Aerodrom

U požaru na aerodromu izgorjelo 3.500 rent a kar vozila

MAJAMI - Požar koji je izbio na travnatoj površini oko Međunarodnog aerodroma jugozapadne Floride, uništio je hiljade automobila za iznajmljivanje, saopštili su zvaničnici vatrogasne službe.

Zabrana slijetanja i polijetanja sa aerodroma u BiH do 30. aprila

SARAJEVO - Savjet ministara je na današnjoj vanrednoj sjednici donio Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje sa aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Zatvoren sarajevski aerodrom

SARAJEVO - Međunarodni aerodrom u Sarajevu od danas je zatvoren za putnički saobraćaj, ali će ostati otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Kajmaković: Sarajevski aerodrom spreman za funkciju "vazdušnog mosta"

SARAJEVO - Međunarodni aerodrom Sarajevo stavio je sve svoje kapacitete u borbu protiv pandemije virusa korona - rekao je direktor sarajevskog aerodroma Armin Kajmaković na večerašnjoj konferenciji za medije federalnih institucija.

Obustavljaju se svi letovi sa tuzlanskog aerodroma do 30. aprila

TUZLA - Avio-kompanija "Viz er" obustaviće sve letove iz i prema aerodromu u Tuzli do 30. aprila zbog širenja virusa korona, saopšteno je iz ove avio-kompanije.

Solak: Moguće zatvaranje sarajevskog aerodroma

SARAJEVO - Postoji mogućnost zatvaranja sarajevskog aerodroma za putnike, rekao je Fahrudin Solak, šef Federalne uprave civilne zaštite.

Grupa državljana Crne Gore vraća se avionom iz Beča

BEČ - Sa bečkog aerodroma "Švehat" poletio je avion koji je prevezao državljane Crne Gore, koji su se našli zatečeni u Austriji usljed zatvaranja granica zbog virusa korona, u njihovu zemlju.

Na sarajevski aerodrom slijeću samo četiri aviona

SARAJEVO - Na sarajevski aerodrom danas će sletjeti svega četiri aviona, i to iz Istanbula, Dohe, Štokholma i Zagreba, a planirani su i povratni letovi za te destinacije, rekla je Srni portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Beogradski aerodrom zatvoren za međunarodni saobraćaj

​BEOGRAD - Aerodrom "Nikola Tesla" danas u podne zatvara se za međunarodni saobraćaj, saznaje Tanjug.

Testiranja budućeg aerodroma dala pozitivne rezultate

​BIHAĆ - Dosadašnja ispitivanja nosivosti poletno-sletne staze na budućem aerodromu u Bihaću pokazala su pozitivne rezultate, koji su čak bolji od očekivanih, potvrdio je Adnan Bajrić, direktor Javnog preduzeća "Aerodrom Bihać". Prema njegovim riječima, u posljednja dva mjeseca testira se i mjeri slijeganje tla i sve se prati specijalnim instrumentima.

Najčitanije