Akcize

U Milićima nedozvoljen promet akciznih proizvoda

ZVORNIK - U Milićima je pronađeno 370 paklica cigareta raznih marki, kao i više plastičnih vreća u kojima se nalazio rezani duvan, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Rast akciza na cigarete i duvan moguće zaustaviti tek 2020.

BANJALUKA - Rast akciza na cigarete i duvan u BiH, a s kojima automatski raste i njihova cijena, biće moguće obuzdati tek 2020. godine, s obzirom na to da su šanse da se to desi već u narednoj godini propuštene.

Prihodi od akciza, carine i putarine veći za 7,68 odsto

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH od januara do kraja septembra ove godine ukupno je prikupila 5,627 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, od čega je Republici Srpskoj sa jedinstvenog računa usmjereno 1,22 milijardi KM.

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Akcize na gorivo neće biti stavljene van snage

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbili su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH kojim bi van snage bile stavljene odredbe zbog kojih je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru.

Šta smo sve mogli da napravimo novcem od akciza na duvan?

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić kreirao je tabelu u kojoj je prikazana količina prikupljenog novca po osnovu akciza na duvan i duvanske proizvode od 2009. godine do danas.

Konačno odblokirana 165,2 miliona od putarina

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO) postigao je saglasnost o raspodjeli 165,2 miliona KM prikupljenih po osnovu putarina od 1. februara do 30. juna ove godine.

Od akciza na gorivo prikupljeno 165 miliona KM

SARAJEVO - Na posebnom podračunu Jedinstvenog računa na kojem se prikuplja posebna putarina od 1. februara, kada je počela primjena izmjena i dopuna Zakona o akcizama, zaključno sa 30. junom prikupljeno je 165 miliona KM, rekao je danas Srni portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević.

Predstavnički dom BiH prihvatio hitnu proceduru Izmjena i dopuna Zakona o akcizama

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma BiH danas su prihvatili da se po hitnoj proceduri razmatra i glasa o Zahtjevu poslanika Saveza za promjene o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH koji van snage stavlja Zakon o akcizama donesen u decembru prošle godine, a čija je implementacija počela 1. februara.

Ništa od ukidanja akcize od 18 feninga

SARAJEVO - Prijedlog koji je SDS uputio u hitnu proceduru, a kojim bi se van snage stavile odredbe Zakona o akcizama, zbog čega je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru, neće danas dobiti podršku na sjednici Predstavničkog doma BiH.

Najčitanije