Aerodrom Sarajevo

Na sarajevskom aerodromu simulirana otmica aviona i teroristički napad

SARAJEVO - Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je, u okviru vojne vježbe "Brzi odgovor", izvedena metodsko-pokazna vježba tokom koje su simulirani otmica aviona i teroristički napad na ovaj aerodrom, saopšteno je iz Eufora.

Respiratori iz Emirata već tri mjeseca stoje na Aerodromu Sarajevo

Četrdeset respiratora koje su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) 27. maja donirali Bosni i Hercegovini već tri mjeseca stoji uskladišteno na carinskom terminalu Aerodroma Sarajevo.

Tuzlanski aerodrom u junu i julu prometniji od sarajevskog

TUZLA - Tuzlanski aerodrom je u junu i julu prema broju putnika koji koriste ovaj aerodrom nadmašio sarajevski.

U prvih pet mjeseci gubitak sarajevskog aerodroma veći od pet miliona KM

SARAJEVO - Finansijski gubici Međunarodnog aerodroma Sarajevo u prvih pet mjeseci ove godine iznosili su više od pet miliona KM, rečeno je iz direkcije ovog aerodroma.

Zaražen direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo

SARAJEVO - Dva uposlenika Međunarodnog aerodroma Sarajevo zaražena su virusom korona, među njima je direktor Alan Bajić, potvrdili su za "Nezavisne" iz ovog aerodroma.

Turci sletjeli u Sarajevo pa vraćeni istim letom u Istanbul

SARAJEVO - Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo vraćeno je 17 državljana Turske jer nisu ispunjavali uslove za ulazak u BiH.

Sarajevski aerodrom zatražio pomoć Vlade FBiH

Međunarodni aerodrom u Sarajevu zatražio je pomoć Vlade Federacije BiH kako bi se izborio sa gubicima koje je pretrpio usljed ekonomskih posljedica pandemije virusa korona.

Pet kompanija uspostavilo letove iz Sarajeva, od danas za Istanbul

SARAJEVO – Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se polako normalizuje, a trenutno je pet kompanija uspostavilo letove, potvrđeno je Feni iz tog preduzeća.

U Sarajevo sletio avion iz Turske sa pripadnicima OS BiH i civilima

SARAJEVO - Avion iz Turske u kojem je 71 kadet, jedan oficir Oružanih snaga BiH i dva civila u pratnji, sletio je večeras na Aerodrom Sarajevo.

Otvara se privremeno Aerodrom Sarajevo

SARAJEVO - Savjet ministara BiH danas je na vanrednoj, telefonskoj sjednici donio Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika - Aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Najčitanije