Akcize

Višković najavio zabranu zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade RS

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske, Radovan Višković, najavio je da će uskoro biti donesena odluka o zabrani zapošljavanja novih radnika u administraciji Vlade Republike Srpske.

Formiranje vlasti stopiralo akcize na struju

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je uvođenje akciza na struju dio obaveza BiH na njenom putu ka EU, na ovom pitanju do sada ništa nije urađeno.

Epilog velike akcije FUP-a: Devet uhapšenih, zaplijenjena velika količina duvana

MOSTAR - Devet osoba je uhapšeno u velikoj akciji "Akciza" koju je Federalna uprava policije sprovela uz pomoć SIPA na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-Hercegovačkog kantona.

Istražujemo: 4 milijarde slile se za puteve, da li su za to i potrošene?

BANJALUKA - Iz naknada za puteve i autoputeve od 2006. do danas prikupljene su četiri milijarde maraka, potvrđeno je "Nezavisnim" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Prihodi od domaćih akciza manji za 125 miliona

BANJALUKA - Pogrešnom akciznom politikom, Bosna i Hercegovina iscrpjela je mogućnost za rast prihoda od akciza i u budućnosti samo od PDV-a može očekivati više novca.

EU poručuje BiH: Ne žurite s akcizama na struju

SARAJEVO, BEČ - BiH ne mora da žuri s uvođenjem akciza na električnu energiju, rečeno je "Nezavisnim" u Delegaciji EU u Sarajevu.

Novi namet za privredu: Akcize na struju uskoro u parlamentarnoj proceduri

​BANJALUKA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi uskoro u parlamentarnu proceduru trebalo da uputi amandmane na Zakon o akcizama kojim bi bile uvedene akcize na struju, što je jedna od predstojećih evropskih obaveza na putu ka EU, saznaju "Nezavisne".

Srbi sa novog protesta: Želimo samo slobodu i pravo na život

KOSOVSKA MITROVICA - Srbi su danas sa protesta ispred sjedišta kancelarije EU i šetnjom do Trga Šumadija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice apelovali da međunarodna zajednica izvrši pritisak da bi bile ukinute anticivilizacijske mjere Prištine koje prijete da izazovu humanitarnu katastrofu.

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, - Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos u Parizu.

KFOR zaustavio kombi iz Srbije zbog robe "bez pokrića"

PRIŠTINA - Kosovska policija saopštila je danas da je KFOR u Zubinom potoku zaustavio kombi sa srpskim registarskim tablicama koji je prenosio robu "bez pokrića", odnosno dokumentacije.

Najčitanije