Akcija Pero

SIPA uhapsila 11 osoba u nastavku akcije "Pero"

U nastavku akcije kodnog naziva „Pero“, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas 11 osoba, saznaje "Dnevni avaz". Ova hapšenja rađena su po naredbi Tužilaštva Unsko - sanskog kantona.

SIPA uhapsila funkcionera Parlamenta FBiH i policajca zbog afere "lažne diplome"

BIHAĆ - U okviru nastavka akcije "Pero", koja je usmjerena na razbijanje organizovane grupe koja se bavila nezakonitim izdavanjem i prodajom diploma, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas predsjednika Kluba poslanika A-SDA u Skupštini USK Rasima Pajića i policijskog službenika iz Sektora kriminalističke policije u MUP-u USK Alagu Čauševića.

Pritvor osumnjičenim za izdavanje lažnih diploma

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za 10 lica uhapšenih u akciji Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, koji su osumnjičeni da su izdali stotine lažnih diploma osnovne, srednje i visoke škole.

Detalji akcije "Pero": Prikriveni istražitelj za 30 dana "završio" fakultet

BIHAĆ - Tajna akcija "Pero", u kojoj je juče uhapšeno 20 osoba zbog slučaja izdavanja lažnih diploma, trajala je četiri mjeseca i korištene su posebne istražne radnje i četiri prikrivena istražitelja bila su uključena u obrazovni proces škola te su tako danima pratili način rada osumnjičenih u nezakonitim radnjama.

Tužilaštvu predato 11 uhapšenih u akciji "Pero"

ISTOČNO SARAJEVO - Nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje danas je predato 11 uhapšenih u okviru policijske akcije "Pero" koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, saopšteno je danas iz ove agencije.

SIPA zbog lažnih diploma blokirala više od milion KM

SARAJEVO – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u okviru operativne akcije kodnog naziva "Pero" izvršila privremenu obustavu raspolaganja novčanim sredstvima više od milion KM.

Najmanje 18 uhapšenih u akciji "Pero", pretresen mercedes bivšeg funkcionera

Službenici SIPA od jutros su uhapsili najmanje 18 osoba u okviru akcije "Pero" koja se provodi u nekoliko gradova širom BiH. Jedna od uhapšenih je bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Admir Hadžipašić kojem su policajci pretresli i skupocjeni mercedes, prenosi Klix.

Najčitanije