Afrika

SZO: Naredni mjeseci posebno teški kada je riječ o pandemiji

ŽENEVA - Nekoliko narednih mjeseci biće posebno teški kada je riječ o pandemiji virusa korona, izjavio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus na brifingu u Ženevi.

Sandra Afrika i Milica Todorović "zaludjele" fanove ovim potezom!

Sandra Afrika zajedno sa koleginicom Milicom Todorović, uradila je nevjerovatnu stvar, te su fanovi na društvenim mrežama doslovno ostali "zaluđeni"...

Afrika provodi testiranje 15 vakcina protiv korone

JOHANNESBURG - Petnaest kliničkih ispitivanja vakcina protiv COVID-19 u toku je širom afričkog kontinenta, navodi se u komentaru afričkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objavljenom u časopisu Nature.

Sandra Afrika došla u emisiju u kupaćem

Sandra Afrika je nedavno na svom Instagram profilu objavila fotografiju u kupaćem kostimu, a sada se u istom pojavila u emisiji kod Ognjena Amidžića.

Umjetnost oružarstva iz Ferlaha: Fanzojevim puškama lovio i Tito

Zahvaljujući vrhunskom umijeću majstora stare austrijske oružarske firme "Johann Fanzoj" stvoreno je puškarsko umjetničko djelo prefinjene estetike i neobično snažne simbolike, čije je mjesto prije u muzeju nego u lovu. Karabin "Lovac na slonovaču" prvenstveno je luksuzan predmet želje koji na poseban način donosi opominjuću poruku narednim generacijama i simbolizuje nadu u opstanak slonova.

Sandra Afrika pozirala na jahti, kupaći svima zapao za oko

Pjevačica Sandra Afrika raspametila je mnoge novom fotografijom na svom Instagram profilu.

Sandra Afrika prodaje jahtu za 120.000 evra

Sandra Afrika (32) otišla je u Crnu Goru, ali ne da bi pjevala kao brojne njene kolege, već da bi prodala svoju jahtu! Pjevačica želi da se riješi broda dugačkog 10 metara, koji je, kako tvrdi, dobila na poklon od babe iz Njemačke.

Afrika iskorijenila dječju paralizu

KAIRO - Dok svijet nestrpljivo iščekuje pronalazak vakcine protiv virusa korona, u Africi je iskorijenjen polio virus koji izaziva dječiju paralizu.

Afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. odgođene zbog korone

Afričke kvalifikacije za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine odgođene su za sljedeću godinu zbog epidemije virusa korona.

UNICEF: Više od 800 miliona djece ne može da opere ruke u školi

U zajedničkom izvještaju UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) navodi se da više od 800 miliona djece u svijetu nema uslove da opere ruke u školi.

Najčitanije