Afera

Afera s lažnim zlatom trese Kinu

Veliki kineski proizvođač nakita - kompanija "Wuhan Kingold Jewelry", uhvaćena je kako koristi lažne zlatne poluge, na račun kojih je uzimala kredite i zajmove. Prevara je otkrivena tek nakon što jedan od zajmodavaca, Dangan Trast, nije dobio depozit na vrijeme i odlučio da proda imovinu, pišu "Vedomosti".

Sutra počinje suđenje premijeru Federacije

SARAJEVO - U Sudu BiH sutra će početi suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.

Predmet "Respiratori": Saslušan direktor Agencije za lijekove

SARAJEVO - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak potvrdio je za RTRS da je dao iskaz u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori" u svojstvu svjedoka.

Afera "Respiratori": EU i SAD osudile pokušaj zastrašivanja novinara

SARAJEVO - Delegacija EU u BiH oštro je osudila pokušaj zastrašivanja novinara koji su otkrili jednu od najvećih afera u BiH "Respiratori", te pozvala bezbjednosne agencije da istraže ovakve slučajeve i obezbijede sigurne uslove rada za sve novinare.

Josipa Rimac izbačena iz HDZ-a

ZAGREB - Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije ipak je isključio bivšeg državnog sekretara Josipu Rimac i kninskog gradskog odbornika Marinka Tokmačiju iz stranke, nakon što ih jutros nije htio isključiti već je zatražio dodatno obrazloženje i uvid u dokumentaciju.

Radončić: Istraživanje kriminala nije udar na jedan narod

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je danas da je nedopustivo da neko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je neko pokrao i uništio 10,5 miliona KM pomoći, treba da se izvuče na bazi političke vike da je istraživanje korupcije udar na jedan narod.

Novalić došao na posao

SARAJEVO - Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, od jutros u sedam sati na svom je radnom mjestu i nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

I Washington Post pisao o aferi "Respiratori": BiH poznata po korupciji

Afera "Respiratori" stigla je do mnogih svjetskih medija. Prvi medij koji je pisao o sumnjivoj nabavci kineskih respiratora bio je The New York Times, a ovog puta o hapšenju Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića pisao je i Washington Post.

Osumnjičenima u aferi "Respirator" izrečene mjere zabrane

SARAJEVO - Sud BiH izrekao je mjere zabrane osumnjičenima u aferi "Respiratori" federalnom premijeru Fadilu Novaliću, te Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću da se međusobno sastaju i kontaktiraju, kao i da se sastaju sa određenim osobama.

Novalić, Solak i Hodžić na slobodi

SARAJEVO - Sud BiH nije prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH da odredi jednomjesečni pritvor za Fadila Novaliča, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, suspendovanog direktora FCUZ i Fikreta Hodžića, vlasnika firme "Srebrena malina".

Najčitanije