Akcize

Milijardu KM prikupljeno za auto-puteve

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je na ime prihoda od akciza za auto-puteve od početka 2018. do januara ove godine prikupila 934 miliona maraka, pokazuju podaci Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U Srbiji od danas veće akcize na gorivo, duvan, alkoholna pića, kafu

Nove, veće akcize na naftne derivate, alkoholna pića, kafu, duvan i duvanske proizvode počinju da važe od danas, 1. jula.

Prihvaćen prijedlog izmjena Zakona o akcizama

SARAJEVO - Komisija za finansije i budžet Parlamentarne skupštine BiH prihvatila je danas Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o akcizama uprkos upozorenjima predstavnika Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) da bi usvajanje tog zakonskog prijedloga dovelo do, kako kažu, destabilizacije sistema raspodjele prihoda.

Akcize na cigarete vjetar u leđa crnom tržištu

​SARAJEVO, BANJALUKA - Analize pokazuju da je BiH vodeća država Evrope po udjelu akciznog opterećenja u prosječnoj ponderisanoj cijeni cigareta.

"Masne" akcize tjeraju proizvođače duvana na crno tržište

BANJALUKA - Ukoliko akciza na rezani duvan ostane 114 maraka po kilogramu, niti jedan organizator proizvodnje duvana više neće postojati, a od Nove godine ćemo imati kompletnu proizvodnju na crnom tržištu, poručio je Svetozar Mihajlović, savjetnik u preduzeću "Duvan" Bijeljina, povodom današnjeg sastanka o stanju u duvanskoj industriji u BiH.

Ipak moguće poskupljenje nekih cigareta u 2020. godini

SARAJEVO - Cijene pojedinih vrsta cigareta i duvana ipak bi mogle da budu promijenjene od prvog januara naredne godine.

Stručnjaci: Crno tržište duvana će pokleknuti, ako već nije kasno

BANJALUKA, SARAJEVO - Odlukom Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH da se od iduće godine ne povećavaju akcize na cigarete stvoreni su uslovi za smanjenje crnog tržišta u prometu "nikotinskih štapića", ali je to trebalo učiniti i prije, smatraju stručnjaci.

Manuela Nesl za "Nezavisne": Povećanje akciza bilo ispravna odluka

Odluka o povećanju akciza na naftu i naftne derivate je bila ispravna, rekla je u intervjuu za "Nezavisne" Manuela Nesl, nova direktorica Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH.

Višković najavio zabranu zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade RS

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, najavio je da će uskoro biti donesena odluka o zabrani zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade Republike Srpske.

Formiranje vlasti stopiralo akcize na struju

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je uvođenje akciza na struju dio obaveza BiH na njenom putu ka EU, na ovom pitanju do sada ništa nije urađeno.

Najčitanije