Akcija

Akcija "Trst": Hapšenja u BiH i Hrvatskoj zbog krijumčarenja migranata

BIHAĆ - U okviru operativne akcije pod nazivom "Trst", usmjerene na razbijanje mreže krijumčarenja ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas na području Unsko sanskog kantona četiri osobe.

Akcija načelnika sa UKC-a RS i prijatelja: Donirali 150 higijenskih paketa

BANJALUKA - Vladimir Mirošljević, načelnik Klinike za dječje bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, sa svojim prijateljima odlučio je da pomogne ugroženim građanima Banjaluke donirajući im pakete sa higijenskim sredstvima.

Linta za "Nezavisne": Odgovorni za zločine u "Bljesku" još bez kazne

BANJALUKA, BEOGRAD – Akcija "Bljesak" Hrvatske vojske predstavlja završni čin etničkog čišćenja Srba u zapadnoj Slavoniji, kaže za "Nezavisne" Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba regiona.

Odbjegla merino ovca u humanitarnoj akciji za oboljele od virusa korona

Merino ovca Prikls koja je prije sedam godina za vrijeme velikih požara pobjegla s jedne farme u Tasmaniji, nedavno se vratila kući, a njeni vlasnici u šali kažu da je bila u samoizolaciji.

Lukašenko "poveo" radnu akciju uprkos koroni

MINSK - Više stotina hiljada zaposlenih u javnom sektoru u Bjelorusiji, uključujući ljekare i medicinske sestre, kao i predsjednika Aleksandra Lukašenka, učestvovalo je danas u radnoj akciji, uprkos strahu od širenja virusa korona, javlja AP.

U akciji "Respiratori za Srpsku" prikupljeno 1.4 miliona KM

BIJELJINA - Radnici Tehničkog remonta Bratunac (TRB) uplatili su dio ličnih primanja na račun Crvenog krsta grada Bijeljina i tako podržali akciju "Respiratori za Srpsku" u kojoj je do sada prikupljeno 1.411.816 KM, saopšteno je iz kompanije.

Oduzet duvan i cigarete vrijedni 180.000 KM

SARAJEVO - Službenici UIO iz regionalnog centra Sarajevo su u nekoliko odvojenih akcija oduzeli 1.159 kilograma duvana i 648 paklica cigareta, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama, navedeno je u saopštenju UIO BiH.

Akcije na Vol stritu rastu jer virus jenjava u nekim regionima

NJUJORK - Američke akcije bilježe danas rast, a ojačale su i dionice na globalnim tržištima, pošto se oporavlja optimizam investitora zbog podataka da je pandemija virusa korona izgleda dostigla vrhunac i da popušta u nekim dijelovima svijeta.

Akcija "Niste sami": Svakodnevno isporuče oko 200 paketa

Svakodnevno dostavljamo osnovne životne namirnice na oko 200 adresa širom grada, a danas imamo prvu besplatnu dostavu lijekova za osobe starije od 65 godina, rekao je za "Nezavisne" Boris Tomić, direktor servisa "Ceger", koji vrši besplatnu dostavu paketa u okviru gradske akcije "Niste sami".

Selektori svjetskih filmskih festivala u akciji "My Darling Quarantine"

Selektori festivala Kan, Berlin, Venecija, Lokarno, Talin i mnogi drugi, okupili su se oko Festivala kratkog filma "My Darling Quarantine" ("Moja draga karantina") koji se u potpunosti odvija na internetu i ima cilj da prikupi novac za Ljekare bez granica i nezavisne institucije i radnike u kulturi kojima je u doba virusa korona neophodna finansijska pomoć, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Najčitanije