Agrokor

Vlada Slovenije želi Mercator izvući iz 'zagrljaja' Agrokora

LJUBLJANA - Slovenačka vlada nema ambicije da Mercator ponovo postane slovenačko državno poduzeće, ali ga želi izvući iz "zagrljaja" koncerna Agrokor koji se do sada pokazao kao loš vlasnik, kazao je u razgovoru za mariborski list "Večer" ministar privrede Slovenije Zdravko Počivalšek.

Potpredsjednik Sberbanke: Prodajemo Agrokor u prvoj polovini godine

Ruska Sberbanka koja drži najveći udio dionica u Agrokoru, najavila je skoru prodaju tog udjela.

Produžena istraga u slučaju Agrokor

ZAGREB - Istraga u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika te kompanije Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih nedavno je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, produžena za najduže šest mjeseci.

Todorić: Ne znam ko je platio, možda je moj bratić dao nešto

ZAGREB - Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora, u utorak je pušten iz pritvora u Remetincu, nakon što je sudu uplaćena kaucija od milion evra. Po dolasku u Kulmerove dvore, Todorić se kratko obratio novinarima.

Todorićev advokat: Milion evra skupljali čak tri dana

ZAGREB - Ivica Todorić će danas tokom popodneva izaći na slobodu nakon što je zagrebačkom Županijskom sudu uplaćeno milion evra kaucije.

Todorić ostaje u zatvoru

ZAGREB - Sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda odlučio je da Ivica Todorić, koji je juče stigao u Zagreb iz Londona, nakon čega je pritvoren u Remetincu, ostaje u zatvoru, prenose hrvatski mediji.

Županijski sud odlučuje o pritvoru Ivice Todorića

ZAGREB - Ivica Todorić biće u 16.30 saslušan na Županijskom sudu u Zagrebu koji će mu ukinuti ili produžiti boravak u pritvoru u istražnom zatvoru u Remetincu gdje se Todorić nalazi od sinoć.

Todorić proveo noć u zatvoru, danas saslušanje u tužilaštvu

ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, sinoć je, neposredno po slijetanju aviona na zagrebački aerodrom, odveden u istražni zatvor u Remetincu.

Advokat Miljević: Todorić bi mogao vrlo brzo na slobodu

ZAGREB – Advokat Veljko Miljević istakao je da je Ivica Todorić iz Hrvatske otišao u trenutku kada se protiv njega nije vodila službena istraga te da u pravnom smislu to i nije bio bijeg.

Todorić: Ostajem u Londonu još 25 dana

Ivica Todorić, osnivač Agrokora se nakon što je sud odlučio da ga se izruči Hrvatskoj obratio se novinarima ispred zgrade suda.

Najčitanije