Aktivisti

Aktivisti za klimu prekinuli rad željeznice

Aktivisti za klimu prekinuli su željezničke usluge na istoku Londona, saopšteno je iz policije.

U Amsterdamu i Londonu uhapšeni ekološki aktivisti

Policija u Amsterdamu uhapsila je danas 130 aktivista pokreta "Pobuna protiv istrebljenja" (Extinction Rebellion ) jer su satima blokirali most u centru grada u okviru kampanje svetske nedjelje građanske neposlušnosti kojom zahtjevaju mjere protiv klimatskih promjena.

Hiljade demonstranata u kampanji protiv klimatskih promjena

LONDON - Na hiljade demonstranata protiv klimatskih promjena izašlo je u ponedjeljak na ulice gradova širom svijeta, pokrećući dvosedmičnu kampanju građanskog neposluha kako bi tražili hitnu akciju na suzbijanju emisije stakleničkih gasova i izbjegavanja ekološke katastrofe.

Grupa aktivista iz Srbije stigla u Sarajevo

SARAJEVO - Grupa aktivista iz Zrenjanina stigla je jutros u Sarajevo kako bi učestvovali na povorci ponosa, te pružili podršku aktivistima koji se bore za prava LGBTIQ osoba.

Sedmica sporta i kulture od ponedjeljka u Kneževu

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Sedma po redu "Sedmica sporta i kulture" biće održana od ponedjeljka 24. do nedjelje 30. jula u Kneževu/Skender Vakufu, pod motom "Zajedno protiv nasilja".

Povorka "Hod za život" u Zagrebu i Splitu uz muziku Thompsona

ZAGREB - Oko 15.000 ljudi okupilo se danas u Zagrebu u "Hodu za život" u organizaciji desno orijentisanih nevladinih organizacija i verskih pokreta, a takav skup je održan je i u Splitu gdje su učesnici sa razglasa slušali pjesme pjevača Marka Perkovića Tompsona.

Najčitanije