Al Kaida

Iran demantovao likvidaciju komandanta Al Kaide u Teheranu

TEHERAN - Iransko Ministarstvo inostranih poslova demantovalo je danas izvještaje američkih medija da su operativci izraelske službe bezbjednosti likvidirali u Teheranu drugorangiranog komandanta Al Kaide Abdulaha Ahmeta Abdulaha, javlja Rojters.

Ubijen jedan od lidera Al Kaide

Francuske snage ubile su vojnog lidera sjevernoafričkog krila Al Kaide tokom operacije u sjevernom dijelu Malija, saopštila je ministarka odbrane Florens Parli.

Al Kaida prijeti Makronu

PARIZ - Teroristička grupa "Al kaida u islamskom Magrebu (AKIM) zaprijetila je predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu zbog komentara o islamu i karikaturama islamskog proroka Muhameda objavljenim u satiričnom magazinu "Šarli Ebdo".

Ubijen viši lider Al kaide

KABUL - Avganistanske snage bezbjednosti ubile su Abu Muhsina al-Masrija, višeg lidera Al kaide, koji je bio na listi najtraženijih terorista Federalnog istražnog biroa (FBI), objavila je avganistanska Nacionalna direkcija za bezbjednost.

Al Kaida pokušava da iskoristi nemire u SAD

LONDON - Al Kaida aktivno pokušava da iskoristi trenutne nemire u SAD pokušavajući da dopre do muslimana i onih koji to nisu kako bi ih predstavili kao "šampione potlačenih".

Francuska vojska ubila šefa Al Kaide za sjever Afrike

PARIZ - Francuske snage ubile su šefa Al Kaide za Sjevernu Afriku Abdelmaleka Drukdela na sjeveru Malija, saopštila je ministarka odbrane Florans Parli.

Američka vojska tvrdi da je ubila lidera el Šabab grupe

NAJROBI - Vojska Sjedinjenih Američkih Država saopštila je danas da je u vazdušnim napadima u Somaliji ubila visoko rangiranog lidera grupe El Šabab, povezane sa Al Kaidom.

Ekstremisti vide pandemiju kao priliku za nove napade

JOHANESBURG - "Islamska država" i "Al kaida" vide virus korona kao prijetnju, ali neko od njihovih boraca trenutnu pandemiju posmatra kao priliku da privole više pristalica i udari snažnije nego ranije, smatraju bezbjednosni analitičari.

Al Kaida potvrdila: Ubijen Al Rajmi, jedan od lidera

KAIRO - Teroristička mreža Al Kaida potvrdila je danas da je ubijen Kasim al Rajmi, lider Al Kaide na Arabijskom poluostrvu (AQAP).

Tramp: U Jemenu ubijen jedan od lidera Al Kaide

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da su američke snage tokom protivteroristicke operacije u Jemenu ubile lidera Al Kaide na Arapskom poluostrvu.

Najčitanije