Agencija za rad i zapošljavanje

Agencija za rad i zapošljavanje: Slovencima će trebati novih 8.500 bh. radnika

BANJALUKA, LJUBLJANA - Očekuje se da će iz Slovenije u idućoj godini biti zaprimljeno oko 8.500 novih oglasa za zapošljavanje radnika iz BiH.

U februaru više od 400.000 nezaposlenih u BiH

SARAJEVO - Krajem februara u BiH je bilo 410.776 osoba na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja ili za 4.251 ili 1,02 odsto manje nezaposlenih nego prethodnog mjeseca, podaci su Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Radnici iz BiH među najboljim u Njemačkoj

BERLIN – Do sada nije bilo slučajeva da je neko sa falsifikovanom diplomom otišao iz BiH na rad u Njemačku, rekao je Muamer Bandić, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH tokom posjete Saveznoj agenciji za rad SR Njemačke.

Radnicima iz BiH u Njemačkoj minimalna plata 2.000 evra

SARAJEVO - Agencija za rad i zapošljavanje BiH informiše javnost da će svi kandidati koji budu uključeni u Triple Win projekat od januara ove godine dobiti ugovore sa minimalnom platom od 2.000 evra bruto za prvu godinu rada, odnosno 2.400 evra bruto nakon okončanja nostrifikacije u Njemačkoj.

Slovenačke gazde zakidale bh. radnike

BANJALUKA, LJUBLJANA - Nakon saznanja da poslodavci u Sloveniji krše prava radnika iz BiH, predstavnici Agencije za rad i zapošljavanje BiH boravili su u ovoj zemlji, kako bi pratili realizaciju Sporazuma o zapošljavanju državljana BiH u Sloveniji, saopšteno je iz ove agencije.

Bandić: Broj zaposlenih u BiH u porastu, svjetska banka koristila netačne podatke

SARAJEVO - BiH u odnosu na period prije ekonomske krize bilježi rast zaposlenosti za više od 43.000 lica, rekao je direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić, navodeći da informacije o broju zaposlenih u BiH u izvještaju Svjetske banke nisu zasnovane na tačnim podacima.

U RS smanjena nezaposlenost, u FBiH povećena

SARAJEVO - U julu u odnosu na mjesec ranije nezaposlenost u Republici Srpskoj je smanjena za 1.140 lica (0,95 odsto), a u Distriktu Brčko za šest lica (0,05 odsto), dok je u Federaciji BiH (FBiH) povećana za 1.567 lica (0,44 odsto) - navodi se u izvještaju Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Najčitanije