Agrar

Snijeg obradovao voćare i ratare

Snijeg i niske temperature u januaru imaju pozitivan uticaj na voćarske i ratarske kulture, a ukoliko se iste vremenske prilike nastave i do kraja januara, proljeće bi trebalo da bude povoljno za ove poljoprivredne kulture.

Obezbijeđeni plastenici za vrijedne dobojske poljoprivrednike

DOBOJ - Dobojlije ne moraju da brinu gdje će se na proljeće snabdijevati zelenom salatom, mladim lukom i špinatom, jer će to za njih proizvesti vrijedne ruke 20 poljoprivrednih proizvođača iz ovdašnjih sela koji su dobili plastenike za zimsku proizvodnju poljoprivrednih kultura.

Agrarni fond podjelio vaučere za kupovinu staklene ambalaže

TREBINJE- Agrarni fond Trebinje je uz podršku Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata i Grada Trebinja, podijelio vaučere u vrijednosti od po 125 maraka za 49 poljoprivrednih proizvođača.

Vrijedni mladić iz Ključa budućnost vidi u poljoprivredi

KLJUČ - Iako se poljoprivredom danas nije lako baviti, Elvis Pervić iz Ključa prionuo je na posao odmah nakon završene srednje škole i vremenom je od oca i strica preuzeo poveliko poljoprivredno gazdinstvo.

Oporavlja se peradarska proizvodnja u Unsko-sanskom kantonu

BIHAĆ - Peradarska proizvodnja na području Unsko-sanskog kantona pokazuje znakove oporavka nakon što je dugo ta poljoprivredna grana bila u vrlo lošoj situaciji zbog ignorantske politike poticaja.

Manje prinose kornišona na području USK ublažava siguran otkup

BIHAĆ - Okončana je berba kornišona na području Unsko-sanskog kantona, a nekoliko stotina poljoprivrednih proizvođača koji se bave ovom vrstom proizvodnje ostvarilo je urod od oko 3.000 tona.

Rod kukuruza u Hrvatskoj najveći u posljednjih deset godina

ZAGREB - U Hrvatskoj će ove godine biti proizvedeno oko 2,33 miliona tona kukuruza, što je jedan posto više nego 2019.

Očekuje se prinos kukuruza i do 14 tona po hektaru

ŠAMAC - Kiša je ovih dana prekinula branje kukuruza u Republici Srpskoj, a prema procjenama očekuje se prinos i do 14 tona po hektaru, izjavio je Srni predsjednik republičkog Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Stojan Marinković.

Tri gazdinstva organizovala zasad 13.500 živica jagode

STANARI - Tri poljoprivredna gazdinstva u Stanarima organizovala su zasad oko 13.500 živica jagode sorte "kler" na ukupnoj površini od oko tri dunuma, rekao je Srni predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Poljoprivrednik" iz Stanara Mihajlo Gavrić.

Popravljen sistem za navodnjavanje u selu u Popovom polju

TREBINJE- Članovi Udruženja korisnika vode za navodnjavanje „Pištet“ iz sela Veličani u Popovom polju uredili su i popravili sistema za navodnjavanje, koji već nekoliko godina nije bio u funkciji.

Najčitanije