Akcize

Akcize na cigarete vjetar u leđa crnom tržištu

​SARAJEVO, BANJALUKA - Analize pokazuju da je BiH vodeća država Evrope po udjelu akciznog opterećenja u prosječnoj ponderisanoj cijeni cigareta.

"Masne" akcize tjeraju proizvođače duvana na crno tržište

BANJALUKA - Ukoliko akciza na rezani duvan ostane 114 maraka po kilogramu, niti jedan organizator proizvodnje duvana više neće postojati, a od Nove godine ćemo imati kompletnu proizvodnju na crnom tržištu, poručio je Svetozar Mihajlović, savjetnik u preduzeću "Duvan" Bijeljina, povodom današnjeg sastanka o stanju u duvanskoj industriji u BiH.

Ipak moguće poskupljenje nekih cigareta u 2020. godini

SARAJEVO - Cijene pojedinih vrsta cigareta i duvana ipak bi mogle da budu promijenjene od prvog januara naredne godine.

Stručnjaci: Crno tržište duvana će pokleknuti, ako već nije kasno

BANJALUKA, SARAJEVO - Odlukom Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da se od iduće godine ne povećavaju akcize na cigarete stvoreni su uslovi za smanjenje crnog tržišta u prometu "nikotinskih štapića", ali je to trebalo učiniti i prije, smatraju stručnjaci.

Manuela Nesl za "Nezavisne": Povećanje akciza bilo ispravna odluka

Odluka o povećanju akciza na naftu i naftne derivate je bila ispravna, rekla je u intervjuu za "Nezavisne" Manuela Nesl, nova direktorica Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH.

Višković najavio zabranu zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade RS

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, najavio je da će uskoro biti donesena odluka o zabrani zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade Republike Srpske.

Formiranje vlasti stopiralo akcize na struju

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je uvođenje akciza na struju dio obaveza BiH na njenom putu ka EU, na ovom pitanju do sada ništa nije urađeno.

Epilog velike akcije FUP-a: Devet uhapšenih, zaplijenjena velika količina duvana

MOSTAR - Devet osoba je uhapšeno u velikoj akciji "Akciza" koju je Federalna uprava policije sprovela uz pomoć SIPA na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-Hercegovačkog kantona.

Istražujemo: 4 milijarde slile se za puteve, da li su za to i potrošene?

BANJALUKA - Iz naknada za puteve i autoputeve od 2006. do danas prikupljene su četiri milijarde maraka, potvrđeno je "Nezavisnim" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prihodi od domaćih akciza manji za 125 miliona

BANJALUKA - Pogrešnom akciznom politikom, Bosna i Hercegovina iscrpjela je mogućnost za rast prihoda od akciza i u budućnosti samo od PDV-a može očekivati više novca.

Najčitanije