Akcize

Bevanda demantuje Novalića: FBiH nije oštećena za 32 miliona KM

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda poručio je danas federalnom premijeru Fadilu Novaliću da je "prešao svaku mjeru", tvrdeći da je Federacija BiH (FBiH) oštećena za 32 miliona KM godišnje kada je riječ o prihodima na ime putarine.

Akcize na gorivo neće biti stavljene van snage

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odbili su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH kojim bi van snage bile stavljene odredbe zbog kojih je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru.

Šta smo sve mogli da napravimo novcem od akciza na duvan?

Makroekonomski analitičar Faruk Hadžić kreirao je tabelu u kojoj je prikazana količina prikupljenog novca po osnovu akciza na duvan i duvanske proizvode od 2009. godine do danas.

Konačno odblokirana 165,2 miliona od putarina

BANJALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UO UIO) postigao je saglasnost o raspodjeli 165,2 miliona KM prikupljenih po osnovu putarina od 1. februara do 30. juna ove godine.

Od akciza na gorivo prikupljeno 165 miliona KM

SARAJEVO - Na posebnom podračunu Jedinstvenog računa na kojem se prikuplja posebna putarina od 1. februara, kada je počela primjena izmjena i dopuna Zakona o akcizama, zaključno sa 30. junom prikupljeno je 165 miliona KM, rekao je danas Srni portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Kovačević.

Predstavnički dom BiH prihvatio hitnu proceduru Izmjena i dopuna Zakona o akcizama

SARAJEVO - Poslanici Predstavničkog doma BiH danas su prihvatili da se po hitnoj proceduri razmatra i glasa o Zahtjevu poslanika Saveza za promjene o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH koji van snage stavlja Zakon o akcizama donesen u decembru prošle godine, a čija je implementacija počela 1. februara.

Ništa od ukidanja akcize od 18 feninga

SARAJEVO - Prijedlog koji je SDS uputio u hitnu proceduru, a kojim bi se van snage stavile odredbe Zakona o akcizama, zbog čega je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga po litru, neće danas dobiti podršku na sjednici Predstavničkog doma BiH.

Cvijanović: Prijedlog SDS-a o akcizama je politikanstvo

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je prijedlog SDS-a o izmjenama i dopunama zakona o akcizama politikanstvo, te istakla da nije sigurna da im u tome partneri mogu biti HDZ i SDA koji su, takođe, na vlasti.

Bevanda: Nema zvanične inicijative o Zakonu o akcizama

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da Upravni odbor /UO/ Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH nije dobio nikakvu zvaničnu inicijativu za izmjene i dopune Zakona o akcizama.

Upitan broj ruku za akcize

SARAJEVO - Neizvjesno je da li će u srijedu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH biti dovoljno ruku da se podrži prijedlog SDS-a kojim bi se van snage stavio Zakon o akcizama, zbog kojeg je 1. februara gorivo poskupjelo 18 feninga.

Najčitanije