Akcija

Oduzeti mobilni telefoni pronađeni u krovu autobusa

TUZLA - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli su cigarete, mobilne telefone i drugu tehničku robu u vrijednosti 45.000 KM.

Zanimljiva akcija: Trebinjka sa kćerkama skuplja plišance za vršnjake

TREBINJE - Trebinjka Dubravka Vujinović je sa dvije kćerke, Marinom (12) i Lenom (4), pokrenula akciju sakupljanja plišanih igračaka za novogodišnje i božićne paketiće, koji će, zajedno s trebinjskim Crvenim krstom, biti podijeljeni socijalno ugroženim mališanima.

Mostarci pali u akciji "Bato": U gepeku vozili 40 kg droge

MOSTAR - G.K. (59) i A.M. (40) iz Mostara uhapšeni su u okviru akcije "Bato" nakon što su kod njih u automobilu, u mjestu Potok, pronađene 44 vrećice sa oko 40 kilograma droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

U akciji "Scarface" pali osumnjičeni za ubistvo, iznude i pranje novca

TUZLA - Službenici Uprave policije MUP-a TK su sinoć i danas u akciji "Scarface" izvršili pretres na više od 50 lokacija i uhapsili 11 osoba.

Detalji akcije "Mreža III": Privedeni na ispitivanju, pronađeni oružje i droga

ZENICA - U Policijsku upravu I u Zenici u okviru akcije kodnog naziva "Mreža III" privedeno je više osoba, a pretresima su pronađeni oružje i droga.

Poznata imena uhapšenih zbog reketiranja u Tuzli

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su juče više osoba u okviru akcije kodnog naziva "Scareface", a na teret im se stavlja nekoliko krivičnih djela, između ostalog i reketiranje.

Velika akcija policije u Maglaju, Zavidovićima i Tešnju, uhapšeno 20 osoba

ZENICA - Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, počeli su rano jutros pretrese na trideset jednoj lokaciji na području području Maglaja, Zavidovića i Tešnja.

SIPA uhapsila funkcionera Parlamenta FBiH i policajca zbog afere "lažne diplome"

BIHAĆ - U okviru nastavka akcije "Pero", koja je usmjerena na razbijanje organizovane grupe koja se bavila nezakonitim izdavanjem i prodajom diploma, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas predsjednika Kluba poslanika A-SDA u Skupštini USK Rasima Pajića i policijskog službenika iz Sektora kriminalističke policije u MUP-u USK Alagu Čauševića.

Detalji akcije "Bitola": Rasvijetljeno 20 krađa, pronađen zlatni nakit, satovi, provalnički alat

BANJALUKA - Policija je uhapsila A.B. koji je osumnjičen da je počinio 20 krivičnih djela "Teška krađa" na području Banjaluke, a šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 105.215,00KM, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Roditelji teško bolesne Ivane uplatili novac za liječenje malog Nikole

Da se u nevolji poznaju junaci pokazuje i dokazuje današnji gest roditelja malene Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, čija kćerka duže od godinu dana vodi bitku sa opakom bolešću, a koji su za malenog Nikolu Lazendića iz Mrkonjić Grada, koji takođe vodi životnu borbu, uplatili 20.000 KM.

Najčitanije