Airbus

Zbog prijetnje avion prinudno sletio na daleki istok

MOSKVA - Avion erbas A-330 ruskog Aeroflota, na putu od Vladivostoka ka Moskvi, prinudno je danas sletio u Habarovsk na dalekom istoku zbog anonimne prijetnje, javio je Tass.

Erbas predstavio model Maverik, budućnost dizajna putničkih aviona

Kompanija Erbas predstavila je model Maverik za koji vjeruje da će možda biti budućnost dizajna putničkih aviona.

Airbus se nagodio, plaća tri milijarde evra zbog korupcije

Evropski proizvođač aviona Airbus je saopštio danas da je postigao načelni sporazum s francuskim, britanskim i američkim vlastima o obustavljanju istraga protiv kompanije, pokrenutih povodom optužbi za mito i korupciju i kršenje propisa o kontroli izvoza, izvještava Reuters.

Rekordne isporuke "Airbusovih" letjelica

PARIZ - Evropski proizvođač aviona "Airbus" isporučio je rekordan broj letjelica u decembru, čime je premašio ciljanu količinu za 2019. godinu, izjavili su danas izvori.

Avion prinudno sletio u Jekaterinburgu

MOSKVA - Avion erbas A320 kompanije Ural Erlajnz obavio je prinudno slijetanje na međunarodni aerodrom Koltsovo u Jekaterinburgu, a u incidentu nije bilo povrijeđenih.

Airbus na meti hakerskih napada

Evropski proizvođač aviona "Airbus" u proteklih nekoliko mjeseci suočen je sa nizom hakerskih napada preko kompjuterskih sistema snabdjevača i firmi pod ugovorom.

Treći "Airbusov" helikopter isporučen srpskoj policiji

BEOGRAD - Treći od četiri Airbusova helikoptera H-145M namijenjena srpskoj policiji, isporučen je danas Helikopterskoj jedinici MUP-a u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Inspektori pregledaju krila "Erbasovih " modela "A380"

PARIZ - Evropska Agencija za bezbjednost u vazdušnom saobraćaju (EASA) naredila je inspektorima da izvrše preglede starijih primjeraka superdžambo aviona "Erbas A380" pošto su na krilima primijećene pukotine.

Airbus najavio novi avion dugog dometa

​Avion A321 XLR, koji će kupcima biti dostupan od 2023, moći će preletjeti do 7.560 kilometara u jednom pravcu.

Er Srbija iznajmila Etihadov A320

BEOGRAD - Kompanija Er Srbija sklopila je dogovor o iznajmljivanju Etihadove letjelice Airbus A320. Taj avion je juče popodne priključen floti srpskog avio-prevoznika.

Najčitanije