Agrokor

Mali akcionari predstavili svoj plan za "Agrokor"

ZAGREB - Udruženje manjinskih akcionara koncerna Agrokor predstavila je u petak svoj nacrt plana nagodbe za "Agrokor d.d". u kojem među ostalim predlaže restrukturiranje samo firmi s negativnim kapitalom, odnosno matice - "Agrokora d.d". i "Konzuma".

Todorić najavio pokretanje svog YouTube kanala

ZAGREB - Bivši vlasnik Agrokora i glavni osumnjičenik u aferi u toj hrvatskoj kompaniji, Ivica Todorić, pokrenuo je svoj YouTube kanal, koji bi trebalo da počne da radi danas u popodnevnim satima.

Švajcarci traže novog šefa i Nadzorni odbor "Agrokora"

ZAGREB - Anti Ramljaku ostalo je još nekoliko mjeseci da pripremi nagodbu kojom će se okončati njegov angažman u spasavanju "Agrokora", a kako pišu hrvatski mediji švajcarska agencija "Egon Zehnder" već traži novog šefa ovog posrnulog koncerna i pet članova Nadzornog odbora.

Todorić tužio Hrvatsku Evropskoj komisiji

ZAGREB - Osnivač i bivši predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić objavio je danas da je podnio tužbu Evropskoj komisji protiv Hrvatske, zbog neusaglašenosti "leks Agrokora" sa zakonodavstvom EU i najavio da će čim tužba bude uručena Komisiji, sa njenim sadržajem upoznati javnost.

Dalić: Stabilizovano poslovanje Agrokorovih kompanija

ZAGREB - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministarka ekonomije Martina Dalić ocijenila je u srijedu kako najnoviji izvještaj vanredne uprave Agrokora pokazuje da je poslovanje svih kompanija stabilizovano i da sistem ostvaruje zaradu prije poreza, kamata i amortizacije te da je to dobra osnova za postizanje nagodbe.

Todorić: Lex Agrokor pogoduje isključivo ličnim interesima

Osnivač i bivši predsjednik Uprave Agrokora pod istragom Ivica Todorić u novoj je objavi na svom blogu ustvrdio kako je sve što su Vlada i svi Agrokorovi dionici dobili Lex Agrokorom - isključivo pogodovanje ličnim interesima kroz sve vidljivija kriminalna djela, a da Ante Ramljak, koji bi trebao štititi Agrokorove vrijednosti, javno ih uništava.

Todorić: Nacionalizacija utemeljena na izmišljenim tvrdnjama

ZAGREB - Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić rekao je da taj koncern nije imao velikih problema sa likvidnošću neposredno prije nego što je hrvatska Vlada preuzela kontrolu nad njim.

Snažan rast "Agrokorovih" dionica na berzi

ZAGREB - Na Zagrebačkoj berzi "Agrokorove" dionice i dalje snažno rastu, i kako prenose hrvatski mediji, čudno je to što i dalje "vrte milione".

Todorić napao Dalićevu, Plenkoviću poručio: Dali ste vuku da čuva ovce

Ivica Todorić, vlasnik “Agrokora” je ponovo aktivan na svom blogu. Napao je ministra privrede Hrvatske Martinu Dalić tvrdeći kako je Lex Agrokor stvoren u nelegalnim okolnostima te kako je lagala da bi srušila “Agrokor”.

Todorić: Blokada imovine - moja velika pobjeda

ZAGREB - Vlasnik hrvatskog "Agrokora" Ivica Todorić rekao je da je ostvario prvu veliku pobjedu nakon odluke Županijskog suda u Zagrebu da blokira imovinu svih osumnjičenih u slučaju "Agrokor" na zahtjev vanrednog povjerenika Vlade Hrvatske za ovaj koncern Ante Ramljaka.

Reklame

Najčitanije