Agrar

Košarac: Naredne godine dva projekta za agrar

RUDO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, koji je zajedno sa predstavnicima UN Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) boravio danas u opštini Rudo, rekao je da će iduće godine u ovoj lokalnoj zajednici biti realizovana dva pilot projekta direktne pomoći poljoprivrednicima.

Za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije 9,6 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Agencije za agrarna plaćanja zaključno sa avgustom ove godine izdvojila dodatnih 8,2 miliona KM za sanaciju posljedica vremenskih neprilika, poremećaja na tržištu i održanja investicionog ciklusa.

Stočari na mukama: Presušila hrana za stoku, farmama u BiH prijeti katanac

BANJALUKA, SARAJEVO - Suša i loše vremenske prilike umanjiće ovogodišnje prinose žitarica, što će dovesti i do nestašice hrane za stoku, a samim tim farmeri će biti prinuđeni da umanjuju broj grla, odnosno stočni fond, ističu farmeri u BiH.

Snijeg obradovao voćare i ratare

Snijeg i niske temperature u januaru imaju pozitivan uticaj na voćarske i ratarske kulture, a ukoliko se iste vremenske prilike nastave i do kraja januara, proljeće bi trebalo da bude povoljno za ove poljoprivredne kulture.

Obezbijeđeni plastenici za vrijedne dobojske poljoprivrednike

DOBOJ - Dobojlije ne moraju da brinu gdje će se na proljeće snabdijevati zelenom salatom, mladim lukom i špinatom, jer će to za njih proizvesti vrijedne ruke 20 poljoprivrednih proizvođača iz ovdašnjih sela koji su dobili plastenike za zimsku proizvodnju poljoprivrednih kultura.

Agrarni fond podjelio vaučere za kupovinu staklene ambalaže

TREBINJE- Agrarni fond Trebinje je uz podršku Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Grada Trebinja, podijelio vaučere u vrijednosti od po 125 maraka za 49 poljoprivrednih proizvođača.

Vrijedni mladić iz Ključa budućnost vidi u poljoprivredi

KLJUČ - Iako se poljoprivredom danas nije lako baviti, Elvis Pervić iz Ključa prionuo je na posao odmah nakon završene srednje škole i vremenom je od oca i strica preuzeo poveliko poljoprivredno gazdinstvo.

Oporavlja se peradarska proizvodnja u Unsko-sanskom kantonu

BIHAĆ - Peradarska proizvodnja na području Unsko-sanskog kantona pokazuje znakove oporavka nakon što je dugo ta poljoprivredna grana bila u vrlo lošoj situaciji zbog ignorantske politike poticaja.

Manje prinose kornišona na području USK ublažava siguran otkup

BIHAĆ - Okončana je berba kornišona na području Unsko-sanskog kantona, a nekoliko stotina poljoprivrednih proizvođača koji se bave ovom vrstom proizvodnje ostvarilo je urod od oko 3.000 tona.

Rod kukuruza u Hrvatskoj najveći u posljednjih deset godina

ZAGREB - U Hrvatskoj će ove godine biti proizvedeno oko 2,33 miliona tona kukuruza, što je jedan posto više nego 2019.

Najčitanije