Akcize

Akcize na gorivo u Crnoj Gori manje do 50%, smanjuje se PDV na hranu

​PODGORICA - Skupština Crne Gore je usvojila izmjene i dopune Zakona o akcizama, kojima se predviđa smanjenje akciza na gorivo do 50 odsto.

Šarović tvrdi da vlast sabotira smanjene PDV- a i ukidanje akciza

SARAJEVO – Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da dodatna sredstva od akciza i od PDV-a vlast želi podijeliti ne u skladu sa zakonom nego onako kako njima najbolje odgovara pred izbore zbog čega sabotiraju smanjenje PDV-a i ukidanje akciza kojim bi se pomoglo svim građanima.

Akcize ponovo pale, usvojene izmjene Zakona o PDV-u

Dom naroda Parlamenta BiH jednoglasno je usvojio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o PDV-u kojim se uvodi diferencirana stopa PDV-a.

Dom naroda počeo raspravom o suspenziji akciza na naftu

SARAJEVO - Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH na kojoj se razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH po hitnom postupku, počela je danas u Sarajevu.

Suspenzija akciza zapinje u Domu naroda?

SARAJEVO - Dom naroda parlamenta BiH danas će razmatrati izmjene Zakona o akcizama, međutim juče nije bilo poznato kako će delegati glasati o ovom prijedlogu, čijim usvajanjem bi cijene goriva bile niže za najmanje 0,30 KM.

Akcize na gorivo u srijedu na stolu Doma naroda

SARAJEVO - Hitna sjednica Doma naroda BiH, na kojoj će biti razmatrane izmjene Zakona o akcizama, zakazana je za srijedu, a ovo pitanje kao i smanjenje i ukidanje PDV-a na osnovne životne namirnice uzburkalo je stručnu i političku sferu u BiH, jer je pritisak javnosti da se nešto preduzme sve veći.

Prevoznici protestnom vožnjom traže ukidanje akciza

SARAJEVO - Protestnom vožnjom glavnim saobraćajnicama u Sarajevu prevoznici su danas pokušali skrenuti pažnju nadležnih na brojne problema sa kojima se susreću u svom radu.

Novalić s Krnjićem o inicijativi o privremenoj suspenziji akcize na naftu

SARAJEVO - Federalni premijer Fadil Novalić razgovarao je danas sa članom Upravnog odbora Uprave za indirektono oporezivanje BiH Zijadom Krnjićem o mogućnosti upućivanja inicijative o privremenoj suspenziji akcize na naftu i naftne derivate.

Domaći ekonomisti ujedinjeni: Trenutne akcize na duvan ne ispunjavaju svoju svrhu

SARAJEVO, BANJALUKA - Ne postoji nijedan racionalan razlog da se sadašnji nivo akciza na duvan u Bosni i Hercegovini zadrži, jer postojeća akcizna politika ne koristi nikome, osim ljudima koji se bave švercom tih proizvoda.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akcize ipak neće podići cijene cigareta

BANJALUKA, SARAJEVO - Akcizna politika za cigarete i duvan u narednoj godini ne bi trebalo da utiče na cijene ovih proizvoda, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Vlast godinama okreće glavu od vapaja prevoznika

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlast u BiH godinama ignoriše vapaje prevoznika koji traže da im se smanje nameti na gorivo, a koji im otežavaju ionako teško poslovanje, pokazuje dokumentacija koja je u posjedu "Nezavisnih".

Dalek put do ukidanja plaćanja akciza i dažbina na gorivo

SARAJEVO - Teško da će institucije BiH moći ispuniti zahtjeve preduzeća koja se bave prevozom putnika u javnom prevozu da im bude privremeno ukinuto plaćanje akciza i dažbina na natočeno gorivo s obzirom na to da su akcize i porezi dio zakona koji ne mijenjaju Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Vijeće ministara, nego o tome odlučuje prvo Upravni odbor UIO BiH, potom Vijeće ministara, a na koncu Parlamentarna skupština BiH koja je te zakone i donijela.

Crno tržište cigareta pojede ratu ino-duga BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - S obzirom na činjenicu da konstantno padaju prihodi od akciza na duvanske proizvode i da crno tržište uzima sve više maha, što je uglavnom uzrokovano pogrešnom akciznom politikom, prema procjenama veličine crnog tržišta, Bosna i Hercegovina gubi više od milijardu KM svake godine.

Akcize na struju i energente uteg za građane i privredu

SARAJEVO - Uvođenje akciza na električnu energiju, plin i ugalj, kako se predviđa izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, samo će biti dodatno opterećenje za kućni budžet građana, ali i privredu, kažu naši sagovornici.

Najčitanije