Akcize

Prihodi od domaćih akciza manji za 125 miliona

BANJALUKA - Pogrešnom akciznom politikom, Bosna i Hercegovina iscrpjela je mogućnost za rast prihoda od akciza i u budućnosti samo od PDV-a može očekivati više novca.

EU poručuje BiH: Ne žurite s akcizama na struju

SARAJEVO, BEČ - BiH ne mora da žuri s uvođenjem akciza na električnu energiju, rečeno je "Nezavisnim" u Delegaciji EU u Sarajevu.

Novi namet za privredu: Akcize na struju uskoro u parlamentarnoj proceduri

​BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi uskoro u parlamentarnu proceduru trebalo da uputi amandmane na Zakon o akcizama kojim bi bile uvedene akcize na struju, što je jedna od predstojećih evropskih obaveza na putu ka EU, saznaju "Nezavisne".

Srbi sa novog protesta: Želimo samo slobodu i pravo na život

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi su danas sa protesta ispred sjedišta kancelarije EU i šetnjom do Trga Šumadija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice apelovali da međunarodna zajednica izvrši pritisak da bi bile ukinute anticivilizacijske mjere Prištine koje prijete da izazovu humanitarnu katastrofu.

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, - Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos u Parizu.

KFOR zaustavio kombi iz Srbije zbog robe "bez pokrića"

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je danas da je KFOR u Zubinom potoku zaustavio kombi sa srpskim registarskim tablicama koji je prenosio robu "bez pokrića", odnosno dokumentacije.

Rast stope prihoda u naredne tri godine

BANJALUKA - Projektovane stope rasta prihoda od indirektnih poreza u BiH za narednu, 2020. i 2021. godinu respektivno iznose 2,6 odsto, 2,8 odsto i tri odsto, navodi Odjeljenje za makroekonomsku analizu Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u najnovijem biltenu.

Koliko će poskupjeti cigarete od Nove godine?

Od početka 2019. godine na snazi će biti nove cijene cigareta u Bosni i Hercegovini. Proizvođači i distributeri cigareta u obavezi su da do 30.11.2018. godine u Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) dostave nove maloprodajne cijene cigareta, koje će biti na snazi od nove godine.

U Milićima nedozvoljen promet akciznih proizvoda

ZVORNIK - U Milićima je pronađeno 370 paklica cigareta raznih marki, kao i više plastičnih vreća u kojima se nalazio rezani duvan, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Rast akciza na cigarete i duvan moguće zaustaviti tek 2020.

BANJALUKA - Rast akciza na cigarete i duvan u BiH, a s kojima automatski raste i njihova cijena, biće moguće obuzdati tek 2020. godine, s obzirom na to da su šanse da se to desi već u narednoj godini propuštene.

Najčitanije