Afrin

Eksplodirala cisterna u Afrinu, poginulo najmanje 20 ljudi

AFRIN - Bomba postavljena na cisternu napunjenu naftom eksplodiala je danas u sirijskom gradu Afrinu usmrtivši najmanje 20 ljudi.

Eksplozija na pijaci u Afrinu: Osam mrtvih, 30 ranjenih

DAMASK - Najmanje osam osoba je danas poginulo, a 30 povrijeđeno u eksploziji automobila-bombe na prometnoj pijaci u Afrinu, gradu na sjeverozapadu Sirije koji je pod kontrolom snaga koje podržava Turska.

Njemački mediji: Dok Afrin umire, Zapad ćuti

BERLIN - Erdoanova fatalna politika jača Islamsku državu koja je, zahvaljujući saradnji sa Kurdima, bila skoro pobjeđena, piše njemačka štampa o kataklizmičnoj situaciji u Afrinu na sjeveru Sirije. Zapad i Njemačka samo ćute.

Erdoan: Borba protiv terorista je jedini cilj Ankare

ANKARA - Jedini cilj operacije "Maslinova grana" u području sirijskog Afrina jeste eliminisanje terorista, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Turske snage granatirale ulaz u Afrin

DAMASK - Turska vojska je granatirala ulaz u područje sirijskog grada Afrin, samo nekoliko minuta nakon što su provladine sirijske snage ušle u to područje, prenijela je sirijska državna televizija.

Kurdi proglasili mobilizaciju za odbranu Afrina

BEJRUT - Kurdska administracija na sjeveroistoku Sirije proglasila je danas masovnu mobilizaciju za odbranu sirijskog regiona Afrin od vojne ofanzive Turske.

Najčitanije