Akcize

Novi namet za privredu: Akcize na struju uskoro u parlamentarnoj proceduri

​BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi uskoro u parlamentarnu proceduru trebalo da uputi amandmane na Zakon o akcizama kojim bi bile uvedene akcize na struju, što je jedna od predstojećih evropskih obaveza na putu ka EU, saznaju "Nezavisne".

Srbi sa novog protesta: Želimo samo slobodu i pravo na život

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi su danas sa protesta ispred sjedišta kancelarije EU i šetnjom do Trga Šumadija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice apelovali da međunarodna zajednica izvrši pritisak da bi bile ukinute anticivilizacijske mjere Prištine koje prijete da izazovu humanitarnu katastrofu.

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, - Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos u Parizu.

KFOR zaustavio kombi iz Srbije zbog robe "bez pokrića"

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je danas da je KFOR u Zubinom potoku zaustavio kombi sa srpskim registarskim tablicama koji je prenosio robu "bez pokrića", odnosno dokumentacije.

Rast stope prihoda u naredne tri godine

BANJALUKA - Projektovane stope rasta prihoda od indirektnih poreza u BiH za narednu, 2020. i 2021. godinu respektivno iznose 2,6 odsto, 2,8 odsto i tri odsto, navodi Odjeljenje za makroekonomsku analizu Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u najnovijem biltenu.

Koliko će poskupjeti cigarete od Nove godine?

Od početka 2019. godine na snazi će biti nove cijene cigareta u Bosni i Hercegovini. Proizvođači i distributeri cigareta u obavezi su da do 30.11.2018. godine u Upravu za indirektno oporezivanje (UIO) dostave nove maloprodajne cijene cigareta, koje će biti na snazi od nove godine.

U Milićima nedozvoljen promet akciznih proizvoda

ZVORNIK - U Milićima je pronađeno 370 paklica cigareta raznih marki, kao i više plastičnih vreća u kojima se nalazio rezani duvan, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Rast akciza na cigarete i duvan moguće zaustaviti tek 2020.

BANJALUKA - Rast akciza na cigarete i duvan u BiH, a s kojima automatski raste i njihova cijena, biće moguće obuzdati tek 2020. godine, s obzirom na to da su šanse da se to desi već u narednoj godini propuštene.

Prihodi od akciza, carine i putarine veći za 7,68 odsto

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH od januara do kraja septembra ove godine ukupno je prikupila 5,627 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, od čega je Republici Srpskoj sa jedinstvenog računa usmjereno 1,22 milijardi KM.

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Najčitanije