Afera

Podignuta optužnica protiv Novalića, Solaka, Hodžića i Milićevićeve

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Fadila Novalića, premijera FBiH, Fahrudina Solaka, bivšeg direktora Federalne uprave civilne zaštite, Jelke Milićević, ministarke finansija FBiH, i Fikreta Hodžića, vlasnika firme "Srebrena malina", zbog afere "Respiratori".

Afera "respiratori": Novalić, Solak i Hodžić nisu došli na ročište

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je počelo ročište premijeru Federacije BiH (FBiH) Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću zbog nabavke respiratora iz Kine u vrijednosti 10,5 miliona KM, ali se niko od osumnjičenih nije pojavio.

Gruevski u odsustvu dobio još godinu i po zatvora

SKOPLJE - Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio je još godinu i po dana zatvora za krivično djelo nasilje u opštini Centrar, prenose makedonski mediji.

Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH u aferi "Respiratori"

Asim Sarajlić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši predsjednik Kadrovske komisije SDA, dao je iskaz u srijedu u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori", potvrđeno je za "Avaz".

Sebija Izetbegović saslušana u Tužilaštvu BiH

Direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prošle sedmice je saslušana u Tužilaštvu BiH u sklopu predmeta "Respiratori", potvrdio nam je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Afera "Potkivanje": Alešević se ponovo branio ćutanjem

SARAJEVO – Biznismen Nermin Alešević, osumnjčeni za podmićivanje u aferi "Potkivanje", danas se na saslušanju u Tužilaštvu BiH branio šutnjom.

Rasplet afere "Ibica", novih pet minuta videa, Štrahe govorio istinu

BEČ - Novih pet minuta videa u vezi sa aferom "Ibica", čiji transkript se pojavio danas u javnosti, rasterećuje nekadašnjeg vicekancelara i bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea.

Afera s lažnim zlatom trese Kinu

Veliki kineski proizvođač nakita - kompanija "Wuhan Kingold Jewelry", uhvaćena je kako koristi lažne zlatne poluge, na račun kojih je uzimala kredite i zajmove. Prevara je otkrivena tek nakon što jedan od zajmodavaca, Dangan Trast, nije dobio depozit na vrijeme i odlučio da proda imovinu, pišu "Vedomosti".

Sutra počinje suđenje premijeru Federacije

SARAJEVO - U Sudu BiH sutra će početi suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim za nabavku spornih respiratora iz Kine u FBiH.

Predmet "Respiratori": Saslušan direktor Agencije za lijekove

SARAJEVO - Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak potvrdio je za RTRS da je dao iskaz u Tužilaštvu BiH u predmetu "Respiratori" u svojstvu svjedoka.

Najčitanije