Akademija

Svetosavsкa aкademija u Trebinju: Priznanja za prosvjetne radnike

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uručio je na Svetosavskoj akademiji, upriličenoj uoči Savindana u ovom gradu, Svetosavske nagrade, koje Skupština Grada dodjeljuje kako bi se odalo priznanje prosvjetnim radnicima Trebinja za doprinos unapređenju obrazovanja i vaspitanja.

Dodik na svečanoj akademiji: Srpska sinonim za slobodu

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH na svečanoj akademiji, rekao je da je Srpska slobodna, demokratska, parlamentarna i sinonim za slobodu.

Episkop banjalučki Jefrem: Sveti Sava dao životnu snagu srpskom narodu

BANJALUKA - Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem rekao je na svečanoj akademiji u Banjaluci povodom 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve da je Sveti Sava dao životnu snagu srpskom narodu kojom je savladao sve poteškoće u proteklih osam vijekova.

"Vojna akademija" važnija od svih nas

Film "Vojna akademija 5" premijerno je prikazan u banjalučkom bioskopu "Cineplexx Palas". Projekciji u punoj sali banjalučkog bioskopa su prisustvovali režiser ovog ostvarenja Dejan Zečević, kao i glumci Đorđe Stojković, Vaja Dujović, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Slaven Došlo i Bojan Perić.

"Nerviraju me Buba i Jala, ne razumem šta pevaju"

Glumica Dragana Dabović bila je gošća emisije AmyG Show zajedno sa svojim kolegama iz filma "Vojna akademija 5" Ivanom Mihailovićem, Ninom Janković i Bojanom Bokijem Perićem.

Završila fakultet u Banjaluci sa prosjekom 9,23, do posla stopira 125 km

Već 15 godina, svakog dana, Dragana Stanisavljljević (42), akademski slikar iz sela Niševac kod Svrljiga, putuje 125 kilometara do posla i još toliko do kuće!

Premijera filma "Vojna akademija 5" 2. oktobra u Sava Centru

Svečana premijera filma "Vojna akademija 5", održaće se 2. oktobra 20.30 sati u Sava centru, a već narednog dana film će početi sa prikazivanjem u bioskopima širom zemlje i regiona, najavili su organizatori.

Do kraja mjeseca prijave za „Digitalnu akademiju za mame“

Udruženje građana „Centar za mame“ nastavlja sa realizacijom prošlogodišnjeg pilot pojekta „Digitalna akademija za mame“, koji je, kako su istakli, pokazao odlične rezultate na polju edukacije i ekonomskog osnaživanja žena.

Srbija i RS saradnjom do unaprijeđenja rada javne uprave

BEOGRAD - Nacionalna akademija za javnu upravu Srbije i Agencija za državnu upravu Republike Srpske potpisale su danas Memorandum o saradnji, koji predviđa unapređenje odnosa dvije institucije i dinamičniju saradnju u aktivnostima stručnog usavršavanja u javnoj upravi.

Mostarac primljen na Akademiju koja je iznjedrila Daglasa i Redforda

Mladog Mostarca Gorana Popovića nedavno je obradovala vijest da je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u Njujorku na kojoj su nekada studirali Kirk Daglas i Robert Redford.

Najčitanije