni pritvor Polini Gospodinovi, državljanki Bugarske i Italije, koju su pripadnici Granične policije BiH uhapsili na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu zbog krijumčarenja ljudi, saznaje "Dnevni avaz".

Avion prinudno sletio pored aerodroma

MOSKVA - Putnički avion ruske kompanije "Ural erlajnz" prinudno je sletio nedaleko od Moskve neposredno nakon polijetanja jer su ptice uletjele u oba motora, saopšteno je danas iz te kompanije.

Aerodrom Tivat dobio novu opremu

​Zaposleni na platformi Aerodroma Crne Gore od danas će koristiti četiri električna vozila koja će služiti za prevoz putnika generalne avijacije od aviona do zgrade terminala, ali i za prevoz radnika.

Aerodrom "Nikola Tesla" najprometniji u regionu

BEOGRAD - Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ove godine našao se među 100 najprometnijih u Evropi, pokazuju podaci Međunarodnog savjeta aerodroma /ACI/.

Najčitanije