Agrokor

Todorić podnosi krivičnu prijavu protiv Plenkovića

LONDON - Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, objavio je danas na svom blogu da će podići krivičnu prijavu protiv premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Plenković: Želim da se afera "Hotmail" rasvijetli do detalja

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas se, pri završetku svog dvodnevnog službenog boravka u Sofiji, između ostalog osvrnuo na aktuelnu aferu "Hotmail" te poručio kako očekuje od nadležnih državnih institucija da do u detalje istraže proces restrukturiranja Agrokora.

Savjetnici dobijali po 1.000 evra dnevno za "Agrokor"

ZAGREB - Svaki savjetnik za restrukturiranje u "Agrokoru" zarađivao je 1.000 evra dnevno, a među njima su i članovi takozvane Borg grupe, koji su prvo napisali "Lex Agrokor", a zatim izabrali američki "Alix Partners", koji im je istog dana dao milionske poslove.

Plenković negira da je znao detalje iz afere "mejlovi"

SOFIJA - Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji boravi u Sofiji, gdje učestvuju na skupu EPP i samitu EU-Zapadni Balkan, negirao je da je znao detalje o primjedbama stručnjaka na izradu posebnog zakona o Agrokoru, te istakao da je inicijativa opozicije o raspuštanju Sabora još jedna koja će biti neuspješna.

Plenković s koalicionim partnerima o Agrokoru: Nagodba prioritet

ZAGREB - U Banskim dvorima je danas održan nastavak sastanka hrvatskog premijera Andreja Plenkovića sa koalicionim partnerima i povjerenikom za Agrokor Fabrisom Peruškom, nakon čega je iznijet jednodušan zaključak da je nagodba u Agrokoru apsolutni prioritet i da glavnu riječ treba da imaju povjerenici, a ne politika.

Todorić: I Plenković da podnese ostavku, sve je znao

ZAGREB - Osnivač Agrokora Ivica Todorić, oglasio se na svom blogu nakon što je potpredsjednica hrvatske vlade i ministarka privrede Martina Dalić podnijela ostavku, i poručio da je vrijeme da i premijer Andrej Plenković podnese ostavku.

Plenković po aferama nadmašio Sanadera i Karamarka

ZAGREB - Afera mejlovi, koju je objelodanio portal Indeks.hr, podigla je na noge hrvatsku vladu, u kojoj se od jutros održavaju sastanci, dok novinari ispred Banskih Dvora očekuju obraćanje premijera Andreja Plenkovića.

Savjetnici Agrokora dobili 321 milion kuna bez PDV-a

ZAGREB - U osvrtu na troškove vanredne uprave i poslovanja Agrokora d.d. navodi se da vanredna uprava nastavlja upravljati pratećim troškovima operativnog poslovanja koji su u direktnoj vezi sa različitim centralizovanim uslugama koje se pružaju svim članicama Grupe.

Plenković: Bilo bi neustavno da nismo reagirali u slučaju Agrokor

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak se kratko osvrnuo na odluku Ustavnog suda o ustavnosti "lex Agrokor", pri čemu je izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da je Vlada bila obavezna intervenisati u slučaju Agrokor ocijenio najbitnijom političkom i pravnom porukom.

Sud: Lex Agrokor je u skladu s Ustavom

Ustavni sud Hrvatske u utorak je objavio da je Zakon o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, poznatiji kao lex Agrokor, u skladu s Ustavom.

Najčitanije