Akcija

Detalji optužnice protiv automafijaša: Prisluškivali policiju, naoružani u akciju

Sud BiH je 27. juna je potvrdio optužnicu protiv 27 osoba, osumnjičenih da su članovi automafiji, koji su uhapšeni u akciji "Volan", a suđenje je danas počelo čitanjem obimne optužnice i detalja krađe automobila.

Advokati tvrde da se zloupotrebljava slučaj ubistva policajaca

SARAJEVO - Na Sudu BiH danas je, čitanjem obimne optužnice, nastavljeno suđenje u predmetu "Cicović i drugi", poznatijem kao "Volan" - najvećoj istrazi o auto-kriminalu u BiH.

Osumnjičeni u akciji "Volan" pred sudom: Počinje najveći proces protiv automafije u istoriji BiH

SARAJEVO - Pred Vijećem Odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, u ponedjeljak će u Sudu BiH početi suđenje automafijašima obuhvaćenim optužnicom u predmetu "Volan", a koji se potvrđenom optužnicom terete za višemilionske krađe vozila, uglavnom sa područja Kantona Sarajevo.

Djevojci iz Bratunca potrebna pomoć

Dvadesetčetverogodišnja Danijela Gvozdenović iz Bratunca je u januaru ove godine saznala da boluje od opake bolesti.

Za Luku Milivojca prikupili 1.360 KM

BANJALUKA - Rukometni klub Kaluđer iz Banjaluke prikupio je tokom humanitarne utakmice 1.360 KM za osamnaestogodišnjeg Luku Milivojca iz Gradiške, kojem je hitno potrebna transplantacija bubrega.

Tromjesečnim blizancima potrebna pomoć

BIHAĆ - Niz humanitarnih akcija pokrenut je ovih dana u gradovima Unsko-sanskog kantona kako bi se prikupila sredstva za plaćanje troškova liječenja blizanaca Amara i Davuda Derviševića, koji su rođeni prije tri mjeseca na klinici u njemačkom gradu Tibingenu, gdje se i sada nalaze.

Oduzeta roba vrijednosti 100.000 KM

SARAJEVO - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su raznu robu tržišne vrijednosti oko 100.000 KM.

Uspješno završena humanitarna akcija "Mali znak da kažeš stalo mi je!"

Humanitarna akcija, pod nazivom “Mali znak da kažeš STALO MI JE!”, uspješno je privedena kraju. Akciju, u okviru koje su na svim Petrol pumpama u prodaji bili privjesci “Zlatna vrpca”, je organizovala kompanija Petrol u saradnji sa udruženjima “Srce za djecu oboljelu od raka” i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”.

U nastavku akcije "Kalaš" uhapšeno još dvoje

Osobe R.O. (50) i A.Š. (33) iz Gračanice uhapšene su u nastavku akcije "Kalaš", usmjerene protiv nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a RS.

Optužnica protiv 24 osobe: Tražili "rodicu" umjesto droge

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv 24 osobe, koja ih tereti da su amfetamin, kokain i kanabis prodavali u svojim stanovima i na drugim adresama, ali i u kafićima.

Najčitanije