Agrarni fond Trebinje

Košarac sa direktorom Agrarnog fonda Trebinje o novim tržištima

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac razgovarao je danas u Sarajevu sa direktorom Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselinom Dutinom o mogućnostima izvoza poljoprivrednih proizvoda animalnog porijekla iz Hercegovine u zemlje članice CEFTA-e, EU i na tržišta drugih zemalja.

Agrarni fond Trebinje: Podjela sadnica paprike, paradajza i nara

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će do kraja maja podijeliti trebinjskim poljoprivrednicima velike količine rasadnog materijala paprika i paradajza iz sopstvenih plastenika, kao i kontejnerske sadnice nara, za šta je raspisan javni poziv svim zainteresovanim.

Trebinje: Za četiri godine dva miliona KM uloženo u poljoprivredu

TREBINJE - U protekle četiri godine, koliko postoji Agrarni fond grada Trebinja, u poljoprivrednu proizvodnju je iz gradskog budžeta uloženo više od dva miliona KM, što je najviše u istoriji grada, izjavio je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

Dutina: U poljoprivredu uloženo više od 1.200.000 KM

Od osnivanja Agrarnog fonda grada Trebinja, tokom posljednje tri i po godine, u poljoprivredu je uloženo više od 1.200.000 KM iz lokalnog budžeta, uključujući projekte hercegovačkih kuća, otkupnih stanica i programa podrške poljoprivrednim proizvođačima, rekao je Srni direktor ovog fonda Veselin Dutina.

Trebinjskim ratarima oko pola miliona KM

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond je za nepune tri godine rada realizovao 25 javnih poziva za subvencioniranje poljoprivrede u različitim domenima, na taj način je trebinjskim poljoprivrednicima dodijeljeno blizu pola miliona maraka, a subvenciju je dobio 1.071 korisnik.

Trebinjski Agrarni fond: Parcele za oko 40 korisnika

TREBINJE - Trebinjski Agrarni fond će za oko četrdeset korisnika dodijeliti na korištenje isto toliko obradivih parcela, ukupne površine od tri i po hektara oranica spremih za sadnju.

Agrarni fond u Trebinju oborio rekorde

TREBINJE - Agrarni fond u Trebinju je, i pored teške situacije u gradskoj kasi iz koje se finansira te prošlogodišnjeg nevremena koje im je uništilo milionski vrijedne plastenike, u prošloj godini ostvario rekordan otkup i prodaju autohtonih hercegovačkih proizvoda.

Ukus Hercegovine na trpezama restorana

TREBINJE - Agrarni fond Trebinje od ove godine prvi put otkupljuje voće i povrće od trebinjskih poljoprivrednika, sa kojima je sklopljen dogovor o otkupu njihovih proizvoda, koji će se dalje na tržište plasirati putem marketa i ugostiteljskih objekata.

Najčitanije